| کد خبر: 252520 |

جزئیات توافقات حمل و نقلی ایران با چین

وزیر راه و شهرسازی همراه با برخی از اعضای کابینه به چین سفر کرده است؛ از جمله موضوعاتی که قرار است در این سفر مورد توافق قرار گیرد احیای راه ابریشم است.

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی همراه با برخی از اعضای کابینه به چین سفر کرده است؛ از جمله موضوعاتی که قرار است در این سفر مورد توافق قرار گیرد احیای راه ابریشم است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، ایران از لحاظ جغرافیایی در اتصال شرق و غرب از موهبت طبیعی برخوردار است . ایران مستقیم یا با واسطه بین کشورهای چین، هند، پاکستان، دریای مدیترانه، دریای سیاه، ترکیه، اروپا، روسیه، کشورهای CIS و کشورهای جنوب خلیج فارس قرار دارد. بعضی از این کشورها مثل ترکیه و عربستان رقبای منطقه ای ایران و بعضی دیگر مثل چین و هند و پاکستان دارای تنش های تاریخی با هم هستند.

ایران می تواند مرکز مهم تبادل کالا؛ انرژی و خدمات بین کشورها باشد اما پیش نیاز آن خروج از انزوای تحمیل شده و خود خواسته توسط توسط دشمنان، رقبای منطقه ای و کاسبان تحریم و تنش زدایی با کشورهای منطقه و جهان است.

راه های اصلی ا رتباط چین و اروپا

در حال حاضر سه راه ریلی اصلی بین چین و اروپا وجود دارد: راه شمالی که از چین شروع شده و با گذر از مغولستان و روسیه به اروپا می رسد (مسیر قهوه ای)؛ راه میانی که از چین شروع شده و پس از گذر از قزاقستان و روسیه به اروپا می رسد (مسیر زرد رنگ)؛ راه جنوبی که از چین شروع شده و پس از گذر از کشورهای آسیای میانه به ایران می رسد و به سوی ترکیه و اروپا ادامی می یابد (مسیر قرمز تیره)

توافقات درخصوص راه ابریشم

امین ترفع، مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل های وزارت راه و شهرسازی در خصوص سفر وزیر راه و شهرسازی به عنوان هییت همراه رئیس جمهور  گفت: قرار است که تفاهمنامه های مقدماتی که درخصوص راه ترانزیتی ابریشم بوده است گفته شود و این امر در دستور کار قرار دارد.

وی در ادامه به مهر گفت: مذاکراتی درخصوص راه های ترانزیتی انجام شده است و قرار است که این توافقات نهایی شود و راه ابریشم که یک راه بین المللی است در چهارچوب قراردادها و توافقات کار کند و این زمینه سازی ها از قبل انجام شده است. امیدوار هستیم که این توافقات در سفر به چین نهایی شود.

کشورهای همسایه به دلیل تجارت با چین ایران را دور می زنند

در سفر نخست وزیر چین به عراق توافقاتی در خصوص کمربندی صورت گرفته است که این نشان می دهد که همسایگان همه به فکر تجارت با چین هستند و ایران نباید از این بحث عقب گرد کند با توجه به اینکه ایران تنها شاهراه نیست با توجه به موقعیت جغرافیایی که ایران دارد می تواند شاهراه بین المللی باشد اما تنها راه نیست و در حال حاضر همه همسایگان به فکر این هستند که با چین تجارت را آغاز کند.

 به دلیل انفعال ایران و عدم توجه به مصائب منطقه ای و جهانی و مشکلات تحریم و انزوای بین المللی ایران، راه ریلی جنوبی فعال نیست و ترکیه با هوشمندی راه جدیدی را جایگزین راه جنوبی نموده است، این مسیر از چین شروع شده و با گذر از قزاقستان و یا قزاقستان و ترکمنستان به دریای خزر می رسد، قطارها از ترکمنستان و قزاقستان با کشتی به باکو منتقل می شوند و این راه ریلی با گذر از آذربایجان، گرجستان و ترکیه به اروپا می رسد.

جاده ابریشم

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.