از تحریم تا شکوفایی؛ چگونه منطقه آزاد اینچه برون، گلستان را احیا می کند
در شرایطی که تحریم های بین المللی سال ها اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و دسترسی به بازارهای جهانی را محدود کرده است، افتتاح رسمی ساختمان شماره گذاری خودروهای منطقه آزاد اینچه برون به عنوان یک گام استراتژیک و تحول آفرین ظاهر شده و نشان دهنده پیشرفت های ساختاری در حوزه تجارت مرزی و واردات کالا محسوب می شود.

در شرایطی که تحریم های بین المللی سال ها اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و دسترسی به بازارهای جهانی را محدود کرده است، افتتاح رسمی ساختمان شماره گذاری خودروهای منطقه آزاد اینچه برون به عنوان یک گام استراتژیک و تحول آفرین ظاهر شده و نشان دهنده پیشرفت های ساختاری در حوزه تجارت مرزی و واردات کالا محسوب می شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، این رویداد نه تنها فرآیند واردات و شماره گذاری خودروهای خارجی با پلاک های اختصاصی کدهای ۶۱، ۶۲ و ۶۳ را تسهیل می کند، بلکه نمادی از گذار از محدودیت های تحریمی به سوی شکوفایی اقتصادی است.
نتیجه ۱۶ ماه تلاش هماهنگ دولت چهاردهم، نهادهای انتظامی، گمرک و مدیران استانی، این منطقه مرزی را به قطب کلیدی اتصال ایران به آسیای میانه تبدیل کرده و زمان حمل کالا از چین به هرمزگان را از ۴۵-۶۰ روز به ۱۳-۱۵ روز کاهش می دهد.
با ثبت ۷۰ شرکت داخلی و خارجی، ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم، و برنامه ریزی برای پایانه کشاورزی ۶ میلیون یورویی و بازار بزرگ منطقه ای، اینچه برون نه تنها بیکاری را مهار می کند، بلکه استان گلستان را از حاشیه به مرکز تجارت فراملی ارتقا می بخشد.
استاندار گلستان، ویژگی های منحصربه فرد منطقه آزاد اینچه برون را برجسته کرد و گفت: این منطقه کوتاه ترین مسیر تجاری چین به هرمزگان است و تاکنون حدود ۷۰ شرکت داخلی و خارجی در آن ثبت شده اند.
علی اصغر طهماسبی از بهره برداری بزرگ ترین پایانه محصولات کشاورزی شمال کشور با هزینه ۶ میلیون یورو تا دو ماه آینده خبر داد و افزود: این پایانه، محصولات کشاورزی را پس از بسته بندی به آسیای میانه و اروپا صادر خواهد کرد.
وی همچنین به برنامه ریزی برای ساخت بازار بزرگ منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: فراخوان اجرا صادر شده و دو سرمایه گذار محلی به زودی کار را آغاز خواهند کرد، که این پروژه ها هزاران شغل ایجاد می کنند و صادرات کشاورزی شمال ایران را ارتقا می دهند.
استاندار گلستان بر نقش اینچه برون در کریدور شمال-جنوب تأکید کرد و گفت: حمل کالا از طریق جلفا ۴۵ تا ۶۰ روز زمان می برد، اما از اینچه برون تنها ۱۳ تا ۱۵ روز زمان نیاز دارد که با همین ویژگی، قزاقستان و ترکمنستان ۹۷۰ کیلومتر ریل گذاری کرده اند تا به این نقطه مرزی برسند و امیدواریم با حمایت دولت، این کریدور به شاهرود و بندرعباس متصل شود.
وی پیش بینی کرد که با اتصال کامل، سالانه ۱۰ میلیون تن بار جابه جا شود که تحول عظیمی برای اقتصاد ایران و گلستان ایجاد خواهد کرد.
طهماسبی با انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی، گفت: تولیدات داخلی نامناسب است و حتی خودروهای اهدایی به نمایندگان مجلس پس از مدت کوتاهی به تعمیرگاه می روند که در این شرایط، واردات قانونی خودروهای باکیفیت ضروری است.
وی پلاک گذاری خودرو در منطقه آزاد اینچه برون را نمادی از تلاش دولت برای رضایتمندی مردم در برابر تحریم ها دانست و تأکید کرد: این اقدام می تواند ناوگان حمل ونقل را نوسازی کند، ایمنی تردد را افزایش دهد و تصادفات را کاهش دهد.
جانشین رئیس پلیس راهور فراجا هم بر حمایت کامل پلیس از پروژه های توسعه ای ملی تأکید کرد و واردات خودرو را ابزاری برای ساماندهی فرآیندها، کاهش بروکراسی اداری و جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی عنوان کرد.
سردار حسن مومنی جزئیات جدیدی از مقررات تردد ارائه داد: تا چند ماه پیش، خودروهای پلاک دار تنها ۶۰ روز در سال (در دو نوبت) اجازه ورود به سرزمین اصلی داشتند اما اکنون این مدت به چهار نوبت ۱۵ روزه تبدیل شده است.