بازدید سایت : ۹۷۰۰۴

هشدار درباره تبعات طرح اختصاص سهمیه بنزین به هر کد ملی

طرح اختصاص سهمیه بنزین به افراد به جای خودرو، طرحی عوام فریبانه با شعار عدالت است که نیم نگاهی به توهم پولی مردم (درآمد پولی بالاتر در کوتاه مدت) دارد.

تین نیوز |

یک کارشناس اقتصادی در خصوص تبعات طرح اختصاص سهمیه بنزین به هر کد ملی در برنامه هفتم توسعه هشدار داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، طی سال های اخیر شاهد هستیم که برخی سیاست های اقتصادی که در نهایت منجر به شوک های اقتصادی شده اند در کشور اجرا شده که به طور مشخص نمونه های بسیار بد با تبعات بلند مدت برای اقتصاد ایران هستند.

در زمان حاضر شاهد جدی شدن طرحی هستیم که چند سالی است زمزمه های آن مطرح شده است. به طور خلاصه این طرح نیز مربوط به اعطای بنزین به مردم به جای خودروها است.  رضا غلامی کارشناس اقتصادی در این خصوص اظهار کرد: اگر مردم را در یک موضوع شریک (سهامدار) کنیم نه تنها برای افزایش قیمت و گران سازی مقاومت نمی کنند، بلکه همراهی هم خواهند کرد.

وی افزود: طرح اختصاص سهمیه بنزین به افراد به جای خودرو، طرحی عوام فریبانه با شعار عدالت است که نیم نگاهی به توهم پولی مردم (درآمد پولی بالاتر در کوتاه مدت) دارد.

خطر اضافه شدن طرح های غیر کارشناسی به برنامه هفتم

لازم به ذکر است، در حال حاضر و در حین بررسی برنامه هفتم توسعه، به نظر می رسد که برخی نمایندگان قصد دارند تا چنین طرحی که احتمالا تبعات تورمی بسیار محسوسی خواهد داشت، را به برنامه هفتم توسعه اضافه کنند. باید به این نکته توجه کرد که ممکن است اجرای چنین طرح هایی سبب ایجاد هزینه های جدید برای دولت شود که نه تنها سبب رشد صنعت نمی شود بلکه سبب ناترازی بیشتر درآمد و هزینه دولت می شود.

در این میان تنها نکته ای که برای اقتصاد ایران باقی می ماند، تورمی است که به واسطه اجرای طرح های تعدیلی به اقتصاد تحمیل می شود، به مانند همان طرح بنزینی سال 1398 که نه تنها به درآمدهای دولت اضافه نکرد(دولت مابه التفاوت و حتی بیشتر را به عنوان یارانه پرداخت کرد) بلکه هزینه های بیشتری را به دولت تحمیل می کند.

چندی پیش یک نماینده مجلس از احتمال یارانه ای شدن سهمیه بنزین و تخصیص بنزین به کد ملی افراد در صورت تصویب در برنامه هفتم توسعه خبر داده بود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • محمد پاسخ

    با کمال احترام این نظر صحیح نیست.
    تجربه تاریخی نشان داده وقتی قیمت‌گذاری یک کالای تورمی مثل مسکن و خودرو و...دست مردم باشد، امکان نوسان مثبت و پس از آن منفی مقطعی وجود دارد. اما اگر دست دولت باشد (مثل دلار) فقط جهش قیمت داریم برگشتی درکار نخواهد بود.

  • سعید پاسخ

    این کارشناس محترم فقط خشم خودشون رو از اجرای این طرح بیان کردن اما هیچ دلیلی برای عوام فریبانه بودن اون نیاوردند.چرا تبعات تورمی؟
    بفرمایند چرا باید از جیب نصف مردم که خودرو ندارند به خودرو داران سوبسید سوخت پرداخت بشه. این کجاش عدالته؟

  • آیت الله یعقوب محمدی دیوان پاسخ

    در اجرای اصول دوم و دوازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اطاعت از فرامین اهل بیت سلام الله علیهم واجب است و همهء ایرانیان بلااستثناء باید از یارانه بنزین بهره مند شوند نه فقط آنانکه صاحب خودرو هستند:

    رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خطاب به حضرت علی علیه السلام تاکید فرمود: چند چیز را بر ملت حجت ساز... اَلْعَدْلِ فِي اَلرَّعِيَّةِ وَ اَلْقَسْمِ بِالسَّوِيَّةِ؛ عدالت بین رعیت و تقسیم مساوی (نه عادلانه) بیت المال.

    الخصال ج۲ ص۳۶۲
    بحار الأنوار ج۴۱ ص۱۰۶

    بنا به فقه انور شیعه، زکات را به طور عادلانه(نه مساوی) تقسیم می کنند نه بیت المال را و یارانه بنزین را نمی توان زکات تلقی کرد.