◄ تولیدات گران قابلیت رقابت با محصولات خارجی را نخواهد داشت
تین نیوز | رئیس انجمن تولید کنندگان موتور سیکلت کشور، در ارتباط با عملکرد 6 ماهه نخست سال 94 مراکز تولید موتور سیکلت و دوچرخه در مقایسه با مشابه سال قبل، گفت: پیشنهادات رئیس جمهور در صحبت های اخیرشان در حمایت از تولید کنندگان خوب است اما کافی به نظر نمی رسد.
ابوالفضل حجازی در گفتگو با تین نیوز،با بیان این که صنعت موتور سیکلت در مقایسه با سال گذشته 30 درصد کاهش را تجربه کرده است.تصریح کرد: همزمان با هدفمند شدن یارانه ها عنوان شد که بخشی از درآمد حاصل از هدفمندی به بخش تولید کشور اختصاص خواهد یافت اما متاسفانه پس از گذشت چند سال از این اتفاق، علیرغم رکود در بخش های مختلف تولید موتور سیکلت و دوچرخه تسهیلاتی در اختیار این بخش قرار داده نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تولید کنندگان موتور سیکلت داخلی از دولت تقاضای نقدینگی ندارند، تاکید کرد: چنانچه تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولید کنندگان موتور سیکلت و دوچرخه ایرانی قرار گیرد، تولید کنندگان که راه مناسب این کار را یافته اند بدون نیاز به حمایت مالی دولتی این بخش از صنعت را متحول می کنند.
عضو خانه صنعت و معدن تصریح کرد: سود 25 درصدی تسهیلات بانکی و دریافت سود آن پیش از هر اقدامی مانع بزرگی شده تا تولید کنندگان تمایلی به استفاده از تسهیلات بانکی نداشته و اقدام به کاهش تولید و در نتیجه تعدیل نیروی کار خود نمایند. این اقدام علاوه بر کاهش توان تولید کشور، بخش صنعت تولید موتور سیکلت و دوچرخه را به ورشکتگی و رکود همه جانبه سوق می دهد. تسهیلات در ایران 20 درصد گرانتر از سایر کشورها به تولید کنندگان عرضه می شود.
حجازی با تاکید بر این نکته که دولت باید شرایطی را که به ناحق به تولید تحمیل شده حذف کند، گفت: در میان تولید کنندگان داخلی انگیزه ای برای ادامه کار باقی نمانده و آنان از ادامه کار توسط فرزندان خود نیز جلوگیری می کنند. جلوگیری از ورود کالاهای مشابه تولید داخل به کشور خوب است اما مشروط بر اینکه تسهیلاتی در اختیار خریداران قرار بگیرد که تنها صرف خرید کالای ایرانی شود.
وی با اعلام اینکه زنگ خطر در بخش تولید موتور سیکلت و دوچرخه کشور به صدا در آمده است، اظهار داشت: در ارتباط با ایجاد تحول در این بخش، دبیر خانه فعالان اقتصادی بازرگانی ایران فکرهای خوبی دارند و پسندیده تر است از کسانی در این رابطه استفاده شود که در تولید موتور سیکلت کشور دستی بر آتش دارند زیرا اینان به مراتب بهتر می توانند موانع موجود را شناسایی و راهکار مناسب ارائه دهند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، افزود: در 6 ماهه نخست سال جاری به دلیل رکود، تولید کنندگان با کاهش فروش 30 درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شده اند و امسال سال سختی برای کارکنان و کارفرمایان در صنعت موتور سیکلت لقب گرفته است.
حجازی با بیان اینکه ما تولید کنندگان موتور سیکلت و دوچرخه کشور به تیم اقتصادی دولت اعتماد کامل داریم، گفت: باید به گونه ای از تولیدات داخلی حمایت شود که بتواند با محصولات خارجی رقابت کرده و سهمی از بازار جهانی را در اختیار بگیرد. قطعا تولید گران قابلیت رقابت با محصولات خارجی را نخواهد داشت.