◄ سوال از نمایندگان در آستانه انتخابات: سرانجام تحقیق و تفحص از سازمان بنادر چه شد؟
پس از گذشت ۲ سال و نیم از تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی و نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی باید دید که آیا تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی انجام پذیرفته ؟
سرانجام تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سازمان بنادر و دریانوردی به کجا رسید !؟
به گزارش تین نیوز، یک کارشناس دریایی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در تاریخ ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰ طرح تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی با ۱۸۰ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر به تصویب رسید.
رضا محمد علی بیگی افزود: در فصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وظایف و حدود اختیارات قوه مقننه منعکس شده است.
وی تاکید کرد: براساس این فصل کارکرد مجلس شورای اسلامی تنها خلاصه به امر قانون گذاری نمی شود و مطابق اصول ۷۶، ۸۸ و ۸۹ قانون اساسی، نظارت بر عملکرد سایر قوا به وسیله سوال و استیضاح و تحقیق و تفحص در تمامی امور کشور ازجمله وظایف مهم قوه مقننه (نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی) است.
بیگی ادامه داد: در همین راستا فرایند درخواست، بررسی، تصویب و ابلاغ انجام طرح تحقیق و تفحص از سازمان ها یا نهادهای مربوطه در ماده ۲۱۲ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به تفصیل شرح داده شده است.
این کارشناس دریایی عنوان کرد: در آن زمان محورهای تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی کشور به شرح زیر بود:
۱- سازمان بنادر و دریانوردی مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی کشور و آیین نامه معاملات دولتی نمی باشد و بنا بر گزارشات و خبرهای واصله تخلفات و سوء استفاده هایی در این سازمان محتمل است.
۲- نحوه و کیفیت برگزاری جلسات شورای عالی سازمان و تصمیمات گرفته شده
۳- بررسی نحوه استفاده اختیارات اعضای هیئت عامل در واگذاری های بدون ترک تشریفات ۳ به ویژه ماده ۳۱ آئین نامه معاملات این سازمان
۴- سوء مدیریت و کم کاری های این سازمان در حوزه فناوری اطلاعات و بررسی کارشناسی هزینه های انجام شده طی مدت دو سال گذشته
۵- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری شرکت های فعال در بندر شهید رجایی و ابهامات مطرح شده درباره اختصاص سهمیه رانتی به برخی شرکت های خاص بدون سابقه مرتبط و سرمایه گذاری در بنادر
۶- بررسی چگونگی پرداخت پاداش های سالیانه به اعضای هیئت عامل و مدیران سازمان
۷- بررسی شرایط اهلیت و رقابت پذیری در قراردادهای واگذاری ها و اپراتورهای بنادر
۸- بررسی عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در فرآیند اجرایی قانون شناسایی کالاهای متروکه
۹- بررسی سفرهای خارجی مدیران سازمان بنادر به لحاظ ضرورت و هزینه های مترتب آن
۱۰- بررسی و نحوه فرآیند در تسهیلات ارائه شده از محل وجوه اداره شده این سازمان
۱۱- بررسی پرداخت تسهیلات و رفاهیات به اعضای هیئت عامل و مدیران سازمان
۱۲- بررسی عملکرد مالی و اجرایی سازمان در حفظ و حراست بیت المال
۱۳- نحوه واگذاری اراضی ۲۴۰۰ هکتاری پس کرانه بندر شهید رجایی
بیگی خاطرنشان کرد: در ماده ۲۱۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ذکر شده: در صورت تصویب انجام تحقیق و تفحص، موضوع به همان کمیسیون تخصصى ذی ربط جهت رسیدگى ارجاع می شود. کمیسیون موظف است در مدت ۲۰ روز اعضای هیئت تحقیق و تفحص را که حداقل ۱۱ و حداکثر ۱۵ نفر خواهند بود از بین نمایندگان تعیین و به رئیس مجلس جهت صدور ابلاغ معرفى نماید.
وی افزود: طبق تبصره ۸ ماده ۲۱۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مهلت انجام تحقیق و تفحص ۶ ماه از تاریخ صدور ابلاغ اعضای هیئت توسط رئیس مجلس می باشد و در صورت ضرورت با درخواست هیئت و تصویب هیئت رئیسه مجلس تا شش ماه دیگر قابل تمدید می باشد.
بیگی تاکید کرد: حال پس از گذشت ۲ سال و نیم از تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باید دید که ۱)- آیا تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و دریانوردی انجام پذیرفته ؟ در صورت پاسخ "بلی" چرا تا به امروز که ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ است گزارش نهایی تحقیق و تفحص برای اطلاع عموم منتشر نشده است ؟ در صورت پاسخ "خیر" چرا این مهم پس از ۲ سال و نیم محقق نگردیده است !؟