بازدید سایت : ۹۷۰۰۴

حذف مدارس از ماجرای سرویس؛ حمل و نقل "رایگان" دانش آموزان استثنایی

سرویس دانش آموزان امسال دچار تغییراتی شده است و انعقاد قرارداد بین مدارس با پیمانکاران سرویس مدارس ممنوع شده است؛ همچنین در برخی شهرها از جمله تهران، حمل و نقل رایگان دانش آموزان استثنایی توسط شهرداری انجام می شود.

حذف مدارس از ماجرای سرویس؛ حمل و نقل "رایگان" دانش آموزان استثنایی
تین نیوز |

سرویس دانش آموزان امسال دچار تغییراتی شده است و انعقاد قرارداد بین مدارس با پیمانکاران سرویس مدارس ممنوع شده است؛ همچنین در برخی شهرها از جمله تهران، حمل و نقل رایگان دانش آموزان استثنایی توسط شهرداری انجام می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، حمل و نقل دانش آموزان در سال تحصیلی جدید با تغییراتی نسبت به گذشته همراه شده است و طبق تصویب نامه هیئت وزیران در 14 شهریور امسال، وزارت کشور و شهرداری ها عهده دار مسئولیت حمل و نقل دانش آموزان شدند.

طبق آیین نامه جدید اجرایی حمل و نقل دانش آموزان، هر گونه دخالت مدیر یا سایر مسئولان و عوامل مدرسه یا ادارات کل آموزش و پرورش در حوزه حمل و نقل دانش آموزی خارج از موارد تعیین شده در آیین نامه یا انعقاد قرارداد بین مدارس با پیمانکاران سرویس مدارس ممنوع است.

همچنین دیگر مانند سال های گذشته مدارس با پیمانکاران سرویس قرارداد منعقد نمی کنند بلکه قرارداد سرویس مدارس به عنوان سند تعهدآوری میان والدین و متقاضی مجاز حمل و نقل دانش آموزی برای مدت یک سال تحصیلی منعقد می شود. نمونه قرارداد (تیپ) توسط شهرداری تهیه و در اختیار متقاضی مجاز حمل و نقل دانش آموزی قرار می گیرد.

شرکت ها و رانندگان مجاز حمل و نقل دانش آموزی، متقاضیان سرویس و نظارت همگی از طریق سامانه الکترونیکی (سپند) متعلق به وزارت کشور انجام می شود.

اولویت ارائه خدمات حمل ونقل به دانش آموزان مدارس دخترانه با بانوان است و در صورت استفاده از رانندگان مرد، شرط تأهل باید رعایت شود.

والدین می توانند نسبت به انتخاب مراقب در سرویس دانش آموزی اقدام کرده و این موضوع در قرارداد میان والدین و پیمانکار با لحاظ دستمزد مراقب درج می شود.

از خدمات مراقبان فقط در خودروهای جمعی شامل مینی بوس و اتوبوس استفاده می شود.

در آیین نامه جدید همچنین به موضوع ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی اشاره شده است و در یکی از بندهای آن اشاره شده که شهرداری می تواند پس از اخذ مصوبات لازم بخشی از بهای خدمات حمل و نقل دانش آموزان استثنایی را به پیمانکاران پرداخت کند.

همچنین مهدی گلشنی مدیرکل حمل و نقل عمومی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 42 میلیارد تومان برای حمل و نقل رایگان دانش آموزان استثنایی در نظر گرفته شده است، گفت: سرویس مدارس استثنایی رایگان است و تا سوم مهر سامانه برای ثبت نام دانش آموزان فعال خواهد شد .

حمید طریفی حسینی؛ رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره حمل و نقل رایگان دانش آموزان استثنایی به تسنیم گفت: ماده 5 قانون حمایت از معلولان به موضوع ایاب و ذهاب ایمن و رایگان معلولان به ویژه افراد دارای معلولیت شدید اشاره دارد؛ همچنین مصوبات دیگری از سوی ستاد مناسب سازی کشور درباره ایاب و ذهاب رایگان دانش آموزان استثنایی داریم.

وی افزود: کمیته نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان با ریاست معاون اول رئیس جمهور در مصوبات خود بر ایاب و ذهاب ایمن معلولان تأکید دارد و با توجه به این قوانین، پیگیری لازم را از وزارت کشور و شهرداری در زمینه حمل و نقل دانش آموزان استثنایی داشتیم که در نهایت آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان شهریور امسال به تصویب هیئت دولت رسید.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان به صورت جزئی به مسئله ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی، آموزش رانندگان و نظارت مدرسه بر فرآیند سرویس دهی اشاره دارد همچنین حمل و نقل دانش آموزان به شهرداری ها واگذار شده است؛ یعنی به جای اینکه مدیر مدرسه با پیمانکاران سرویس مدرسه قرارداد ببندد، شهرداری ها با شرکت های پیمانکاری وارد مذاکره شده و صلاحیت آنها را بررسی می کنند و پس از آن خانواده ها با پیمانکاران قرارداد می بندند.

طریفی حسینی بیان کرد: دولت هزینه حمل و نقل دانش آموزان استثنایی را پرداخت می کند و طبق یکی از مواد آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان، شهرداری ها هم می توانند بخشی از هزینه سرویس دانش آموزان استثنایی را به پیمانکاران پرداخت کنند.

وی متذکر شد: از سال آینده منابع لازم برای حمل و نقل دانش آموزان استثنایی در بودجه کشور لحاظ می شود و برای 6 ماهه دوم امسال، سازمان برنامه و بودجه به سازمان آموزش و پرورش استثنایی کمک خواهد کرد، البته ما در شهریورماه امسال 20 میلیارد تومان به مدارس استثنایی بابت سرویس حمل و نقل دانش آموزان کمک کردیم همچنین در شهرهایی مانند تهران، بندرعباس، کرمانشاه، شیراز و اراک شهرداری ها در بحث حمل و نقل رایگان دانش آموزان استثنایی مشارکت می کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    سلام یک هفته از مهر گذشته بچه های مدرسه استثنای سرویس ندارن شهرداری میریم میگن به ما ربطی نداره ما والدینم هم رراه دوره نمیتونیم پول سرویس بدیم گناه بچه های ما چیه یک هفته هست خونه هستن شما رو به خدا یه فکری به حال ما بکنین بچه های ما هم انسانن گناهشون چیه اخه از استلن گیلان شهر لنگرود مدرسه سرویس ندارن مام راهمون خیلی دوزه باهزینه خودمونم هم دست ما نمیرسه چه کار کنیم به داد ما برسین