رانندگان سر به هوا و جاده های مرگ!
پس از عید نوروز رکورد حوادث رانندگی در چهارمحال و بختیاری شکسته شده است و بیش ترین حوادث نیز مربوط به تعدادی محور خاص در استان است که عموما این محورها نیز از پرخطرترین محورها نیز محسوب می شوند.
تعداد جاده های مرگ در سراسر کشور کم نیست، هفته ای چند حادثه رانندگی منجر به فوت یا جرح در این محورهای مواصلاتی ناایمن رخ می دهد و تعداد خانوارهایی که در این محورها داغدار شده اند تعدادشان از دستمان در رفته است، امسال به نظر می رسد محورهای مواصلاتی استان نفرین شده اند و خبرهای ناگوار بسیاری از حوادث رانندگی شدید در این محورها منتشر می شود که دل هر بیننده و خواننده ای را به درد می آورد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پس از عید نوروز رکورد حوادث رانندگی در چهارمحال و بختیاری شکسته شده است و بیش ترین حوادث نیز مربوط به تعدادی محور خاص در استان است که عموما این محورها نیز از پرخطرترین محورها نیز محسوب می شوند.
قطعا در حوادث رانندگی عوامل متعددی دخیل است، شرایط محورهای مواصلاتی، خودرو ایمن و استاندارد، رعایت قوانین توسط رانندگان از جمله مهم ترین دلایل محسوب می شود، اما به نظر می رسد عامل انسانی از دیگر عوامل در حوادث رانندگی پررنگ تر باشد.
قطعا اگر محورهای مواصلاتی و خودروها استاندارد باشند، در حوادث رانندگی میزان خسارات جانی و مالی کاهش پیدا خواهد کرد، اما اکنون مردم در برخی جاده های ناایمن بدون توجه به قوانین و مقررات رانندگی تردد می کند و این مسئله موجب می شود تا هر روز شاهد حوادث ناگوار رانندگی و داغدار شدن خانواده ها باشیم.
گاهی یک غفلت کوچک موجب یک عمر پشیمانی می شود، رانندگان باید فکر کنند که جاده های ناایمن هیچ وقت قرار نیست ایمن شوند یا خودروهای استاندارد در دسترس همگان قرار بگیرد، بنابراین نباید جان خود و دیگران را با غفلت در رانندگی به خطر بیندازیم.
غلامعلی نوربخش، رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمار بالای حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در محورهای مواصلاتی استان در سال جاری، اظهار کرد: متاسفانه بیش ترین علل حوادث رانندگی در سال جاری بی احتیاطی و عامل انسانی بوده است، متاسفانه رانندگان به نکات ایمنی در رانندگی کم توجه شده اند.
رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری افزود: سرعت بالا، سبقت غیرمجاز ، انحراف به چپ، استفاده از تلفن همراه و خواب آلودگی در حین رانندگی از عمده دلایل حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در محورهای مواصلاتی استان است، ۹۰ درصد عوامل حوادث رانندگی عامل انسانی است.
وی با بیان اینکه انتظار می رود که هرچه محورهای مواصلاتی ایمن تر شوند، شاهد کاهش حوادث رانندگی در چهارمحال و بختیاری باشیم، گفت: اما این گونه نیست، باید فرهنگ رانندگی در استان توسط رسانه ها تقویت شود.
نوربخش با اشاره به اینکه پلیس با تمام توان در محورهای مواصلاتی برای کنترل ترددها حضور دارد، گفت: حضور پلیس به تنهایی عامل بازدارنده برای کاهش تخلفات رانندگی نیست و به اندازه هر راننده نمی توان یک نیرو اختصاص داد تا از حوادث رانندگی جلوگیری کنیم.
رئیس پلیس راه چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه رانندگان باید متناسب با شرایط هر محور رانندگی ایمنی داشته باشند، خاطرنشان کرد: در حال حرکت به سمت کنترل ترددهای محورهای مواصلاتی با دوربین هستیم، برخی رانندگان به دوربین که نزدیک می شوند، قواعد را رعایت می کنند و سپس دچار تخلف می شوند، مردم برای کاهش حوادث باید نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی در پایان گفت: بیش ترین حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در محورهای مواصلاتی سامان به شهرکرد، شهرکرد به شلمزار و محورهای مواصلاتی شهرستان بروجن در چند ماه اخیر رخ داده است.
محمود شمسی پور، رئیس اورژانس و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در خصوص حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در محورهای مواصلاتی استان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری ۲۷۷۵ نفر در حوادث رانندگی استان دچار مصدومیت شدند که کارشناسان اورژانس به این افراد امدادرسانی کرده اند.
حمیدرضا نظیفی، مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمار حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در استان، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۴۲ نفر در حوادث رانندگی این استان جان خود را از دست داده اند. وی بیان کرد: همچنین ۷۹۲ نفر در این حوادث رانندگی دچار جراحت شدید شده اند.