بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

معاملات قولنامه ای برچیده می شود؟

طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول برای چندمین بار به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شده تا مورد بررسی قرار گیرد. این طرح از ابتدا برای کاهش اختلافات و از میان برداشتن راه های کلاهبرداری در بازار مسکن مطرح شده است و حالا باید دید به نتیجه می رسد یا خیر.

معاملات قولنامه ای برچیده می شود؟
تین نیوز |

طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول برای چندمین بار به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شده تا مورد بررسی قرار گیرد. این طرح از ابتدا برای کاهش اختلافات و از میان برداشتن راه های کلاهبرداری در بازار مسکن مطرح شده است و حالا باید دید به نتیجه می رسد یا خیر.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول پس از چند بار رفت و برگشت دوباره با اصرار مجلس برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شده است.

کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقد هستند این طرح در صورت تصویب می تواند گره های زیادی را از بازار مسکن حذف و مشکلات پیشین را هموار کند.

پیامدهای معاملات قولنامه ای

اما معاملات قولنامه ای چه مشکلاتی به وجود می آورند؟ فروش یک واحد ساختمانی به چند نفر یکی از پیامدهای استفاده از قولنامه در معاملات املاک است. در این روش فرد کلاهبردار می تواند بدون هیچ محدودیتی یک واحد را به بیش از یک نفر بفروشد، زیرا معامله به صورت قانونی در سامانه ای ثبت نمی شود و در نتیجه فرد از آن مطلع نخواهد شد.

این موضوع در پیش فروش واحدهای ساختمانی رواج بیشتری دارد، زیرا این نوع معامله غالبا بدون تنظیم سند رسمی انجام می شود. همچنین از سوی دیگر، افراد سودجو از این طریق می توانند املاک افراد دیگری را که دسترسی آسانی به آنها وجود ندارد (مانند افرادی که مهاجرت کرده یا فوت شده اند) غصب کنند.

در این شیوه دو فرد با همدستی یکدیگر و با تنظیم دو قولنامه، دعوایی صوری بین خود راه می اندازند و به دادگاه می روند. یکی از این قولنامه ها قوی تر از دیگری نوشته می شود و از آنجا که مالک حقیقی آن در دسترس نیست دادگاه به سود قولنامه قوی تر رای می دهد و در نهایت نیز می توان روی همین قولنامه سند رسمی گرفت.

سند مجهول عاملی برای کلاهبرداری

حسن سلیمی، سردفتر اسناد رسمی و حقوقدان در این خصوص به خبرگزاری مهر گفته است که حجم بزرگ ورودی پرونده ها به دادگستری یکی از دلایل ایجاد مشکل مزمن اطاله دادرسی است. به گفته او از لحاظ آماری هنگامی که پرونده های دادگستری های سراسر کشور را مورد بررسی قرار گیرد متوجه می شویم بخش مهمی از پرونده های ورودی به دادگستری، پرونده هایی با موضوع کلاهبرداری، فروش و انتقال مال غیر و جعل سند با استفاده از سند مجهول است که معمولاً و عموماً در معاملاتی اتفاق می افتد که با اسناد عادی منتقل می شود، در حالی که این مسائل در خصوص اسناد رسمی کمتر اتفاق می افتد.

حالا باید دید طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول این بار در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب می رسد و تمام این چالش ها را پایان می دهد یا خیر؟

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.