بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

◄ نقش آفرینی مپنا در طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی

قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان مهم ترین و راهبردی ترین طرح وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار با هدف درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور امضا شد.

نقش آفرینی مپنا در طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی
تین نیوز |
قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان مهم ترین و راهبردی ترین طرح وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار با هدف درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور امضا شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از گروه مپنا ؛ قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان مهم ترین و راهبردی ترین طرح وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار با هدف درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور امضا شد.

قرارداد طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از مهم ‍ترین طرح های نفتی کشور با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل گروه مپنا و شماری از مدیران شرکت های پیمانکار ایرانی، روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ امضا شد.

با توجه به تجارب موفق متخصصان ایرانی در اجرای فازهای مختلف میدان مشترک گازی پارس جنوبی، بر اساس مفاد قرارداد، مقرر شد چهار پیمانکار فعال در توسعه میادین نفت و گاز کشور شامل شرکت های مپنا، پتروپارس، اویک و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اجرای این طرح را عهده دار شوند، به گونه ای که کل طرح به چهار بخش تقسیم شده و هر بخش توسط یکی از این پیمانکاران اصلی اجرا شود.

اجرای قرارداد طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی، گامی مهم در تضمین امنیت تأمین انرژی کشور

مدیرعامل گروه مپنا در مراسم امضای قرارداد طرح فشارافزایی در میدان مشترک گازی پارس جنوبی، اجرای این طرح را گامی مهم در تضمین امنیت تأمین انرژی کشور توصیف کرد و گفت: این پروژه سابقه چندساله ای در بخش مطالعات و مهندسی دارد و اکنون به بلوغ و پختگی لازم برای اجرای پروژه رسیده است.

محمد اولیاء تأکید کرد: طرح های مختلفی برای اجرای پروژه در بخش خشکی و دریا در حال بحث بوده و همه این طرح ها به نوعی قابل اجراست و به مطالعات نهایی و در دسترس بودن امکانات بستگی دارد.

وی با تاکید بر اینکه مپنا زنجیره اجرای این پروژه مانند ساخت تجهیزات، اجرا و پشتیبانی بهره برداری در آینده به همراه تمهیدهای لازم و امکانات را در اختیار دارد، گفت: با آمادگی کامل وارد این طرح می شویم تا در زمان بندی مناسب کار را به سرانجام برسانیم.

اولیاء تصریح کرد: دیگر پیمانکاران نیز در این زمینه تجربه و امکانات زیادی دارند و مپنا هم می تواند توربوکمپرسورها و دیگر تجهیزات صنعتی لازم را برای اجرای این طرح تأمین کند.

وی در عین حال با تاکید بر ضورت اجرای به موقع پروژه، خاطرنشان کرد: در صورتی که در اجرای این طرح تأخیر داشته باشیم امنیت انرژی کشور تحت تأثیر قرار می گیرد، بنابراین پیمانکاران تلاش می کنند تأمین گاز و به دنبال آن برق کشور بدون اخلال تأمین شود.

مدیرعامل گروه مپنا سپس در توضیح فنی اجرای طرح گفت: برای اجرای این طرح، مهم ترین و بهترین روش، اجرای سکوهای فشارافزایی در دریا است و کلیه تجهیزات لازم جهت افزایش فشار گاز در سکوهای فراساحلی تعبیه شده است. سکوی فشارافزایی، سکوی مجزای مسکونی، پل ارتباطی جهت اتصال سکوی سرچاهی به سکوی فشارافزایی و … و خط لوله 10-8 اینچی انتقال گاز شیرین از تاسیسات خشکی به دریا از جمله تاسیسات مورد نیاز این پروژه محسوب می شود.

وی در پایان با اشاره به تجربه ساخت سکوی 7هزار تنی در فاز یک پارس جنوبی، ساخت سکوی فشارافزایی در این سناریو را کاملا امکان پذیر دانست و احتراز از افت فشار گاز در طول خط لوله، افزایش تولید و عدم نیاز به تکنولوژی های خاص را از مزایای طرح پیشنهادی مپنا عنوان کرد.

استفاده از نخبگان صنعت نفت و گاز در پارس جنوبی

جواد اوجی با اشاره به ثبت رکوردهای تازه در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، اظهار کرد: امسال برداشت روزانه ۷۰۷ میلیون متر مکعب گاز از میدان گازی مشترک پارس جنوبی محقق شد.

اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرح های فشارافزایی، شاهد افت فشار در این میدان خواهیم بود، ادامه داد: اهمیت بهره برداری از این میدان مشترک آنجاست که ۹۳ درصد سوخت نیروگاه ها و صنایع گاز و بخش عمده ای از خوراک پتروشیمی ها از گاز این میدان تأمین می شود.

وی با تأکید بر اینکه منتظر شرکت های خارجی نماندیم و از نخبگان این صنعت استفاده کردیم، گفت: نمونه آن بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. امروز از ۳۸ سکو در پارس جنوبی بهره برداری می شود.

وزیر نفت از راه اندازی سکوی فاز ۱۳ آلفا که کشتی بحرینی به آن برخورد کرده بود در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: طی سه تا چهار سال آینده فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی آغاز خواهد شد.

اوجی با اشاره به اینکه ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری برای سازندگان داخلی با اجرای این طرح ایجاد خواهد شد، افزود: با افزایش ۹۰ تریلیون مترمکعبی برداشت گاز و ۲ میلیارد مترمکعبی برداشت میعانات گازی، ۹۰۰ میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده خواهد شد که نقشی مهم در تأمین امنیت انرژی کشور دارد.

وی تأکید کرد: در آینده ای نزدیک، افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان جنوبی را با حضور رئیس جمهوری افتتاح خواهیم کرد.

اوجی تصریح کرد: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال ۹۷ تاکنون رسید و این افزایش صادرات با کمترین تخفیف ها انجام می شود.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه گروه نفت و گاز از ابتدای سال تاکنون رشد اقتصادی بالایی را ثبت کرده که در تاریخ بی سابقه بوده است، این رشد در سال آینده نیز ادامه دار خواهد بود، اظهار کرد: افزون بر تأثیر افزایش تولید و صادرات نفت، در سرمایه گذاری، تولید ساخت داخل و بهره وری نیز صنعت نفت رتبه نخست را در کشور دارد.

شایان ذکر است، با اجرای طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار، میزان افزایش برداشت گاز و میعانات گازی به ترتیب به میزان ۹۰ تریلیون فوت مکعب (TCF) و ۲میلیارد بشکه خواهد رسید و در نتیجه حدود ۹۰۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد به همراه خواهد داشت.

طرح گاز پارس جنوبی 8

طرح گاز پارس جنوبی 7

طرح گاز پارس جنوبی 6

طرح گاز پارس جنوبی 5

طرح گاز پارس جنوبی 4

طرح گاز پارس جنوبی 3

طرح گاز پارس جنوبی 2

طرح گاز پارس جنوبی 1

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: مپنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.