بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

◄ عذر بدتر از گناه سازمان هواشناسی در مورد دستکاری داده ها/ توضیحی برای یک تکذیبیه

شماری از کارشناسان هواشناسی مدعی شده اند این که سازمان هواشناسی ایران با دستکاری داده های هواشناسی، رانت بازی کرده و مرتکب زد و بند شده نه تنها هجمه به این سازمان نیست بلکه واقعیت است.

عذر بدتر از گناه سازمان هواشناسی در مورد دستکاری داده ها/ توضیحی برای یک تکذیبیه
تین نیوز |

شماری از کارشناسان هواشناسی مدعی شده اند این که سازمان هواشناسی ایران با دستکاری داده های هواشناسی، رانت بازی کرده و مرتکب زد و بند شده نه تنها هجمه به این سازمان نیست، بلکه واقعیت است.

به گزارش تین نیوز ، به دنبال تکذیب خبر  مندرج در این شبکه خبری با عنوان «سازمان هواشناسی جای رانت بازی و آمارسازی نیست» از سوی سازمان هواشناسی، یکی از کارشناسان این سازمان اطلاعات جدیدی در اختیار خبرنگار ما قرار داد.

این کارشناس با بررسی محتوای تکذیبیه صادر شده از سازمان هواشناسی عنوان کرد:  تکذیبیه سازمان هواشناسی فاقد هرگونه استدلال کافی در رد اصل خبر و کاملا متفاوت از آن است و احتمالا برای اهداف خاص مانند خالی نبودن عریضه و توجیه مقام بالادستی تدوین شده است.

بیشتر بخوانید:

وی افزود: در خبر تین نیوز، اشاره ای به تغییر داده های بانک اطلاعاتی سازمان نشده است چرا که تغییر داده های بانک اطلاعاتی سازمان هواشناسی، مستلزم زمان و زحمت زیادی در تغییر داده دفاتر سینوپ ایستگاه هواشناسی جهرم تا کل بانک داده موجود در سازمان هواشناسی است و به راحتی قابل ردیابی می باشد.

این کارشناس عنوان کرد: در خبر مندرج در تین نیوز، دستکاری داده در نامه امضا شده توسط رئیس سازمان هواشناسی و جدول مربوط به دمای تر مطرح شده است، که کاملا با بانک داده سازمان مغایر و بیانگر آن است که داده های نامه ارسالی به وزارت نیرو غیر واقعی و دستکاری شده است نه بانک داده سازمان هواشناسی کشور.

او تاکید کرد: بر این اساس می توان گفت نگارنده خبر تکذیبیه یا نتوانسته است دو موضوع را از هم تفکیک نماید و یا با شیطنت  سعی در انحراف افکار مخاطبان دارد.

وی گفت: واقعیت این است که برای یک فرد عادی و با کمی آگاهی اقلیمی، کاملا مشخص است که اقلیم شهرستان جهرم قابل مقایسه با اقلیم شهرهای مربوط به طبقه بندی اقلیمی گرمسیری مانند آبادان و بندرعباس نیست و با دقت بیشتر در نامه وزیر نیرو که در آن به اطلاعات جدید هواشناسی واصله از سازمان هواشناسی اشاره شده است این سوال در ذهن مخاطب شکل می گیرد و انتظار داریم سازمان هواشناسی نیز به آن پاسخ دهد که چه اتفاقی در جهرم افتاده که رطوبت آن تا حد یک شهر ساحلی همچون بندرعباس افزایش یافته و بسیار شرجی شده است و چه بسا شگفت انگیزتر آنکه این اتفاق رطوبتی صرفا مختص به جهرم بوده و در شهرهای اطراف آن اتفاقی نیفتاده است؟ ضمن این که به طور قطع فایل داده های مذکور موجود و دمای تر واقعی از آن نیز قابل استخراج است.

وی افزود: باید توجه کرد که در حالت کلی طبقه بندی اقلیمی بر اساس میانگین های بلند مدت کمیت هایی از قبیل دما، بارش، رطوبت نسبی و باد انجام می شود و در هیچ کجای دنیا برای طبقه بندی اقلیمی از مقادیر حداکثر کمیت های فوق استفاده نمی شود. همچنین برای تعیین تنش های گرمایی و بدی آب و هوا، تا کنون بیش از 60 شاخص حرارتی برای ارزیابی محیط‌ هایی با دمای بالا و پیش‌ بینی احتمال تأثیر آن بر بدن انسان، معرفی شده است.

به گفته وی، داده‌ های هواشناسی که به عنوان ورودی برای محاسبه این شاخص‌ ها استفاده می شود؛ شامل پارامترهای سرعت باد، دما، رطوبت نسبی (یا فشار بخار آب)، تابش خورشید است و در هیچ یک از این شاخص ها، از شاخص دمای تر و مقادیر حداکثر کمیت های فوق استفاده نشده است. 

این کارشناس عنوان کرد: در این ارتباط در سال 1999 انجمن بین‌ المللی زیست هواشناسی گروه تحقیقاتی ویژه ­ای را برای ابداع یک شاخص جامع و استاندارد تشکیل داد که نتیجه کار آنها طراحی شاخصی به نام « شاخص اقلیم حرارتی جهانی (UTCI) » شد. این شاخص به‌ عنوان یکی از جامع‌ ترین شاخص‌ ها برای محاسبه تنش گرمایی در نظر گرفته می‌شود و یک معیار استاندارد برای ارزیابی تنش گرمایی برای هر اقلیم و در هر مقیاس زمانی به کار برده می شود و داده‌ های هواشناسی مورد استفاده در این شاخص شامل دمای هوا، دمای متوسط تابش، رطوبت نسبی یا فشار بخارآب و سرعت باد می‌ باشد.

وی بیان کرد: با توجه به موارد فوق، این سوال مهم مطرح می شود که چرا رئیس سازمان هواشناسی به جای استفاده از منابع و روش های علمی و تخصصی متداول برای شهرستان جهرم، از یک روش غیر علمی و غیر تخصصی برای این منظور استفاده کرده است؟ آیا تخصص و علم لازم را نداشته است؟ یا اینکه در راستای اهداف خاصی، تلاش نموده تا به هر طریقی شده است این شهرستان را طوری معرفی نماید تا شامل استفاده از تعرفه های برق شود. نکته مهمتر حتی با لحاظ یک روش کاملا غیرعلمی، استفاده از حداکثر مقادیر به جای میانگین مقادیر، و به کارگیری دمای تر به جای رطوبت نسبی، تلاش نموده تا مقادیر دیدبانی شده را دستکاری کند و به حدی آنها را زیاد نشان دهد تا این مقادیر را به آستانه های لازم برای بهره مند شدن از تعرفه برق برساند.

این کارشناس خاطرنشان کرد که شایسته است با بررسی دقیق آمارها و دفاتر سینوپ شهرستان جهرم به این نکته هم توجه داشته باشیم که زحمات و تلاش های چندین ساله کارشناسان سازمان در ایستگاه ها و هزینه های مصروف در ثبت داده ها و تحلیل آنها در مراکز پیش بینی و اقلیم شناسی و... متعلق به مردم است و نباید این سرمایه ها، هدر رود که البته تحقق این موضوع در گرو توجه مقامات مافوق و به ویژه شخص وزیر راه و شهرسازی است.

 وی تاکید کرد: جهت جلوگیری از چنین روندی برای ایستگاه های هواشناسی سایر شهرستان ها توجه وزیر پرتلاش راه و شهرسازی در بررسی عملکرد مدیریتی سازمان در این خصوص و تصمیم گیری قاطع از جانب وزیر محترم مورد نیاز است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • علیمحمد پاسخ

    پشت ایشان شوهرش با رانت فراوان هستند که ازش محافظت میکنه برای مثال همسر جعفری رو تو یک از ایرلاین ها استخدام کرده تا ازش محافظت کنه تازه این که شوهرشه بازم برات بگم م الف که قسم خورده تا آخرین نفس ازش حمایت کنه اون رییس کمیسیون که حامی سینه چاکشه واخیرا هم در نهاد رییس جمهور یه ادم بنام م م هست که دستوری که رییس جمهور
    رو وتو میکنه دیگه برات بگم حالا بدونید کارتون چقدر سخته برای برکناری ایشون وبالاتر از همه یه وزیر بی تجربه است که وصیت نامه مرحوم رستم دستشه وداره به اون عمل میکنه که در اون در خط اول نوشته حمایت از سحر حمایت از ... است .

  • احمد رضا پاسخ

    حوادث واتفاقات چند روز اخیر در سازمان آزمون خوبی برای همه ما بود در این آزمون برنده وبازنده هایی داشتیم که هریک سهمی در این نابسامانی ها ایفا کردند.
    1- رییس سازمان هواشناسی کشور بازنده مطلق این حوادث بوده است هم در جعل داده وسایر تخلفات وهم بعلت دروغگویی در صدور تکذیبیه شرم آور وهم رو شدن چهره ایشان در بین همکاران وعلنی شدن تخلفاتی که انجام شد.
    2- حلقه اطراف رییس که همچنان اصرار بر حضور در صحنه دارند وبه رییس فشار میارند که هرصورت شده بماند چون از قبال این رییس سروسامانی به زندگی خود داده اند . وخانه وماشین و... بدست آوردند.
    3- مقاماتی که از خانم تاجبخش حمایت کرده ومیکنند مانند آقای م الف که یک فرد بی تجربه رو به عنوان رییس هواشناسی انتخاب کرد ودر خسارتهای وارده به کشور مسئول است.ویا اون رییس کمسیون کهاز ایشون سواستفاده در جعل داده نمود ویا مسئولی که در نهاد است آقای م م که دستور رییس جمهور را وتو کرد. اینان شریک خسارتهای وارده به سازمان هستند.
    4- مدیران فعلی ستادی واستانی که در کارزاری که برای اعاده حیثیت سازمان تشکیل شده ورود نکرده ومانع از حضور همکاران میگردند اینان نیز بازنده بزرگ هستند که خود را به اندک بهایی وپستی فروختند وقطعا در آینده سازمان جایی ندارند.وانشالله در مدیریت جدید حذف خواهند شد تمامی آنها
    5-بازنده دیگر انجمن علمی هواشناسی ورییس آن که سابقه سی ساله در مدیریت سازمان داشت وامروز مشخص گردید با سکوت ابدیش ایشون نیز یک سیاس بوده وداده واعتبار سازمان برایش اهمیتی نداشت وتنها فلسفه انجمن هواشناسی تنفس مصنوعی برای دار ودسته خودش بود نه دفاع از حیثیت سازمان
    6- همکاران بی تفاوت که بی تفاوتی آنها برای همه ما گران آمده است وخود ضرر میکنند.
    و اما برندگان این آزمون
    1- رسانه ودر جبهه اول آن سایت تین نیوز که مردانه ایستاد و رئیس شجاع آن دعوت به سازمان جهت جلب نظرش و... را نپذیرفت و عنوان باشرف ترین مسئول رسانه برازنده ایشان است ورسانه شرق وسایر رسانه ها که آن موضوع را انعکاس دادند.
    2- همکاران هواشناسی که مردانه در این کارزار وارد شده اند ومسئول خطاکار وحامیان منصب دارش چاره ای جز تسلیم در برابرشان ندارند.

  • نادم پاسخ

    سلام دوست عزیز اینطور که شما میگویید نیست آقای رئیسی عزیز حواستون هست و قطعا اجازه نمی دهند دستورات ایشون خدشه ای بدان وارد شود این رئیس جمهور قاطع و عالم هستند

  • ناشناس پاسخ

    رئیس کمیسیون در حال سقوط، با هر کس که مستقل، قوی و فنی باشد و آدمش نشود، برخورد کرده و زمینه عزل و جانشینی اش با افراد ناتوان را فراهم می‌کند. در وزارت راه، بیشترین علت برکناری امثال مدیران وزارت راه مثل دکتر پرهیزگار. دکتر مهابادی، مهندس کشاورزیان، مهندس پورسیدآقایی، مهندس رحمتی و... به همین علت باز می‌گردد ولی مثلا مدیران شرکت زیرساخت دست نمیخورند.

  • ناشناس پاسخ

    ذینفع را که می‌خواهد برای چهار سال چندم خود را به مجلس و مردم تحمیل کند به مواخذه و محاکمه بکشید، امثال تاجبخش و بیشتر مدیران زمان اسلامی، قاسمی و بذرپاش، معلول هستند نه علت. او وزارت راه را تهی از آدم حسابی ها کرد تا به منویات شخصی اش برسد.