بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

تحقق رشد صادرات غیرنفتی برنامه هفتم نیازمند عبور از خام فروشی است

تحقق متوسط رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی شده است، نیازمند عبور از خام فروشی است.

تحقق رشد صادرات غیرنفتی برنامه هفتم نیازمند عبور از خام فروشی است
تین نیوز |

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه تحقق متوسط رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی شده است، نیازمند عبور از خام فروشی است، تصریح کرد: مطابق با آمار یک ساله در پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸ درصد محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، ۲۸ درصد معدن و صنایع معدنی و ۱۵ درصد کالاهای صنعتی و ۹ درصد محصولات کشاورزی از ایران صادر شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، محسن منتظری امروز دوشنبه، افزایش درآمد ملی را به عنوان یکی از کارویژه های اصلی صادرات معرفی کرد و افزود: فرآیند صادرات، به کشورها این امکان را می دهد تا محصولات و خدمات خود را به بازارهای جهانی عرضه و از این طریق درآمد ارزی کسب کنند.

منتظری ضمن معرفی صادرات به عنوان یکی از مولفه های درآمدزایی بر خلق درآمدهای ارزی جدید از طریق افزایش صادرات غیرنفتی، گفت: بخش اعظم محصولات کشاورزی به صورت فله و خام صادر می شود و به نظر می رسد همچنان در موضوع خلق ارزش افزوده در محصولات صادراتی عقب هستیم و باید با انجام یکسری اقدامات زیرساختی و سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه و توسعه فن آوری های جدید در شرکت ها ، فرآیندهای تولید را بهبود و محصولات نوآورانه تولید کنیم.

به گفته وی، تولید محصولات نوآورانه منجر به افزایش کیفیت کالاها و ایجاد مزیت رقابتی در بازارهای بین الملل می شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تکمیل و تقویت زنجیره ارزش صنایع پایین دستی می تواند در کاهش خام فروشی نقش به سزایی داشته باشد، گفت: باید شرایطی فراهم شود تا افزایش سود صنایع تابعی از تقویت زنجیره ارزش و تولید و بسط این منظومه تلقی شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه زنجیره ارزش از تولید تا فروش باید مورد بررسی قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: جایگاه شرکت های ایرانی در این زنجیره مشخص است؛ هم اکنون ما در سطوح پایین این زنجیره قرار داریم از این رو نسبت به تقویت و ایفای نقش در زنجیره های بالای ارزش باید برنامه ریزی کرده و اقدامات عملیاتی لازم را در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: گذر از مونتاژکاری و افزایش عمق ساخت داخل با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و رسوخ فناوری های نوین در شرکت های بزرگ صنعتی از خام فروشی جلوگیری کرده و زنجیره ارزش صنایع را تکمیل می کند؛ این تکمیل و توسعه زنجیره می تواند زمینه پویایی اقتصاد کشور را فراهم کند و ثروت ملی و تولیدات را افزایش و حجم واردات را کاهش دهد.

منتظری بر لزوم اعطای مشوق های تشویقی تاکید کرد و افزود: اقدامات تشویقی می تواند متناسب با افزایش ارزش افزوده در کالاهای صادراتی، برای گروه های کالایی مختلف تعیین شود. مشوق ها می تواند در قالب هایی چون مالیات، بازگشت ارز، پوشش هزینه های بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه های بین المللی و تسهیلات مالی تعریف شود.

این مقام مسئول در پایان بین افزایش نرخ ارز و ایجاد تورم نسبت برقرار کرد و افزود: افزایش نرخ ارز، ناشی از کاهش درآمدهای ارزی در حوزه فروش نفت و کالای خام است. همچنین پیشی گرفتن تقاضای ارزی بر عرضه منجر به ایجاد تورم و به تبع آن افزایش هزینه های تولید شده است؛ بنابراین برای جبران آن چاره ای جز ایجاد درآمدهای ارزی جدید از طریق افزایش صادرات غیرنفتی نداریم.

گفتنی است، روز ملی صادرات پایان مهر با حضور مقامات عالی کشوری و جمعی از فعالان اقتصادی باهدف تقدیر و تکریم از صادرکنندگان نمونه برگزار خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.