بازدید سایت : ۷۲۲۷۵

خط هوایی تهران و عشق آباد فعال نیست/ ترکمنستان در دادن ویزا سختگیرانه عمل می کند

هر چند تجارت دو کشور در مسیر رشد قرار دارد اما خط هوایی میان تهران و عشق آباد برقرار نیست و در مرز باجگیران روزانه تنها هشت کامیون امکان تردد دارند.

خط هوایی تهران و عشق آباد فعال نیست/ ترکمنستان در دادن ویزا سختگیرانه عمل می کند
تین نیوز |

به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان هر چند تجارت دو کشور در مسیر رشد قرار دارد اما خط هوایی میان تهران و عشق آباد برقرار نیست و در مرز باجگیران روزانه تنها هشت کامیون امکان تردد دارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان آخرین وضعیت تجارت دو کشور شرح داد و گفت: آخرین آمار به دست آمده از تجارت ایران و ترکمنستان حاکی از ۴۴۰ میلیون دلار صادرات ایران و ۳۸ میلیون دلار واردات است.

بهرامی نبود توازن در صادرات و واردات دو کشور را عامل ایجاد نارضایتی در طرف ترکمنستانی دانست و اظهار کرد: ترکمن ها در مسیر توسعه صادرات قرار دارند و بنابراین انتظار دارند که در برابر حجم صادراتی که از ایران به این کشور صورت می گیرد واردات ایرانی ها از این کشور بیش از این رقم ها باشد. 

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم فارغ از جناح گیری های سیاسی در تقویت ارتباط تجاری با ترکمنستان اتفاقات خوبی افتاد و آیت الله رئیسی قرار بود در خرداد ماه سال جاری دومین سفر خود را به این کشور داشته باشند و این اقدام بر ارتقای مراودات تاثیر چشمگیری دارد. 

وی افزود: در یک دهه گذشته نوع تقاضای جامعه ترکمنستان برای کالاهای وارداتی نسبت به پیش از این دهه تغییر کرده است، زیرا این جامعه به صنایع نو روی آورده است. 

بهرامی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سفیر ایران در ترکمنستان توجه زیادی به امور اقتصادی دارد و با بازرگانان ایرانی همکاری لازم را دارند و در سه ماهی که از سال ۱۴۰۳ گذشته دو هیات تجاری از ایران و دو هیات تجاری از ترکمنستان به ترکمنستان و ایران سفر داشتند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: با این حال بازرگانان بخش خصوصی همچنان با بخش نامه های زائد و قوانین مربوط به بازگشت ارز صادراتی دست به گریبان هستند.  

وی در مورد برقراری تعرفه ترجیحی در تجارت دو کشور گفت: دو کشور در برخی قوانین هنوز با هم اختلاف دارند.  

بهرامی درباره وضعیت گذرگاه های مرزی توضیح داد: سه گذرگاه مرزی در استان خراسان و یک گذرگاه مرزی در استان گلستان برقرار هستند البته ایران از طریق بنادر امیرآباد، انزلی و نوشهر نیز به ترکمنستان دسترسی آبی دارد و در مرزهای اینچه برون در استان گلستان و سرخس در استان خراسان خطوط حمل ریلی میان دو کشور برقرار است.  

بهرامی یادآور شد: مرز باجگیران در استان خراسان از ظرفیت خوبی برای تردد کامیون ها برخوردار است اما تنها روزی هشت دستگاه کامیون از این گذرگاه مرزی تردد می کند و ترکمنستان بیش از این تعداد را نمی پذیرد و تنها از این مرز است که امکان تردد خودروهای مسافری وجود دارد. 

وی از نبود خط پروازی میان تهران و عشق آباد خبر داد و در مورد اختلافات مالی پیش آمده میان تاجران ایرانی و ترکمنستانی توضیح داد: در هر داد و ستدی مشکلاتی به وجود می آید و در تجارت ایرانی ها و ترکمن ها نیز تاجران هر دو طرف مطالبات تسویه نشده دارند، برای حل این مشکلات اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با روسای دادگستری ها در استان های همجوار با این کشور مذاکراتی داشت و رئیس کل دادگستری استان گلستان موافقت کرد که یک شورای حل اختلاف و داوری در اتاق مشترک ایران و ترکمنستان مستقر شود تا کسانی که در مراودات مالی با ترکمن ها به مشکل می خورند برای حل مشکل در این مرکز حاضر شوند. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر پنج پرونده از مطالبات ترکمنستانی ها و ایرانی ها در حال بررسی است و در این زمینه از همکاری وزارت امور خارجه و سفارتخانه نیز برخوردار هستیم. 

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: ایرانی ها و ترکمن ها در سفر به دو کشور همچنان باید ویزا دریافت کنند، ترکمنستان در دادن ویزا سختگیرانه عمل می کند اما ایران در صدور ویزا آسان تر رفتار می کند. 

وی در نهایت از برگزاری کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان در تهران و در نیمه دوم سال جاری خبر داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.