بازدید سایت : ۱۰۱۳۰۹
| کد خبر ۲۹۷۰۹۳
کپی شد

نصب ۶۰۰ دوربین کنترل سرعت لیزرگان و رادارگان در خیابان های تهران

لایی کشی اصطلاحی رایج در بین مردم به ویژه جوانان در رانندگی است و کم نیست ویدیوهایی که در فضای مجازی و البته به صورت روزمره در فضای حقیقی از کَل کَل رانندگان و کورس در بزرگراه ها به چشم دیده ایم، شاید مهمترین مساله در پَس این ماجراها اتفاقات ناگواری است که با راننده و سرنشینان با آن روبه رو می شوند. با وجود تلاش های پلیس و نهادهای متولی، پایتخت هفته ای بطور میانگین ۶ کشته براثر رانندگی دارد و سرعت غیرمجاز به ویژه در بزرگراه ها در صدر این آمار قرار دارد.

نصب ۶۰۰ دوربین کنترل سرعت لیزرگان و رادارگان در خیابان های تهران
تین نیوز |

سهم سرعت به عنوان جزء انکارناپذیر در هر تصادف سنگین و مرگبار مشخص و مشهود است و برای ویراژ دادن چه جایی بهتر از بزرگراه های تهران آن هم در شب؛ حال اگر سرعت زیاد خودرو با شور و هیجان جوانی راننده عجین شود، کمترین حادثه جانی شاید نقص عضو باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، لایی کشی اصطلاحی رایج در بین مردم به ویژه جوانان در رانندگی است و کم نیست ویدیوهایی که در فضای مجازی و البته به صورت روزمره در فضای حقیقی از کَل کَل رانندگان و کورس در بزرگراه ها به چشم دیده ایم، شاید مهمترین مساله در پَس این ماجراها اتفاقات ناگواری است که با راننده و سرنشینان با آن روبه رو می شوند.

«سرعت جذاب است اما به چه قیمت؟»، از این گونه صحبت ها هم همیشه آویزه گوش ما شده اما بطور معمول پس از وقوع حادثه؛ واقعیت این است که باید در خصوص رعایت سرعت مجاز همچون بستن کمربند ایمنی فرهنگ سازی شود تا آمار تصادفات مرگبار کاهش یابد.

اما حقیقت ماجرا این است که با وجود تلاش های پلیس و نهادهای متولی، پایتخت هفته ای بطور میانگین ۶ کشته براثر رانندگی دارد و سرعت غیرمجاز به ویژه در بزرگراه ها در صدر این آمار قرار دارد.

افزایش سرعت در هنگام رانندگی، اغلب پیامدهایی جبران ناپذیر به دنبال دارد؛ از خسارت های مالی گرفته تا حوادث مرگبار. تصاویری که از سوانح رانندگی منتشر می شود، بارها و بارها یادآور این واقعیت تلخ است که سرعت زیاد همیشه مساوی با خطر است؛ با این حال، برخی رانندگان هنوز هم تصور می کنند در نبود دوربین و نظارت، می توانند بی مهابا چنان گاز بدهند تا سرعتی جنون آمیز با خودرو را تجربه کنند.

یکی از رانندگان که ۳۰ سابقه رانندگی دارد، می گوید: «نه، من همیشه متعادل رانندگی کرده ام. این که بگویم اینجا دوربین ندارد پس با ۱۵۰ کیلومتر سرعت برانم یا جایی دیگر دوربین کنترل سرعت د ارد پس سرعت ماشین را روی ۹ کیلومتر کنترل کنم، اشتباه است معتقدم باید همیشه منطقی رانندگی کرد.»

راننده دیگری می گوید: «حتما نباید بگویم اتوبان بابایی دوربین ندارد با ۱۲۰ کیلومتر برانم و اینجا دوربین دارد با ۹۰ کیلومتر برانم.» این گفته هرچند مسئولانه است، اما آیا همه رانندگان چنین دیدگاهی دارند؟

وی که راننده ای جوان اما از رانندگی با سرعت زیاد لذت می برد اظهار می کند: هیچ لذتی بالاتر از سرعت زیاد و لایی کشی در اتوبان نیست به خصوص شب ها که اتوبان ها و خیابان ها خلوت تر است، دلیل این کار البته نبود تفریح و سرگرمی برای جوانان است زیرا شب های تهران و گاز دادن با ماشین را دوست دارم و با دوستان خود همیشه کَل کَل سرعت داریم و تا به حال هم مشکلی پیش نیامده است.

در شرایطی که برخی رانندگان، نبود دوربین را فرصتی برای سرعت غیرمجاز می دانند، اعمال قانون و جریمه توسط دوربین های کنترل سرعت می تواند نقش مهمی در بازدارندگی ایفا کند. با این حال، بخش زیادی از سامانه های موجود اکنون از کار افتاده و غیرفعال است.

از رادارگان تا دوربین های بروز شده سرعت در تهران

آذرماه پارسال بود که نخستین دوربین رادارگان در هفته فراجا در مراسمی با حضور رییس پلیس پایتخت و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری رونمایی شد؛ دوربینی که در نوع خود گفته می شود سرعت، صحت و دقت بالایی برای ثبت تخلف سرعت خودروها را در بزرگراه ها دارد.

رییس پلیس راهور پایتخت در آن مقطع درباره قابلیت های دوربین های رادارگان به خبرنگار ایرنا گفته بود که دوربین رادارگان کنترل سرعت دوربینی پرتابل و پیشرفته است که همه خطوط بزرگراهی را به صورت برخط و آنلاین کنترل می کند.

به گفته سردار سیدابوالفضل موسوی پور، از قابلیت های این دوربین برخط بودن آن است که پس از ثبت تخلف در کوتاه ترین زمان ممکن پیامک تخلف به تلفن همراه راننده ارسال می شود.

هرچند تعداد تحویلی این دوربین ها محدود بوده اما معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور پایتخت نیز گفت که دوربین های لیزرگان و رادارگان از ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا نخستین روز فروردین امسال، بیش از ۳۷ هزار مورد، تخلف حادثه ساز را شناسایی و ثبت کردند.

سرهنگ فیروز کشیر با اشاره به تخلفات حادثه ساز از جمله سرعت و سبقت و حرکات مارپیچ اظهار کرد: در این مدت دوربین های نظارتی پلیس (لیزرگان و رادارگان)، این تعداد تخلف حادثه ساز خودروها را در سطح شهر تهران ثبت و اعمال قانون کردند.

موضوع اما با چند دستگاه دوربین رادارگان یا لیزرگان حل نمی شود؛ در تهران ۳۷۰ دوربین ثبت تخلف سرعت غیرمجاز و سبقت وجود دارد که به گفته مدیرعامل مرکز کنترل ترافیک شهر تهران، از میان ۳۷۰ دوربین سرعت موجود در بزرگراه ها، تنها ۱۱۱ دستگاه فعال است.

حامد برادران به تازگی با اشاره به علت این موضوع گفت: مشکل اصلی در بهره برداری از این دوربین هاست چراکه تکنولوژی آنها قدیمی شده و شرکت بهره بردار کنونی نمی تواند تاییدیه پلیس برای ادامه فعالیت این سامانه ها را دریافت کند. بنابراین در عمل بخشی از آنها از مدار خارج شده اند.

نصب ۶۰۰ دوربین کنترل سرعت در تهران

با این حال مدیریت شهری تهران تصمیم به نوسازی گسترده سامانه های کنترل سرعت گرفته است و براساس اعلام این مسئول شهری، قرار است ۶۰۰ دوربین کنترل سرعت نسل جدید تا پایان سال ۱۴۰۴ در بزرگراه های پرتردد شهر تهران نصب شود. البته گفته شده که این دوربین ها نه تنها جایگزین دوربین های فرسوده خواهد شد بلکه پوشش نظارتی در سطح شهر را نیز افزایش می دهد.

برادران در عین حال تاکید کرد: تامین تجهیزات مربوط به این دوربین ها تا پایان خردادماه سال جاری انجام خواهد شد و تاکنون ۵۰ سامانه از نسل جدید به صورت فعال در معابر نصب و راه اندازی شده است که این گام مهم می تواند نقطه عطفی در مدیریت هوشمند ترافیک پایتخت باشد.

وی مهمترین ویژگی دوربین های جدید را ثبت سرعت متوسط خودروها در طول مسیر بزرگراه عنوان کرد و برخلاف دوربین های سنتی که تنها در یک نقطه عکس برداری می کردند، این نسل جدید می تواند فاصله زمانی عبور خودرو از دو نقطه را محاسبه کرده و سرعت میانگین را بسنجد.

برادران ادامه داد: این فناوری، راه فرار رانندگان متخلف را مسدود می کند و دیگر نمی توان فقط نزدیک دوربین سرعت را کم کرد و سپس با سرعت غیرمجاز ادامه مسیر داد، نرم افزار این دوربین ها ساخت داخل است که با سخت افزارهای خارجی کار می کند.

در نهایت، مسوولان امیدوارند با تکمیل این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴، میزان تصادفات ناشی از سرعت غیرمجاز کاهش یابد و فرهنگ رانندگی در تهران ارتقاء یابد.

از یاد نبریم که نوسازی سیستم های نظارتی نه تنها ابزاری برای اعمال قانون، بلکه راهکاری برای حفظ جان انسان هاست؛ جان هایی که گاه تنها در چند ثانیه بی احتیاطی، برای همیشه از دست می روند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.