بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

◄ جریمه رانندگی در 4 کشور جهان در مقایسه با ایران

قیاس جریمه‌های رانندگی در ایران با چهار کشور دنیا نشان از عدم بازدارندگی تخلفات رانندگی در ایران به دلیل هزینه پایین جریمه رانندگی دارد.

جریمه رانندگی در 4 کشور جهان در مقایسه با ایران
تین نیوز |

هر سال در هنگام تدوین لایحه بودجه، یکی از درآمدهای دولت از محل جریمه‌های رانندگی و خسارت است. یعنی مجموع جریمه‌ خودروها در طول سال باید به حساب خزانه دولت واریز شود و بعد از آن دولت باید درصدی از این درآمد را اما کل این درآمد را به حساب دیگر نهادها واریز کند.

بررسی لایحه بودجه سال جاری نشان می‌دهد دولت پیش‌بینی کرده از محل تخلفات رانندگی رقمی حدود دو هزار میلیارد تومان درآمد کسب خواهد کرد. برآورد این رقم درآمدی در حالیست که سال گذشته سیاستگذار کلان رقمی حدود چهار هزار میلیارد تومان را در مقابل ردیف درآمدی حاصل از جرائم رانندگی قرار داده بود.

براساس قانون بودجه، هر سال ۳۰ درصد درآمد دولت از محل جریمه‌ها به حساب شهرداری واریز می‌شود. ۳۰ درصد به حساب وزارت راه و شهرسازی می‌رود، ۲۰ درصد به صندوق خسارت‌های بدنی بیمه مرکزی واریز می‌شود و ۲۰ درصد باقیمانده هم صرف توسعه فرهنگ رانندگی می‌شود.

به گفته رییس پلیس راهور ناجا  از محل جریمه‌های تخلفات راهنمایی و رانندگی سالانه ۷۰هزار میلیارد ریال حاصل می‌شود که حدود ۸۰ درصد این مبلغ به ارگانهای دولتی چون وزارت راه و شهرسازی و یا شهرداری ها اختصاص می‌یابد.

 در همین رابطه تسنیم در گزارشی به مقایسه درآمد جریمه‌های رانندگی در ایران با چهار کشور دنیا پرداخته است.

در این گزارش عنوان شده است که در فرانسه میانگین درآمد در پایتخت حدود ۲۵۰۰ دلار است و مبلغ ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار جریمه برای "رانندگی در حالت مستی" تعیین شده که معادل یک‌پنجم تا تمام درآمد ماهانه‌ یک شهروند فرانسوی است! جریمه همین تخلف در کشورمان ۲۰۰هزار تومان است!

جریمه رانندگی

آیا جریمه‌‌های رانندگی، بازدارنده است؟" این سؤالی است که سال‌ها از سوی کارشناسان امور انتظامی مطرح شده است اما تا به امروز پاسخ روشنی به آن داده نشده است

در همین راستا، چندی پیش سردار سید تیمور حسینی، جانشین پلیس راهور دراین‌باره با تأکید بر اینکه "جرائم رانندگی در زمان حاضر به هیچ عنوان بازدارنده نیست"، گفت: از وزارت دادگستری خواسته‌ایم مبلغ 7 تخلف از 120 تخلفی که برای آنها کد جریمه وجود دارد، بیش از صددرصد افزایش پیدا کند.

وضعیت جرائم رانندگی در جهان

در چنین شرایطی، نگاهی به مبالغ جرائم رانندگی در کشورهای مختلف جهان می‌تواند نوعی از مقیاس برای سنجش را در اختیار ما قرار دهد؛ در ادامه به مبالغ برخی از جرائم رانندگی در کشورهای استرالیا، فرانسه، انگلستان و آلمان اشاره شده است:

 نقره‌داغ‌شدن رانندگان متخلف در کشورهای غربی

با مقایسه‌ ارقام جریمه در کشورهای غربی فوق و میزان میانگین درآمد در این کشورها، مشخص می‌شود که کشورهای توسعه‌یافته از مبالغ بسیار بالای جریمه به‌عنوان اهرم جدی بازدارندگی در زمینه تخلفات رانندگی استفاده می‌کنند، به‌عنوان مثال در فرانسه که میانگین درآمد در پایتخت حدود 2500 دلار است، مبلغ 500 تا 3000 دلار جریمه برای رانندگی در حالت مستی، یک جریمه‌ بسیار سنگین و معادل یک‌پنجم تا تمام درآمد ماهانه‌ یک شهروند فرانسوی است!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.