بازدید سایت : ۶۷۴۴۹
تفاهم سنگین سازان برای توسعه زیرساخت شارژ؛

ناوگان اتوبوس رانی کشور برقی می شود

شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) به تازگی میزبان مدیران شرکت های فعال در حوزه تولید اتوبوس برقی بوده است.

ناوگان اتوبوس رانی کشور برقی می شود
تین نیوز |

شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) به تازگی میزبان مدیران شرکت های فعال در حوزه تولید اتوبوس برقی بوده است.

شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) به تازگی میزبان مدیران شرکت های فعال در حوزه تولید اتوبوس برقی بوده است. این جلسه با  محوریت استقرار زیرساخت های شارژ  برگزار شده که نقش مؤثری در  برقی سازی ناوگان اتوبوس رانی کشور  دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از دیجایتو، مدیران شرکت های  زامیاد، ایران خودرو دیزل، سایپا دیزل، شتاب، زرین خودرو و در نهایت مکو  در طول جلسه در مورد موضوعات مختلفی به بحث پرداخته اند که مهم ترین آن ها استقرار و راه اندازی زیرساخت های شارژ به عنوان نخستین گام به سوی مدرن سازی حمل و نقل عمومی کشور بوده است.

در دنیای امروزی، برقی سازی ناوگان اتوبوس رانی کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است. رواج این تکنولوژی در ناوگان حمل ونقل عمومی مخصوصا در کلان شهرها موجب  کاهش چشمگیر آلودگی هوا و صرفه جویی در سوخت  می شود. تولیدکنندگان اتوبوس به خوبی بر این موضوع واقف بوده و تمرکز خود را روی ساخت اتوبوس ها و مینی بوس های برقی معطوف ساخته اند.

نشست صنف تولیدکنندگان اتوبوس برقی در شرکت مپنا
نشست صنف تولیدکنندگان اتوبوس برقی در شرکت مپنا

نشست صنف تولیدکنندگان اتوبوس برقی در شرکت مپنا

شرکت مکو با برگزاری جلسه صنفی فعالان صنعت اتوبوس برقی، تلاش کرده شرکت های فعال در این زمینه را گرد هم آورد تا در مورد مسائل متعدد از جمله  یکسان سازی پروتکل شارژ، تأمین زیرساخت شارژ و موضوعات قراردادی  با یکدیگر به تفاهم برسند. چراکه هماهنگی و همفکری بین این شرکت ها، کلید اصلی تحقق و سرعت بخشی به فرایند برقی سازی ناوگان اتوبوس رانی کشور به حساب می آید.

با تمام این اوصاف،  تولید خودروی برقی در وهله اول مستلزم راه اندازی و استقرار مراکز شارژدهی  است. صاحب نظران حوزه به این نتیجه رسیده اند که استفاده از شارژرهای تولیدشده توسط شرکت های خارجی علیرغم مزایای اندک، دارای  معایب بسیاری در خصوص تأمین شارژر، فرایند شارژ اتوبوس ها، مانیتورینگ، مدیریت بار واردشده به شبکه برق، سرویس های از راه دور، ملزومات پدافند غیرعامل و از همه مهم تر خدمات پس از فروش  است.

از طرف دیگر، مکو با تکیه بر توان مهندسین داخل کشور توانسته به دستاوردهای مهمی در حوزه تولید شارژر دست پیدا کند. در همین راستا، یکی از موضوعات مهم در جلسه صنفی تولیدکنندگان اتوبوس،  واگذاری تأمین شارژر بر عهده شرکت مکو  بوده است. بدین ترتیب شرکت های اتوبوس ساز دیگر وظیفه ای در قبال تأمین شارژر نداشته و در عوض تمرکز خود را تولید اتوبوس برقی معطوف می سازند. به بیان بهتر، بخش  عمده ای از آینده برقی سازی ناوگان اتوبوس رانی کشور در دستان گروه مپنا  قرار می گیرد.

اتوبوس برقی مپنا

ایجاد وحدت رویه در قرارداد فروش اتوبوس برقی به وزارت کشور  از دیگر موضوعات مهمی بوده که فعالان حوزه تولید اتوبوس برقی بر سر آن به تفاهم رسیده اند.

به گفته مدیرعامل شرکت شتاب: «وجود وحدت رویه  می تواند فرایند توسعه زیرساخت تا تولید انبوه اتوبوس برقی را سرعت بخشد.»

همچنین به گفته معاون توسعه محصولات شرکت زامیاد: « توسعه زیرساخت شارژرسانی اولویت بیشتری نسبت به تولید انبوه اتوبوس های برقی  دارد. تدارک این زیرساختار، تخصص شرکت مکو است و به همین خاطر امضای تفاهم نامه بین گروه مپنا و شرکت های تولیدکننده اتوبوس برقی ، گام بلندی به سمت برقی سازی ناوگان اتوبوس رانی کشور محسوب می شود.»

البته به گفته مدیرعامل شرکت مکو: «یکی دیگر از اهداف امضای تفاهم نامه، درک این موضوع است که سامانه یکپارچه شارژ وسایل نقلیه برقی به یک شبکه گسترده انرژی متصل می شود. در نتیجه راه اندازی چنین سیستمی به یک سخت افزار خاص محدود نمی شود و به پیش بینی و مدیریت وسیله در حوزه انرژی نیاز دارد.»

از سوی دیگر، مشاور مدیرعامل شرکت سایپا دیزل ضمن تأکید بر اهمیت برقی سازی وسایل نقلیه عمومی، به هزینه های کلان جهت تولید اتوبوس ها و مینی بوس های برقی اشاره کرده و از  دولت خواسته با حمایت های مالی، به برقی سازی ناوگان  کمک کند. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ایران خودرو دیزل وعده داده که در صورت توافق در بحث زیرساخت شارژ، اتوبوس های برقی خود را از سال آینده وارد ناوگان حمل ونقل کشور کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.