بازدید سایت : ۱۰۱۵۶۹
| کد خبر ۲۹۶۳۶۸
کپی شد

تبدیل ارس به هاب لجستیک با اتصال به ریل

مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: موضوع منطقه آزاد مشترک از موضوعاتی است که با توجه به همکاری های دو طرف می توانیم این ایجاد منطقه مشترک را تعریف کنیم و این موضوع می تواند در قالب پیشنهاد از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان داده شود.

تبدیل ارس به هاب لجستیک با اتصال به ریل
تین نیوز |

هادی مقدم زاده، مدیرعامل منطقه آزاد ارس در جمع خبرنگاران درباره افزایش سیاست افزایش مراودات با جمهوری آذربایجان اظهار داشت: برگزاری همایش تجاری مشترکی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان موید این است که رویکرد کشور و دولت ایران افزایش تعاملات و مراودات در حوزه های مختلف به ویژه حوزه های اقتصادی و تجاری با آذربایجان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، مقدم زاده درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک بین دو کشور ایران و آذربایجان گفت: با توجه به وجود زمینه های مشترک به لحاظ موقعیت دو کشور، هم مرزی و همسایگی با کشورهای حوزه قفقاز اوراسیا و همچنین با توجه به توافقاتی که بین ایران و آذربایجان شده از جمله راه مواصلاتی آذربایجان به نخجوان و خط ریلی بین دو کشور، زمینه و بستری ایجاد شده که می توانیم از این زمینه و بستر در حوزه های مختلف اسنفاده کنیم.

مدیر عامل منطقه آزاد ارس ادامه داد: موضوع منطقه آزاد مشترک از موضوعاتی است که با توجه به همکاری های دو طرف می توانیم این ایجاد منطقه مشترک را تعریف کنیم و این موضوع  می تواند در قالب پیشنهاد از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان داده شود. ایجاد منطقه آزاد مشترک زمینه خوبی است که روند فعالیت های مشترک در بستر منطقه آزاد مشترک به اجرا برسد و سرمایه گذاران دو طرف سرمایه گذاری متناسب با ظرفیت های موجود را انجام دهند.

مقدم زاده افزود: ارس صنعتی ترین منطقه آزاد کشور است که منابع آبی پایدار دارد و به همین دلیل قطب گلخانه ای شمال غرب کشور محسوب می شود که  ایجاد بازار هدف آن به طور ویژه کشورهای قفقاز و روسیه فراهم است.

وی با اشاره به صادرات و واردات این منطقه آزاد اظهار داشت: در سال گذشته از منطقه آزاد ارس حدود 200 میلیون دلار صادرات انجام شده که سهم کشور آذربایجان 11 میلیون دلار صادرات بوده در حالی که میزان واردات از این کشور به ایران 12 هزار دلار بوده است. البته میزان صادرات از ارس را قابل قبول نمی دانیم چراکه این منطقه صنعتی ترین منطقه آزاد بوده و رویکرد سرمایه گذاری در این منطقه باید با تولیدات صادرات محور باشد.   

وی همچنین زیرساخت های لجتسیکی در این منطقه گفت: جاده مواصلاتی از کلاله به جلفا درحال اجراست که یک زیرساخت ارزشمند به شمار می رود. زیرساخت های ریلی خیلی اهمیت دارد که در کلاله و زون سیه رود به طول 50 کیلومتر اتصال صورت بگیرد، با این اتفاق پیوند کریدور شرق-غرب و شمال-جنوب محقق می شود و با این اقدام ارس می توان به هاب لجستیک منطقه شود  البته فعلا دراین رابطه کاری انجام نشده است اما در این باره برنامه مشخص داریم. مدیرعامل منطقه آزاد ارس ادامه داد: در بحث مسیر مشترک با آذربایجان، یک مسیر ریلی از این کشور تا جلفا داریم که امکان ترمیم و راه اندزای دارد.   

مقدم زاده در پاسخ به سوال ایلنا درباره آخرین وضعیت کریدور ارس و آلترناتیو این مسیر برای کریدور زنگزور اظهار داشت: البته کریدور تعریف دیگری دارد و این مسیر بیشتر راه مواصلاتی است. اگر بگوییم کریدور باید توافقاتی در سطح کلان بین کشورهای ایران و آذربایجان و ترکیه انجام شود. در حال حاضر آنچه اجرا می شود، جاده مواصلاتی آذربایجان به نخجوان است و اگر در ادامه توافقات شود این مسیر می تواند به کریدور تبدیل شود. ما کاری با زنگزور نداریم و این مسیر هم یک زیرساخت و بستری محسوب می شود و قرار نیست یک مسیر آلترناتیو برای زنگزور باشد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.