بازدید سایت : ۵۱۴۱۶
| کد خبر ۳۰۱۰۳۱
کپی شد

نفتکش ها، هدف انفجار های عمدی در بنادر روسیه

مجموعه ای از حملات مرموز در بنادر روسیه به نفتکش ها با استفاده از مین های صدفی، دنیای حمل و نقل دریایی را تکان داده و ظن خرابکاری را برانگیخته است.

نفتکش ها، هدف انفجار های عمدی در بنادر روسیه
تین نیوز |

امسال پنج کشتی با حملات عمدی روبه‌رو شده‌ اند که تازه‌ ترین آن، حادثه آب‌ گرفتگی موتورخانه نفتکش یونانی «ویلامورا» در هفته گذشته و در زمان عبور از سواحل لیبی بوده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، تمام این کشتی ها چند هفته پس از ورود به بنادر روسیه، هدف حمله قرار گرفته اند. بر این اساس، برخی از کارشناسان امنیتی اظهار نظر کرده اند که اوکراین در این انفجارها دست داشته است. اگرچه کی یف در مورد این حوادث اظهار نظری نکرده است، نیروهای امنیتی این کشور، سابقه اقدامات مخفیانه علیه منافع روسیه را دارند.

یکی از مشاوران امنیتی در این بخش گفت که در ابتدا همه انگشت ها به سمت اوکراین نشانه رفته بود. اما تفاوت در ماهیت حمله به ویلامورا که به بدنه آن و نه به پهلو اصابت کرد، نظریه های دیگری را در مورد خرابکاران احتمالی، مطرح کرد.

چهار فروند از این کشتی ها در بنادر لیبی پهلو گرفته بودند؛ کشوری که بین جناح های رقیب تقسیم شده و به درآمد حاصل از حمل و نقل نفت متکی است. همه این نفتکش ها سابقه لنگر انداختن در سواحل مالت برای دریافت تدارکات را نیز دارند.

حمله به کشتی ویلامورا در هفته گذشته، پس از حادثه مشابه دیگری در ژانویه و سه حادثه در فوریه روی داد. در حالی که بیشتر این حوادث در مدیترانه رخ داده است، یک نفتکش در دریای بالتیک هدف حمله قرار گرفت.

مارتین کلی، رئیس مشاوره کارشناسان امنیت دریایی گروه «ئی او اس ریسک»، گفت: شباهت هایی بین حادثه اخیر و حوادث قبلی وجود دارد. طیف وسیعی از احتمالات دیگر از جمله بازیگران لیبیایی و سایر بازیگران دولتی که توانایی و احتمالا انگیزه دارند، همچنان وجود دارد.

حتی قبل از آخرین انفجار، آرسنیو دومینگز، دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی سازمان ملل متحد (IMO)، ماه گذشته، نگرانی خود را در مورد موج حملات ابراز کرد. وی به کمیته ایمنی این نهاد گفت: من تائید می کنم که ما این حوادث و تحقیقات مربوط به آنها را از نزدیک زیر نظر خواهیم داشت.

چهار کشتی از این کشتی ها، به کشتی داران مشهور یونانی و قبرسی تعلق داشتند. کشتی ویلامورا که هفته گذشته هدف حمله قرار گرفت، متعلق به گروه کاردیف جورج اکونومو، یک کارآفرین کشتیرانی، است.

کشتی سیچارم که در ژانویه در سواحل ترکیه هدف حمله قرار گرفت و کشتی سیجول که در فوریه در ایتالیا هدف قرار گرفت، متعلق به گروه بزرگ کشتیرانی تناماریس، تحت کنترل نیکولاس مارتینوس، هستند.

کشتی گریس فروم که در فوریه در سواحل لیبی آسیب دید، متعلق به شرکت سیمار قبرس است.

کشتی کوآلا در فوریه در انفجاری در بندر اوست-لوگا روسیه آسیب دید. این کشتی در ماه مه به دلیل نقض مقررات حمل نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا تحت تحریم قرار گرفت.

هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه سایر کشتی ها با حمل نفت روسیه که با قیمت بیش از ۶۰ دلار در هر بشکه خریداری شده است، قوانین گروه هفت را نقض کرده اند، وجود ندارد. داده های ردیابی کشتی نشان می دهد که کشتی های مورد حمله عمدتا در بنادر روسیه پهلو گرفته اند که نفت تولید شده در قزاقستان را که مشمول تحریم نیست، حمل می کنند.

شرکت «تی ام اس تانکرز» تائید کرد که کشتی اش هنگام حمل یک میلیون بشکه نفت خام بارگیری شده در لیبی، دچار انفجار در موتورخانه شده است. این حادثه هیچ گونه آسیب جانی یا آلودگی نداشته است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، شرکت «تناماریس» اعلام کرد که کشتی هایش، اوایل امسال، در مقاطع زمانی جداگانه و در مکان های جغرافیایی مختلف در دریای مدیترانه، دچار حوادث امنیتی شده اند. این شرکت تاکید کرد همیشه از قوانین و مقررات بین المللی و اروپایی پیروی می کند و با مقامات مربوطه برای پشتیبانی از تحقیقات جاری آنها کاملا همکاری کرده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.