بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

حمل ونقل ترکیبی بستر لازم توسعه اقتصادی در برنامه هفتم توسعه است

شهریار افندی زاده حمل ونقل ترکیبی را یکی از اقتصادی ترین روش های حمل ونقل بیان کرد

حمل ونقل ترکیبی بستر لازم توسعه اقتصادی در برنامه هفتم توسعه است
تین نیوز |

شهریار افندی زاده معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اهمیت حمل و نقل و نقش آن در اقتصاد، حمل ونقل ترکیبی را یکی از اقتصادی ترین روش های حمل ونقل بیان کرد و گفت: حمل ونقل یکی از شریان های حیاتی اقتصاد است. بنابراین تمامی کشورها همواره در جستجوی راهی سریع، ایمن، عادلانه و سازگار با محیط زیست برای حمل و نقل هستند تا بتوانند اقتصاد فعال، پویا و کارآمدتری داشته باشند.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: با توجه به روند رو به رشد تجارت جهانی و نقش مهم صنعت حمل ونقل با در نظر گرفتن شاخص هایی چون کاهش هزینه و سرعت انتقال کالا از مبدا به مقصد نهایی، روش حمل ونقل ترکیبی یا چندوجهی بیش ازپیش مورد توجه قرار گرفته است.

افندی زاده با بیان اینکه حمل ونقل ترکیبی یکی از اقتصادی ترین روش های حمل ونقل بین المللی است که با بهره مندی از حداقل دو نوع شیوه (وسیله نقلیه)، مسیر تجارت جهانی را برای بازرگانان و تجار در سراسر جهان هموار ساخته است، افزود: حمل و نقل چند وجهی، ترکیبی از وسایل نقلیه مختلف حمل ونقل است که به منظور تسهیل جابه جایی بار و افزایش بهره وری و کارایی انجام می شود.

معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی ضمن بیان تعریف حمل ونقل ترکیبی، نقش کانتینر را در توسعه حمل ونقل ترکیبی موثر دانست و گفت: تعاریف متعددی از حمل ونقل ترکیبی ارائه شده اما کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد، حمل ونقل ترکیبی اینگونه تعریف کرده است: «حمل ونقل ترکیبی، نوعی از جابه جایی بین وجهی (بین مدی) است که در آن بارها به طور عمده از طریق آبراه های داخلی، دریا و راه آهن حمل می شوند و نقش جابه جایی جاده ای با استفاده از کامیون های باری تا حد ممکن کم است».

وی افزود: به طور کلی حمل ونقل چندوجهی یک ترکیب بین المللی حمل ونقل با روش های مختلف مانند کامیون، کشتی، قطار، هواپیما و ... است. حمل ونقل ترکیبی عمدتا با استفاده از کانتینر انجام می شود، چراکه امکان جابه جایی بار با استفاده از کانتینر بین شیوه های مختلف حمل ونقل راحت تر، سریع تر و کم هزینه تر است.

افندی زاده با اشاره به تاریخچه حمل ونقل ترکیبی، تصریح کرد: حمل ونقل ترکیبی درواقع ریشه در انقلاب حمل کانتینری دارد که با توسعه کشتی های رو-رو، شناورهای چندمنظوره و حمل کامیون ها در این شناورها به عنوان پل ارتباط خشکی به دریا و برعکس ایجاد شد. استفاده از کانتینرها شرایط را برای انتقال بار از یک شیوه حمل به سایرشیوه های حمل ونقل فراهم کرد.

معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی گفت: در دهه ۱۹۵۰ ارسال کنندگان کالا شروع به استفاده از کانتینرها کردند، کانتینر ابزاری به شمار می آمد که مزیت های اقتصادی و عملیاتی ویژه ای را برای ارسال کنندگان محموله ها تامین می کرد و ورود کانتینر به سیستم حمل ونقل باعث شد تا فرآیند حمل محموله ها به سطح بالایی از استاندارد برسد. همچنین دست اندرکاران این فرایند توانستند از عهده بسیاری از مشکلات فنی مربوط به انتقال کالاها با کشتی یا سایر وسایل نقلیه برآیند.

حمل ونقل ترکیبی مسیر تجارت بین المللی را برای کشورها و بازرگانان هموار ساخته است

افندی زاده با اشاره به مزایای حمل ونقل ترکیبی در توسعه تجارت جهانی افزود: با توجه به توسعه تجارت جهانی، حمل ونقل ترکیبی به جایگاه ویژه خود در صنعت حمل ونقل دست یافته و مسیر تجارت بین المللی را برای کشورها و بازرگانان هموار ساخته است. بدیهی است مزایای حمل ونقل ترکیبی در گسترش آن نقش اساسی داشته که ازجمله می توان به مواردی چون افزایش سرعت زمان حمل کالا، کاهش هزینه های حمل، افزایش ایمنی و مصونیت کالا، صرفه جویی در زمان (کاهش زمان ترانزیت کالا و کاهش بروکراسی اداری)، امکان انتقال درب-به-درب کالا و عقد قرارداد واحد با یک شرکت حمل ونقل یا فورواردر و در نهایت کاهش مسئولیت مشتریان و صاحبان کالا اشاره کرد.

معاون حمل و نقل وزیر راه وشهرسازی با اشاره به ضرورت تشکیل و توانمندسازی شرکت های فورواردری چندوجهی ملی به عنوان بستر اولیه برای توسعه حمل ونقل ترکیبی تصریح کرد: با توجه اهمیت حمل ونقل ترکیبی، لازم است بسترهای اولیه آن نیز در کشور شکل گیرد که یکی از مهم ترین آن ها تشکیل و توانمندسازی شرکت های فورواردری چندوجهی ملی است. بر این اساس، آئین نامه تشکیل و نظارت بر شرکت های لجستیک چندوجهی ملی در دستور کار این معاونت قرارگرفته و در حال تدوین نهایی است که هدف اصلی آن کمک به حمل ونقل چندوجهی در مقیاس ملی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.