◄ افزایش حمل بارهای ترانزیتی/ لزوم فعال شدن کریدور ریلی شمال- جنوب
مدیرعامل راه آهن از افزایش حمل بارهای ترانزیتی از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم خبر داد.

نشست مشترک کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و شرکت راه آهن با حضور وزیر راه و شهرسازی روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در ساختمان شهدای راه آهن برگزار شد.
به گزارش تین نیوز از روابط عمومی جمهوری اسلامی ایران، جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن در این نشست، ضمن ارایه گزارش عملکرد ۹ ماهه راه آهن در دولت چهاردهم، اهداف و چالش های راه آهن برای تحقق برنامه هفتم را تشریح کرد.
مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه طی ۹ ماه گذشته، ۳۳ میلیارد تن کیلومتر جابه جایی بار و مسافر انجام شده است، تصریح کرد: با افزایش دیپلماسی ریلی، حجم حمل بار بین المللی، اعم از صادرات، واردات و ترانزیت از ۳ میلیون تن به ۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به هدفگذاری راه آهن برای دستیابی به افق حمل ۸ میلیون تن بار بین المللی تا پایان سال جاری، تاکید کرد: به منظور دستیابی به این هدف، لازم است کریدور ریلی شمال- جنوب فعال شود.
ذاکری ارتباط موثر با کشورهای عضو CIS و فعال کردن فورواردرهای ریلی را عاملی برای افزایش حجم ترانزیت بار دانست و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همواره بر توسعه ترانزیت تاکید داشته اند و ما در این خصوص، تکلیف داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اکنون با دیپلماسی ریلی، فعال شدن کریدور چین- ایران- اروپا، ایجاد زیر ساخت لازم جهت ترانزیت مواد نفتی بین عراق- ایران- افغانستان و فعال سازی پروژه راه آهن شلمچه- بصره در حال انجام است.
به گفته وی ترانزیت کانتینری ازبکستان به هند از مسیر سرخس- بندرعباس، بهره برداری از محور سنگان- شمتیغ- روزنک، بهره برداری از ایستگاه راه آهن بندر کاسپین و حمل بارهای صادراتی و ترانزیتی از این بندر و استقرار و شروع به کار گمرک در ایستگاه های خواف و آپرین، از دیگر اقدامات راه آهن طی این مدت بوده است.
از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست از سوی مدیرعامل راه آهن، می توان به گزارش ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات مسافری، ایجاد زیر ساخت لازم به منظور افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی، اصلاح ساختار سازمانی و برنامه ریزی نیروی انسانی و برنامه راه آهن برای تحقق شاخص های حمل و نقل ریلی مطابق تکلیف برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد.