بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

«مسکن ۲۵ متری»، پاسخگوی نیاز اساسی مسکن کشور نیست

یک کارشناس مسکن گفت: روش های گوناگونی برای رفع معضلات مسکن در کشور وجود دارد که مسکن های ۲۵ متری یکی از زاویه های ساخت مسکن است، اما واحدهای کوچک مقیاس با فرهنگ ایرانی - اسلامی در تضاد است.

تین نیوز |

یک کارشناس مسکن گفت: روش های گوناگونی برای رفع معضلات مسکن در کشور وجود دارد که مسکن های ۲۵ متری یکی از زاویه های ساخت مسکن است، اما واحدهای کوچک مقیاس با فرهنگ ایرانی - اسلامی در تضاد است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، فرشاد ایلاتی کارشناس مسکن با اشاره به اینکه ساخت مسکن ۲۵ متری موجب گرانی مسکن می شود، گفت: بر اساس قوانین و استاندارها برای هر یک نفر ۳۰ تا ۳۵ متر فضا برای زندگی در نظر گرفته شده، بنا بر این یک واحد مناسب برای آغاز زندگی یک زوج، ۶۰ تا ۷۰ متر است؛ بدین ترتیب ساخت این واحدهای کوچک مقیاس دردی از کمبود مسکن کشور، دوا نمی کند.

وی در خصوص اینکه متولی طرح «واحدهای ۲۵ متری» با ادعای آنکه با عرضه این واحدها، قیمت مسکن در بازار به تعادل می رسد، افزود: اگر از منظر اقتصادی بخواهیم به این واحدها در بازار مسکن نگاه کنیم به هر مقدار که زمین خردتر شود، قیمت آن نیز بیشتر می شود؛ بنا بر این به هر مقدار خانه کوچک تر باشد، گران تر هم می شود، زیرا زمین یا خانه کوچک مقیاس تقاضای مازاد در بازار ایجاد می کند.

ایلاتی ادامه داد: با توجه به موارد ذکر شده، دولت نباید اجازه دهد تا زمین کم تر از میزان تقاضا خردتر و خانه کوچک تر شود، طرح واحدهای ۲۵ متری نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه حتی مطرح کردن این مساله در رسانه ها، خانه را نیز در بازار گران تر می کند. همچنین اگر هم اکنون وضعیت بازار مسکن را با ۳۰ سال گذشته قیاس کنیم، متوجه خواهیم شد که میانگین مقیاس خانه از ۱۶۰ متر به ۸۰ متر کاهش داشته که همین دلیل یکی از عوامل جدی برای گرانی خانه است.

وی افزود: در خصوص مسائل حوزه مسکن باید نسبت به تمام زوایای موجود اشراف داشت تا بتوان بهترین راه حل ممکن را ارائه کرد. دولت باید با اتخاذ تدابیری از تولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان حمایت کند، برخلاف تصور عموم و عامه، عده ای گمان می کنند، رکود در بازار مسکن کارگشا است و فروشنده باید قیمت ملک خود را پایین تر از نرخ استاندارد به فروش برساند اما رکود در بازار مسکن به زیان اقتصاد داخلی ماست و دولت باید با ایجاد بسته های تشویقی در زمینه بازار مسکن، برای تولیدکنندگان صنف مسکن انگیزه ایجاد کند.

ایلاتی با بیان اینکه آمار مستأجران بدون مسکن در کشور بالا است، گفت: روش های گوناگونی برای ساخت مسکن در کشور وجود دارد که طرح ساخت واحدهای ۲۵ متری یکی از آنها است اما نکته حائز اهمیت اینجاست که مسکن های ۲۵ متری نمی تواند متناسب با روحیه و فرهنگ مردم ایران باشد، زیرا از لحاظ مسائل شرعی - دینی و اسلامی - ایرانی نیز تطابق ندارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • کاوه اسدپور پاسخ

    به نظر میرسه با توجه به نتایج فاجعه بار سیاستهای خلق الساعه دوسال اخیر وقتش هست که موضوعات تخصصی رو به متخصصین واگذار کنیم. مثلا کسی که مطالعات و دانش آکادمیک شهرسازی نداره وقتی وارد تفسیر وضعیت میشه چنین خطاهای راهبردی‌ای رو باید انتظار داشت که جای علت و معلول رو اشتباه می‌گیره. شوربختانه به این نگاه تریبون هم داده شده که نتیجه رو در تولید ۱۸ هزار واحد مسکن ملی به جای ۳ میلیون واحد مورد ادعا دیدیم! کوچک شدن متراژ واحدهای مسکونی نه عامل که نتیجه اوضاع اقتصادی جامعه هست. از قضا مسکن در استطاعت موضوع غیرقابل فهمی نیست. معادله‌ای بین میزان پس‌انداز خانوار و قیمت نهایی واحد هست(و نه قیمت هر متر) لذا برای کسی که یک میلیارد تومان نهایت پس‌انداز قابل تجمیع‌اش هست یک واحد کوچک متراژ یک میلیاردی قابل حصول است ولی یک واحد بزرگ متراژ پنج میلیاردی غیرقابل حصول..حالا کارشناسان میتونند تحلیل کنند که بی‌مسکنی با فرهنگ اسلامی ایرانی سازگارتر هست یا کوچک‌مسکنی!