وزیر اسبق کار: مهمترین ناترازی که در کشور ما وجود دارد، ناترازی عقل است
مهمترین ناترازی که در کشور ما وجود دارد، ناترازی عقل است. در حقیقت ما از کمبود عقل و تدبیر و سیاست درست در اداره امور بیشتر از هر ناترازی دیگری رنج می بریم

وزیر اسبق کار و رفاه اجتماعی و دبیرکل حزب اسلامی کار در جلسه شورای مرکزی این حزب گفت: من فکر می کنم که مهمترین ناترازی که در کشور ما وجود دارد، ناترازی عقل است. در حقیقت ما از کمبود عقل و تدبیر و سیاست درست در اداره امور بیشتر از هر ناترازی دیگری رنج می بریم.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، حسین کمالی وزیر اسبق کار و امور اجتماعی و دبیرکل حزب اسلامی کار در جلسه شورای مرکزی این حزب با ابراز تاثر شدید از حادثه بندر شهید رجایی و جان باختن تعدادی از هموطنان، کارمندان و کارگران کشور گفت: متاسفانه طی سال های اخیر جان انسان ها برای برخی از مسئولان ارزش چندانی ندارد. حوادث متعدد و پی در پی موجب از بین رفتن سرمایه های عظیم انسانی کشور شده است لیکن فقط در برخی موارد جان باختگان را شهید خدمت محسوب می کنیم. گویی بقیه انسان هایی که در سایه سهل انگاری، بی توجهی کارفرمایان دولتی، عمومی و خصوصی، کمبود امکانات، نادیده گرفتن اصول اساسی ایمنی و بهداشت کار، جان شریفشان را از کف داده اند هموطن ما نبوده اند. باید تاسف شدید خود را از این نوع تبعیضات آزاردهنده و بی سامانی دستگاه های اجرایی و نظارتی اعلام کنیم.
وی در ادامه با گرامیداشت روز کارگر به شرایط سخت معیشتی، بهداشتی و آموزشی جامعه کارگری اشاره کرد و افزود: قرار نبود با این همه منابع و امتیازات طبیعی و انسانی امروز شاهد وضعیت اسفبار و سخت معیشتی و درمانی جامعه کارگری باشیم.امروز برخی از کارگران شریف کشورمان توانایی تامین مایحتاج زندگی خود را ندارند.افزایش میزان دستمزد نه تنها با تورم سازگاری ندارد بلکه در همان ماه اول سال با افزایش قیمت کالا و خدمات وضعیت معیشتی نسبت به سال ماقبل سخت تر می شود.
حسین کمالی با یادآوری برخی سخنان رئیس جمهور در خلال رقابت های انتخاباتی ادامه داد: ایشان در مناظرات و تبلیغات انتخاباتی وقتی بارها مطرح می کند که فاصله طبقاتی افزایش یافته و محرومین جامعه در فشار شدید اقتصادی هستند و یا مسئله fatf باید حل شود یا روابط خارجی باید اصلاح شود یا جلوی فساد اجتماعی و اقتصادی باید گرفته شود و یا آزادی های سیاسی و اجتماعی به نوعی تأمین شود؛ بنابراین مردم این را به عنوان وعده ندادن تلقی نمی کنند و انتظار دارند که رئیس جمهور بیاید و برهمین شیوه ادعایی به وعده های خود عمل کند. متاسفانه در حال حاضر این مطالبه بحق بر زمین مانده و مجموعه دولت، مورد سئوال است که آیا در جمیع این جهات گامی برداشته شده یا اقدامی صورت داده است یاخیر؟! الآن نزدیک به یک سال از زمانی که مسائل مطرح شده اند می گذرد. در جامعه به عینه احساس می شود که کار جدی برای رفع بسیاری از معضلات و مشکلات صورت نگرفته است. نکته دوم اینکه تورم و گرانی هایی که در جامعه شکل گرفته اند؛کمر طبقات ضعیف را شکسته و طبقه متوسط را مستاصل کرده است.شگفت آنکه همدردی هم از سوی دولتمردان احساس نمی شود.اکنون مردم فقیر حتی از خوردن نان خالی و سیب زمینی به عنوان تغذیه ابتدایی خود در بعضی از بخش ها محرومند.این اصلاً زیبنده حکومت اسلامی و کشوری که از سرمایه های ملی و منابع طبیعی بسیار گسترده برخوردار است، نیست.
وزیر اسبق کار و امور اجتماعی به موضوع ناترازی ها اشاره کرد و افزود: نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنیم در رابطه با وضعیت ناترازی هایی است اکنون با آن دست و پنجه نرم می کنیم.حزب اسلامی کار در بیانیه های متعدد از ابتدای دهه ۹۰ و اینجانب نیز در سخنرانی ها و مصاحبه های خود، بارها اعلام کردیم تا زمانی که اصلاح ساختار اقتصادی در کشور صورت نگیرد و روش های علمی جایگزین روش های موجود نشود، هیچ مشکل اقتصادی در کشور حل نخواهد شد. حتی در صورتی که تحریم ها برداشته شود نیز باز هم به دلیل روش های غلط اقتصادی نمی توان نتیجه مطلوب و سریعی را بدست آورد.لذا اصلاح ساختار اقتصادی براساس رقابت در سطح ملی و بین المللی و همچنین تولید براساس مزیت های ملی و براساس آمایش سرزمین می باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای این کار نیز، اراده ای فراتر از افراد کم اطلاع که امروز در مجموعه دولت حضور دارند، لازم است. آقای رئیس جمهور به جای پرداختن به مسئله ساختار اقتصادی به معلول های شکل گرفته در جامعه از جمله ناترازی ها اشاره مکرر و پی در پی داشته اند. کاملا واضح و مشخص است که این ناترازی ها معلول علت هایی هستند که این علت ها محصول رفتارهای غیرعلمی، غیرفنی و غیرتخصصی مسئولان و مدیران دولتی و غیردولتی است. من فکر می کنم که مهمترین ناترازی که در کشور ما وجود دارد، ناترازی عقل است. در حقیقت ما از کمبود عقل و تدبیر و سیاست درست در اداره امور بیشتر از هر ناترازی دیگری رنج می بریم. مَثَل معروفی است که" وقتی عقل نباشد، جان در عذاب است". ما در حقیقت عذاب و ناراحتی هایی که تحمل می کنیم ناشی از عدم تکیه بر عقل و تدبیر است. آقای رئیس جمهور می بایست در این مورد به دانشگاه و دانشگاهیان و عالمان در همه بخش ها، رجوع کرده و براساس مدل های موفق دنیا مانندکشورهایی که شرایط مشابه ما داشته اند؛ عمل کنند. نباید هیچ بخشی را بصورت جداگانه و متمایز از روش های موفق دنیا در دستور کار قرار دهند. برای داشتن یک کشور موفق، به کارگیری و بهره مندی از همه استعدادهای ملی در همه زمینه ها لازمه کار است. مثلاً اگر همه مردم بتوانند در انتخابات شرکت کنند و گزینشی در کار نباشد، شاید شایسته ترین نمایندگان به مجلس راه پیدا کنند. شاید اگر همه مردم بتوانند در پذیرش مسئولیت های دولتی و اجتماعی نقش ایفا کنند؛ اداره امور جامعه به بهترین شکل ممکن صورت بپذیرد و این در صورتی است که از گزینش های غیرمنطقی که امروزه در جامعه درجریان است،فاصله بگیریم.
وی تصریح کرد: طبیعی است رئیس جمهور می بایست تلاش خود را در جهت متقاعد کردن شورای نگهبان به برگزاری انتخاباتی مردمی و غیرگزینشی معطوف کند. تا مجلس و دولتی برآمده از ملت را به وجود آورده و منافع ملی و تمامیت ارضی و وحدت ملی نیز در پی آن مورد توجه واقع شود.