بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

سهم ۴.۲ ناوگان حمل و نقل استان مرکزی از جابجایی کالا در کشور

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از سهم ۴.۲ درصدی حمل بار توسط ناوگان حمل و نقل کالای استان در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

تین نیوز |

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از سهم ۴.۲ درصدی حمل بار توسط ناوگان حمل و نقل کالای استان در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش تین نیوز از وزارت راه وشهرسازی، مهرداد جهانی با اشاره به اهمیت استان مرکزی در چرخه تولید و صنعت کشور گفت: ناوگان حمل و نقل استان مرکزی، ۴.۲ از کالای کشور را از مبدأ استان در سال ۱۴۰۱ به اقصی نقاط کشور حمل کرده است؛ این در حالی است که استان مرکزی حدود ۱.۸۲ درصد از مساحت کشور را داراست.

وی افزود: این میزان بار توسط ۱۳۸ شرکت حمل و نقل کالا با صدور یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۳۲۸ فقره بارنامه جابه جا شده است که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ از رشد هفت درصدی برخوردار بوده و در نهایت موجب رشد ۱۹ درصدی درآمد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از محل اخذ عوارض حمل بار شده است.

به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ میلیون و ۴۹۷ هزار تن کالا از مبدا استان به نقاط مختلف کشور حمل شده که از لحاظ تناژ بار حمل شده نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد سه درصدی را به همراه داشته است.

وی تصریح کرد: از مجموع بارهای حمل شده توسط ناوگان حمل و نقل کالای استان، ۳۷ درصد مواد معدنی و ساختمانی، ۲۹ درصد مواد شیمیایی، ۱۱ درصد صنایع سبک، ۹ درصد محصولات کشاورزی، دامی و صنایع غذایی، هشت درصد فلزات، دو درصد کاغذ و چوب، دو درصد ماشین آلات، یک درصد چرم و پوشاک و یک درصد هم متفرقه و خرده بار بوده است.

جهانی مبدا اصلی بار جابه جا شده از استان مرکزی را به ترتیب شهرستانهای اراک، ساوه، دلیجان، زرندیه و شازند عنوان کرد و افزود: بیش از ۱۸ میلیون تن (۹۰ درصد) از مجموع کالاهای جابه جا شده از مبدأ استان از پنج شهرستان مذکور حمل شده است که اراک با شش میلیون و ۵۹۵ هزار تن رتبه اول و شهرستان ساوه با سه میلیون و ۶۸۲ هزار تن رتبه دوم و شهرستان دلیجان با سه میلیون و ۵۴۶ هزار تن به ترتیب در رتبه دوم و سوم قرار دارند.

وی گفت: البته شهرستان ساوه با صدور ۳۲۵ هزار و ۲۳۲ فقره بارنامه از لحاظ تعداد صدور بارنامه در جایگاه نخست استان قرار داشته و شهرستانهای اراک و دلیجان به ترتیب رتبه های دوم و سوم را بخود اختصاص داده اند.

به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی، حدود ۱۶ درصد از بارهای حمل شده به صورت درون استانی و ۸۴ درصد به صورت برون استانی جابه جا شده است.

وی مقصد اصلی بارهای استان مرکزی را استان های تهران با ۱۸ درصد، مرکزی با ۱۶ درصد، اصفهان با ۱۱ درصد و خوزستان با ۹ درصد عنوان کرد و گفت: پس از چهار استان یاد شده استانهای قم با پنج درصد، هرمزگان با چهار درصد، کرمانشاه با چهار درصد و البرز و قزوین و خراسان رضوی هرکدام با سه درصد عمده مقاصد کالاهای استان هستند.

جهانی یکی از دلایل رشد حمل بار از مبدأ استان مرکزی را تشدید نظارت های میدانی، استقرار گشت های دروازه ای در مبادی ورودی و خروجی شهرها، کنترل بارهای معادن و تلاش مستمر برای جلوگیری از حمل بارهای بدون بارنامه عنوان کرد و افزود: افزایش تناژ بار حمل شده و رشد صدور بارنامه موجب افزایش درآمد در استان شده و متعاقب آن تأثیر مستقیم در نگهداری راه ها دارد که امیدواریم در سال رشد تولید و مهار تورم و با بهره گیری از بیانات مقام معظم رهبری با تلاشی مضاعف نسبت به وظایف خود اقدام نموده تا موجب رشد اقتصادی در استان مرکزی و به تبع آن در کشور باشیم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.