◄ نجات یک مادر و فرزند توسط راهداران جنوب کرمان/ تلاش برای کمک به کاربران جاده ای
با توجه به استقرار همکاران و تجهیزات ما در منطقه، از ما برای نجات جان یک مادر باردار درخواست کمک شد که یکی از همکاران ما به نام علی اصغر سالاری با کامیون راهداری توانست با عبور از رودخانه این مادر عزیز را جابجا کرده و ۶-۵ کیلومتر جلوتر تحویل آمبولانس بدهد و با این کار این مادر و فرزند نجات یافتند.
راهداران جنوب کرمان از زمان آغاز طرح راهداری زمستانی در آمادگی کامل و در حال خدمات رسانی به کاربران جاده ای هستند.
به گزارش تین نیوز، نعمت الله حسین زاده با بیان این مطلب، از ثبت بارش ۲۶۰ میلیمتری باران در جنوب کرمان خبر داد و گفت: با ورود سامانه بارشی اخیر به جنوب کرمان، بیشترین میزان بارندگی در طی شاید ۶۰ سال اخیر در جنوب استان کرمان ثبت شد.
وی افزود: در حالی که میانگین بارندگی در جنوب استان کرمان در این سال ها ۱۳۵ میلیمتر بود، در بارش های اخیر ۲۶۰ میلی متر بارندگی ثبت شد و همچنین بارش برف حدود یک و نیم متری، رخ داد.
حسین زاده با اشاره به انجام عملیات راهداری زمستانی از سوی ۱۵۵ نیروی راهدار با استفاده از ۱۵۰ دستگاه ماشین آلات سبک، سنگین و نیمه سنگین، تاکید کرد: فعالیت راهداران در بارش های اخیر مانع از بروز مشکل در سطح راه ها شده و در این مدت خدمات بسیار مناسبی به کاربران جاده ای ارایه شد.
وی گفت: طول راه های جنوب استان کرمان حدود ۸ هزار و ۷۰۰ کیلومتر شامل ۱۹۷۰ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه و مابقی راه های روستایی و شوسه، است.
به گفته وی اغلب راه های جنوب استان راه های کوهستانی است و به خصوص دو مسیر ارتباطی از جنوب استان کرمان به مرکز استان وجود دارد که بیش از ۵۰ درصد آنها کوهستانی و تحت تاثیر شدید بارش هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب کرمان تاکید کرد: از مجموع ۴۰۰۰ تن شن و نمک ذخیره شده، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ تن آن در بارش هایی که در این منطقه صورت گرفته، مصرف شده و ۷۰۰ خودرو نیز که به دلیل برف و بارندگی در جاده ها گرفتار شده بودند رها سازی و به مقاصدشان هدایت شدند.
وی افزود: در حال حاضر، ۱۴ دستگاه دوربین نظارت تصویری، ۲۳ دوربین ثبت تخلف و ۵۱ دوربین تردد شمار در جنوب استان کرمان فعال بوده و ۲۰ نقطه دیگر نیز در استان برای نصب دوربین شناسایی شده است.
حسین زاده با بیان این که راهداری ساعت و زمانن نمی شناسد و راهداران با عشق و علاقه تلاش می کنند که آسیبی به کاربران جاده ای نرسد، گفت: خوشبختانه در بارش های اخیر تصادف منجر به فوت در جنوب کرمان رخ نداده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب کرمان یکی از معضلات این منطقه را قاچاق سوخت دانست که به گفته وی جاده ها را ناایمن کرده و گاهی موجب بروز تصادفات مرگبار و دلخراش می شود.
وی همچنین با توجه وضعیت متغییر آب و هوایی در فصل زمستان، خاطرنشان کرد: از کاربران جاده ای تقاضا دارم با توجه به شرایط آب و هوایی از تردد غیر ضروری در جاده ها اجتناب کرده و اگر نیاز به سفر است حتما وضعیت راه ها را از طریق مرکز مدیریت راه ها و سامانه ۱۴۱ پایش نمایند.
حسین زاده با اشاره به لزوم رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی کاربران جاده ای، عنوان کرد: جمعه گذشته جشنواره برف برگزار شد و به همین دلیل در یک جاده کوهستانی با عرض زیر هشت متر، ترافیک سه چهار ساعته رخ داد که اصلی ترین دلیل آن این بود که شرکت کنندگان، خودرو های خود را برای عکس گرفتن، کنار جاده پارک کرده و عرض جاده را اشغال کرده بودند.
وی همچنین به یک اتفاق قابل توجه در بارش های اخیر اشاره کرد و گفت: در اوج بارش ها و در شهرستان فاریاب که بیشترین میزان بارندگی را داشت و تمام رودخانه ها طغیان کرده بود، یک مادر برای زایمان نیاز به انتقال به بیمارستان داشت که آمبولانس نمی توانست او را به بیمارستان انتقال دهد و بالگرد هم با توجه به شرایط آب و هوایی نتوانسته بود به محل اعزام شود.
حسین زاده خاطرنشان کرد: با توجه به استقرارهمکاران و تجهیزات ما در منطقه،از ما درخواست کمک شد که یکی از همکاران ما به نام علی اصغر سالاری با کامیون راهداری توانست با عبور از رودخانه این مادر عزیز را جابجا کرده و ۶-۵ کیلومتر جلوتر تحویل آمبولانس بدهد و با این کار این مادر و فرزند نجات یافتند.
وی افزود: همچنین تعداد ۱۰ نفر از شهروندان سیستان و بلوچستان به منطقه ای برای استفاده از چشمه آبگرم آمده و پس از بارش ها با انسداد جاده مواجه شده بودند که پس از تماس خانواده این افراد با ما، مسیر را بازگشایی کردیم و پس از دو روز این ۱۰ نفر به استانشان بازگردانده شدند.