| کد خبر: 197671 |

روزانه چند تصادف در جاده‌های کویری رخ می‌دهد؟

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

تین نیوز

 بنا بر آمار رسمی به طور میانگین روزانه ۴۰ نفر در حوادث جاده‌ای کشور جان خود را از دست می‌دهند که تلفات ناشی از واژگونی خودرو در جاده‌های کویری حدود ۳۷ درصد از این آمار را به خود اختصاص می دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، رانندگان در جاده های کویری با توجه به طولانی بودن مسیر و نداشتن جاذبه های بصری و همچنین نبود استراحتگاههای مناسب بین راهی، دچار خستگی و خواب آلودگی ناشی از یکنواختی مسیر می شوند که این امر در نهایت منجر به بروز حوادث دلخراش برای خودروهای عبوری خواهد شد که رانندگان آنها احتیاط لازم را رعایت نمی کنند.

از طرفی قرار گرفتن بخش عظیمی از جاده های پرتردد کشور در مسیرهای کویری نیز بر افزایش این نوع حوادث در محورهای بیابانی افزوده است و سبب شده، آمار تلفات جاده ای به بالاترین میزان خود در این مسیرها برسد.

یکی از محورهای پرتردد کویری کشور مسیر مشهد - تهران است. مسیری بیابانی و کسل کننده که علاوه بر عبور خودروهای سنگین برای جا به جایی کالا و ترانزیت، سالانه حدود ۲۰ میلیون مسافر از آن رفت و آمد می کنند و بنا بر اعلام کارشناسان، در روزهای اوج تردد، این محور میزبان عبور و مرور هزار و ۲۰۰ وسیله نقلیه در ساعت است. جاده ای که حدود یک چهارم آن در استان خراسان رضوی قرار دارد و سردمدار وازگونی خودرو در آن محور سبزوار - شاهرود است.

بیشترین واژگونی خودروها در مسیر سبزوار-شاهرود

جانشین پلیس راه استان خراسان رضوی پیش از این در گفت و گو با ایرنا گفت: واژگونی ۳۷ درصد از حوادث و تلفات جاده ای در استان خراسان رضوی را تشکیل می دهد که عمده این واژگونی ها در مناطق کویری و بیشتر در مسیر سبزوار-شاهرود رخ داده است.

سرهنگ محمد علی احسان بخش ادامه داد: این محور یکی از شریان های مهم ارتباطی غرب و مرکز به شرق کشور است که به دلیل کویری بودن مسیر و طولانی بودن فاصله میان شهرها شاهد حوادث مختلف از جمله واژگونی خودروهاست و سهم بالایی در تعداد مصدومان و تلفات جاده ای شرق کشور دارد.

رئیس پلیس راه سبزوار نیز در این خصوص گفت: عامل اصلی حوادث واژگونی در این محور خستگی و خواب آلودگی رانندگان است که براثر یکنواختی طبیعت کویر، کمی جاذبه های طبیعی و نبود توقفگاه هایی برای استراحت رانندگان رخ می دهد. عمده این حوادث در فاصله ۳۰ تا ۵۰ کیلومتری شهر سبزوار و در ساعات پنج تا هشت صبح و ۱۳ تا ۱۴ عصر به وقوع می پیوندد.

سرهنگ مهدی ایزد پناه افزود:۱۰۰ کیلومتر از این محور در حوزه استحفاظی شهرستان سبزوار است و به دلیل اینکه این بخش از مسیر دارای راهی صاف و بدون گردنه و پیچ های خطرناک است، سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان به دلیل واژگونی خودرو خود جان خود در این مسیر از دست می دهند.

وی با بیان اینکه عامل انسانی مهم ترین مساله در واژگونی خودروهاست اضافه کرد: جاده‌های استاندارد خطاهای رانندگان را پوشش می‌دهد اما محور سبزوار - شاهرود به علت نبود شیب های شیروانی و ارتفاع زیاد جاده با بستر راه، ضریب ایجاد خطا را برای رانندگان بیشتر می کند و در اصطلاح این نوع مسیرها خطاهای رانندگی را پوشش نمی دهند.

رئیس پلیس راه سبزوار ادامه داد: در کنار این عوامل مسایلی نظیر بی توجهی به جلو، اصرار رانندگان برای رسیدن به مقصد و تخطی از سرعت مطمئنه از دیگر عوامل مهم در وقوع واژگونی خودروهاست.

سرهنگ ایزد پناه در خصوص راهکارهای کاهش این نوع حوادث گفت: احداث توقفگاه یا استراحتگاه در مسیرهای کویری بسیار الزام آور است تا بتوان از خستگی و خواب آلودگی رانندگان خودروها جلوگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد چشم اندازهای طبیعی در حاشیه جاده موثر است همچنین ایجاد توقفگاه های مجهز با امکانات رفاهی مناسب که رانندگان را مجاب کند پس از دو ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت کنند.

او افزود: همچنین باید با استانداردسازی ابنیه راه و ایجاد شیب های شیروانی، ارتفاع این جاده با بستر راه کم می شود و شرایطی مهیا می شود تا در صورت خروج وسائل نقلیه از جاده میزان خسارات کمتر شود.

واژگونی عامل ۷۰ درصد تلفات رانندگی در جاده سبزوار- شاهرود

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سبزوار هم با بیان اینکه واژگونی خودرو در محورهای کویری علت اصلی اکثر حوادث جاده ای است گفت: این نوع حادثه عامل ۷۰ درصد تلفات رانندگی در جاده سبزوار- شاهرود است.

عباس کافی افزود: طی ۶ ماه نخست سال جاری ۷۷۱ مورد ماموریت اورژانس سبزوار مربوط به جاده سبزوار- شاهرود بوده است که  طی این حوادث ۱۵ تن جان خود را سر صحنه از دست داده اند و ۷۵۹ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شده اند.

وی با بیان اینکه به طور میانگین روزانه چهار ماموریت اورژانس و انتقال پنج مصدوم به مراکز درمانی در محور کویری سبزوار انجام می گیرد عنوان کرد: طی شش ماه نخست امسال از مجموع ماموریت های اورژانس مربوط به تصادفات جاده ای حدود ۵۵ درصد در مسیر سبزوار- شاهرود بوده است که ۶۱ درصد مصدومان جاده ای ناشی از واژگونی خودرو را دربر می گیرد.

تلاش برای کاهش واژگونی ها 

کارشناس راهداری و حمل و نقل جاده ای سبزوار هم گفت: هفت نقطه حادثه خیز در جاده سبزوار- شاهرود شناسایی شده که سه پیچ «بفره، مهر و صدخرو» پرتصادف و موجب واژگونی خودروهاست.

مجید یوسفی افزود: در تمامی این نقاط حادثه خیز اقدامات اولیه و زودبازده شامل نصب علائم افقی و عمودی مورد نیاز، خط کشی، شیار لرزاننده و چراغ چشمک زن انجام شده که این اقدامات تا حدودی درکاهش این نوع سوانح موثر بوده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری احداث شش سکوی نماز، اجرای حفاظ بتنی در پیچ بفره، ایمن‌سازی تقاطع ها، اجرای خط‌ کشی و هاشور، ایمن‌سازی دماغه‌های محور، نصب شش تابلوی اطلاعات و هدایت مسیر، نصب علایم و اجرای رمپ خروجی، برخی فعالیت‌های این نهاد در محور سبزوار- شاهرود بوده است.

یوسفی گفت: همچنین برای ارتقای سطح ایمنی این محور، ایمن سازی ۴۰ دهانه پل بزرگ در دست اجراست و در هزار و ۷۰۰ متر از نقاط پرتگاهی گاردیل نصب شده و تابلوهایی با طرح سوال و جواب در مسیر نصب شده است.

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایرنا

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.