بازدید سایت : ۸۰۶۶۸
| کد خبر ۲۹۶۶۸۲
کپی شد

نیاز ۴ میلیارد دلاری "کشتیرانی" برای نوسازی ناوگان

کارشناس حمل ونقل دریایی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش گفت این دو شرکت برای نوسازی بخشی از ناوگان نیازمند ۸ میلیارد دلار منابع مالی هستند.

تین نیوز |

کارشناس حمل ونقل دریایی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش گفت این دو شرکت برای نوسازی بخشی از ناوگان نیازمند ۸ میلیارد دلار منابع مالی هستند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، یحیی ضیایی  با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از شرکت های بزرگ کشتیرانی در کشور اظهار کرد: واقعیت آن است که حمل ونقل دریایی یک جزیره جدا مانده از کشور است که مالکان کشتی تلاش های زیادی برای توسعه آن انجام می دهند و در مقابل، دولت هیچ کمکی در این رابطه نکرده است.

وی یادآور شد: بنا بود برای نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش، دولت وام پرداخت کند، اما این وعده هنوز اجرایی نشده است.

وی با بیان این که در بخش تعرفه های بندری راه یک طرفه ای را می رویم، افزود: در مالیات، عوارض، سوخت و تعمیرات هم به شرکت های کشتیرانی توجه نمی شود.

کارشناس حمل ونقل دریایی با تأکید بر این که متأسفانه نگاه سازمان یافته ای برای توسعه زیرساخت های حمل ونقل دریایی کشور، به ویژه نوسازی و توسعه ناوگان دو شرکت بزرگ کشور نزد دستگاه های دولتی مشاهده نمی شود، اضافه کرد: مطابق بررسی های صورت گرفته، اگر قرار باشد بخشی از ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش را نوسازی کنیم، برای هر کدام حداقل 4 میلیارد دلار، یعنی مجموعاً 8 میلیارد دلار منابع مالی نیاز است.

ضیایی با اشاره به این که تأمین این منابع مالی در توان شرکت های مذکور نیست، گفت: در دنیا 80 تا 85 درصد از منابع مالی در قالب فاینانس تأمین می شود و مابقی آورده شرکت است. در ایران چنین چیزی وجود ندارد. برای پیگیری امور مربوط به نوسازی ناوگان، با آقای عارف، معاون اول رئیس جمهوری، و آقای عبدالعلی زاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرا سیاست های کلی توسعه دریامحور، مکاتباتی داشته ایم به این امید که در این بخش اتفاقات میمون روی دهد.

وی تصریح کرد: اما متأسفانه هیچ اتفاق خوبی در این رابطه نیفتاده است. در این زمینه هشدار داده ایم که به عنوان نمونه، سهم واردات کالای اساسی به کشور توسط ناوگان کشتیرانی ایرانی کاهش یافته و سهم شرکت های خارجی افزایش می یابد. این یک اتفاق ناخوشایند و دارای تبعات برای کشور خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.