بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

از تولید دوچرخه برقی هیچ حمایتی نمی شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه گفت: متاسفانه از تولید دوچرخه برقی، هیچ حمایتی نمی شود البته هم اکنون دوچرخه و موتور های برقی زیادی در کشور وجود دارد، اما مردم برای خرید از آن استقبال نمی کنند.

از تولید دوچرخه برقی هیچ حمایتی نمی شود
تین نیوز |

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه گفت:  متاسفانه از تولید دوچرخه برقی، هیچ حمایتی نمی شود البته هم اکنون دوچرخه و موتور های برقی زیادی در کشور وجود دارد، اما مردم برای خرید از آن استقبال نمی کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از صدا وسیما،  ابوالفضل حجازی در نشست کارشناسی  با موضوع " بررسی چالش های پیش روی تولیدکنندگان دوچرخه " افزود: در گذشته دوچرخه از طریق کارت های یک بار مصرف بازرگانی و به صورت سی کی دی وارد کشور می شد و قانون خاصی هم برای واردات آن وجود نداشت به همین دلیل آمار دقیقی از وادرات این کالا ارائه نمی شد.

 حجازی افزود: در سه سالی که انجمن تولیدکنندگان دوچرخه تشکیل شده به ویژه در یک و نیم سال اخیر، اقداماتی خوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: ما توانستیم در مدت یک و سال نیم گذشته، تعداد واحد های تولیدی این صنعت را از ۱۳ واحد به ۳۰ واحد افزایش دهیم، از نظر اشتغالزایی هم تقریبا ۲ هزار نفر در این صنعت فعالیت می کنند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دوچرخه های تولید داخل گواهی استاندارد دارند گفت: دوچرخه های وارداتی به صورت قانونی وارد و مالیات ارزش افزوده آن ها هم پرداخت می شود ضمن اینکه هم دوچرخه های تولید داخل و هم دوچرخه های وارداتی، کد شناسه (شناسنامه) دارند که همه این اقدامات بعد از تاسیس انجمن و تشکل ها انجام شد.

حجازی افزود: هم اکنون طبق اعلام رسمی مرکز آمار، مصرف سرانه کشور ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار دستگاه دوچرخه است.

وی با اشاره به اینکه بعضی از قطعات دوچرخه تولید داخل و بعضی هم وارداتی است گفت: لاستیک، طوقه، فرمان، ترک بند، زنجیره در داخل تولید می شود. اما بعضی از قطعات دوچرخه مثل چراغ، وارد می شود، زیرا تولید آن صرفه اقتصادی ندارد، یا اینکه بعضی از دوچرخه ها مثل دوچرخه حرفه ای و دوچرخه ورزشکاری که تعداد آن ها بسیار محدود است و سهمی در بازار ندارد و تولید آن در داخل توجیه اقتصادی ندارد.

حجازی افزود: بعضی از قطعات دوچرخه بسیار کوچک و کم اهمیت به نظر می رسد، اما همان قطعات بسیار ظریف، حساس و خیلی مهم است و نمی شود به راحتی از کنار آن گذشت.

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه با بیان اینکه در تولید دوچرخه استاندارد های اجباری باید لحاظ شود گفت: در حال حاضر انواع شاسی فلزی دوچرخه، ترک بند، گلگیر، فرمان، رکاب، زنجیر دوچرخه با دریافت گواهی استاندارد همه داخلی سازی می شوند، اما چراغ های دوچرخه وارد می شود.

حجازی افزود: به تازگی به تولیدکنندگان دوچرخه الزام شده که روی دوچرخه های تولیدی، چراغ نصب کنند که با رایزنی های انجام شده، قرار است روی دوچرخه های سایز کوچک چراغ نصب نشود (از سایز ۲۰ به بالا نصب چراغ الزامی شده است)

وی اضافه کرد: از همه تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیانی که توان تولید چراغ دوچرخه دارند به شرط اینکه گواهی سازمان استاندارد را دریافت کنند دعوت می کنیم تا با انجمن تولیدکنندگان دوچرخه همکاری کنند.

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه به شدت به دنبال خودکفایی صنعت دوچرخه هستیم گفت: به طور نمونه، توپی های وسط دوچرخه، به ظاهر یک قطعه بسیار ساده است، اما بسیار حرفه ای و یک کار تخصصی می طلبد، اما با توجه به اینکه بیش از ۱۰۰ مدل دوچرخه در کشور وجود دارد اگر تولید کننده بخواهد توپی های آن ها را جداگانه (۴۰ تا ۵۰ هزار توپی) تولید کنند برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد ضمن اینکه در هیچ جای دنیا، کارخانه دار اقدام به سرمایه گذاری برای تولید قطعاتی مثل توپی، گلگیر، ترک بند و ... نمی کند با قطعه ساز دیگر قرارداد امضا می کند تا قطعات مورد نیاز را تامین و خدمات پس از فروش را پوشش دهد؛ البته ضعف ها و مشکلاتی در این صنعت وجود دارد که باعث کندی تولید می شود و باید برطرف شود.

حجازی افزود: البته این روش در همه جای دنیا مرسوم است که اگر تولید کالایی صرفه اقتصادی نداشته باشد ترجیح می دهند وارد کنند تا تولید شود.

وی یکی از مشکلات و موانع تولید را مشکلات ارزی، میزان و تاخیر در تخصیص ارز و ثبت سفارش کالا برشمرد و گفت: گاهی اوقات با تاخیر های بیش از ۶ ماهه در تخصیص ارز، ماشین آلات و قطعات وارداتی در گمرکات معطل می شوند که باعث تعطیلی واحد های تولیدی می شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه افزود: تولیدکنندگان همیشه دغدغه ضعف قانون و اعمال سلیقه بعضی از مدیران غیر متخصص و ناکارآمد را دارند که همین مسئله به تولید لطمه می زند.

حجازی ادامه داد: به عنوان رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه از مسئولان مربوطه می خواهم با توجه به اینکه ما می توانیم خیلی از قطعات را تولید کنیم به ما اجازه تولید دهند، اما به شرطی که سازمان استاندارد هم گواهی استاندارد بدهد و استاندارد های اروپا را لحاظ نکند؛ یعنی استاندارد را حداقل یک پله پایین تر از ضوابط استانداردی اروپا در نظر بگیرند، متاسفانه دولت از این صنعت حمایت نمی کند و نظر انجمن و افرادی که متخصص آن هستند را جویا نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه در بومی سازی تولیدات، استاندارد ها پلکانی لحاظ شود گفت: وقتی قرار است کالایی بومی سازی شود برای حمایت از تولید باید استاندارد ها بر اساس توان تولیدکننده داخلی اعمال شود نه بر اساس استاندارد های اروپا.

حجازی با بیان اینکه ایران در تولید لاستیک خودکفاست افزود: لاستیک های تولیدی ایران از کیفیت بالایی برخوردار و قابل رقابت با مشابه خارجی است که کشور های همسایه مشتری آن هستند فقط بعضی از سایز هایی که تعدادشان محدود است و تولید آن صرفه اقتصادی ندارد تولید نمی شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه گفت: قیمت گذاری در انجمن بر اساس قیمت تمام شده و سود ۱۵ تا ۱۷ درصد در نظر گرفته می شود.

این تولید کننده دوچرخه در خصوص تولید دوچرخه های برقی هم گفت: متاسفانه از تولید دوچرخه برقی، هیچ حمایتی نمی شود البته هم اکنون دوچرخه و موتور های برقی زیادی در کشور وجود دارد، اما مردم برای خرید از آن استقبال نمی کنند؛ به نظر دولت باید تدابیر تشویقی داشته باشد تا برای استفاده از این وسیله، رغبت نشان داده شود و این کار را از کارمندان خود شروع کند؛ مثلا به کارمندانی که با دوچرخه به اداره می آیند، تشویقی در نظر بگیرند یا موتوری های حمل بار را با موتور های برقی برایشان جایگزین کنند.

حجازی با بیان اینکه هم اکنون باتری موتور سیکلت و دوچرخه در داخل تولید می شود افزود: قیمت باطری دوچرخه، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و باتری موتور سیکلت تقریبا تا ۵ میلیون تومان است و هر شارژ باتری حدود ۶۰ کیلومتر در مسافت بدون شیب، پیمایش دارد.

وی ادامه داد: در دو سه سال اخیر، ۸۰ تا ۹۰ هزار موتور و دوچرخه برقی وارد کشور شده که از خرید آن استقبال نشده و هم اکنون به خاطر انبار شدن، باطری های آن خراب شده است.

حجازی در مورد قیمت دوچرخه و موتور سیکلت های برقی هم گفت: قیمت دوچرخه از ۲۰ تا ۶۰ میلیون تومان و موتور سیکلت هم از ۶۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون تومان است.

وی افزود: پیشهاد می کنم دولت برای حمایت از تولیدکننده دوچرخه برقی، یکی از بانک ها را موظف کند که به متقاضیان علاقه مند تسهیلات سه ساله با سود ۴ درصد ارائه دهد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان دوچرخه گفت: انجمن تولیدکندگان دوچرخه، آمادگی کامل دارد با شهرداری ها قرارداد همکاری امضا کند و در مدت ۶ ماه ۵۰ هزار موتور سیکلت فرسوده را با موتور های برقی و دوچرخه های برقی جایگزین کند.

حجازی افزود: فرهنگ سازی برای استفاده از موتورسیکلت و دوچرخه برقی تنها نیازمند طرح های حمایتی و فرهنگ سازی رسانه به ویژه از سوی خبرگزاری ها و رسانه ملی است.

وی اضافه کرد: در صورت جایگزینی موتور سیکلت های برقی با بنزینی و فرهنگ سازی برای استفاده از دوچرخه، مسئله مهم کاهش بسیار محسوس آلودگی هوا، حفظ سلامت جانی راکبان، کاهش تصادفات جاده ای و هزینه های بهداشتی آن نیز عاید کشور می شود.

حجازی گفت: اگر دولت خواهان رواج استفاده از موتورسیکلت و دوچرخه برقی در کشور است باید گواهی تاییدیه استاندارد ها و شماره گذاری ها تسهیل و زیرساخت های لازم هم ایجاد شود که در صورت استقبال مردم، تولیدکننده هم قیمت تمام شده کالا را کاهش دهد، جالب است که موتور سیکلت از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف است، اما از دوچرخه ارزش افزوده دریافت می شود.

این تولیدکننده و فعال اقتصادی افزود: تولیدکنندگان ما را کشور های همسایه شکار می کنند، یعنی کارخانه هایی را که تولید و اشتغالزایی بالایی دارند شناسایی می کنند، به آن ها زمین رایگان می دهند، تسهیلات ارزان در اختیارشان قرار می دهند تا کارخانه در کشور هدف احداث شود؛ که این خطر بزرگی است

حجازی گفت: مسئولان می توانند با دادن به موقع ارز و مواد اولیه از تولید حمایت و قوانین تولید را آسان کنند تا تولید رونق بگیرد، بنابراین بر اساس تولید بالا، نرخ تورم هم کاهش پیدا می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.