بازدید سایت : ۲۹۷۱۲
| کد خبر ۳۰۱۵۰۶
کپی شد

- «ترک‌ها، عراق و بندر فاو؛ شکل‌گیری یک کریدور حیاتی نفتی

در تحولی مهم در نقشه ژئوپلیتیک انرژی منطقه، همکاری نفتی میان ترکیه و عراق از مسیر بندر فاو، چشم‌انداز شکل‌گیری یک کریدور حیاتی و جدید برای انتقال نفت را ترسیم کرده است؛ مسیری که می‌تواند توازن صادرات نفت خاورمیانه را دگرگون کند.

- «ترک‌ها، عراق و بندر فاو؛ شکل‌گیری یک کریدور حیاتی نفتی
تین نیوز |

رژیم صهیونیستی بر اساس سیاست زیاده خواهی که داشته همیشه سعی کرده است با پشتیبانی امریکا، شرکت ها و لابی صهیونیستی نقش موثری در معادلات نفتی داشته باشد زیرا صهیونیست ها در کارتل های نفتی بسیار سرمایه گذاری کرده و ذینفع هستند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، میرقاسم مومنی درباره  تغییر و تحولات و نقش نفت در جنگ خاورمیانه اظهار داشت: انرژی و نفت همیشه نقش موثری در جنگ ها، صلح ها و مبادلات سیاسی و امنیتی منطقه و جهان داشته است، زیرا کارتل های نفتی همیشه بر اساس پیش بینی هایی که برای دهه های آینده دارند سیاست گذاری بلندمدتی  اتخاذ کرده و بر اساس همین سیاست ها سعی می کنند پازل های خود را در منطقه نفت خیز و مراکز انتقال نفت و مشتریان نفتی بچینند.

وی ادامه داد:  این کارتل های نفتی هستند که بین تولیدکننده، انتقال دهنده  و مصرف کننده بالانس ایجاد کرده و کنترل قیمت نفت را در دست دارند، به این ترتیب که زمانی با ایجاد جنگ های منطقه ای قیمت نفت را بالا می برند و زمانی بر اساس منافع خودشان و بر اساس سیاست هایی که در قبال رقبای اقتصادی و سیاسی  اتخاذ می کنند  قیمت را پایین می آورند، رژیم صهیونیستی نیز به عنوان یکی از مصرف کنندگان نفت که نفت را از آذربایجان و ترکیه و کشورهای عربی وارد می کند به نوعی وابستگی به انرژی دارد و در سیاست های کلان  خود حتما  انرژی را نیز مورد توجه قرار می دهد. بنابراین قیمت نفت  و واردات به قیمت مناسب، مسیرهای عبور و مرور نفت و  امنیت آن مدنظر این رژیم است.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: اکنون صادرات نفت از مسیر زنگزور را داریم که نفت آذربایجان از ارمنستان و نخجوان تا ترکیه و از آن پس به اسرائیل صادر می شود، به همین جهت نمی توانیم نقش رژیم صهیونیستی را در تولید و صادرات و مسیرهای ترانزیتی نادیده بگیریم، این رژیم سعی دارد از سفره نفت بهره برداری کند و علاوه بر تامین نیاز خود برای صادرات مجدد نفت نیز به برخی کشورها و بخصوص اروپا نقش داشته باشد.

وی گفت: رژیم صهینویستی  بر اساس سیاست جنگ طلبی و زیاده خواهی که داشته همیشه سعی کرده است با پشتیبانی امریکا، شرکت ها و لابی صهیونیستی نقش موثری در معادلات نفتی منطقه و جهان داشته باشد زیرا صهیونیست ها در کارتل های نفتی بسیار سرمایه گذاری کرده و ذینفع هستند. از سوی دیگر، این موضوع را در نظر داشته باشیم که در شرایط فعلی اسرائیل در کریدور زنگزور، انتقال نفت عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال افریقا به جهان و اروپا نقش دارد و در نظر دارد در این حوزه عواید سیاسی، اقتصادی و امنیتی داشته باشد.

مومنی با بیان اینکه اکنون تغییرات بزرگی  را در نقشه ژئوپلیتیک نفتی جهان شاهدیم، خاطرنشان کرد: خط جدید حوزه خزر که از مسیر ارمنستان صادر می شود، خط انتقال نفت از مسیر کرکوک و یا بندر فاو عراق که ترک ها با عراق انجام می د هند، صادرات نفت ترکمنستان از طریق افغانستان و پاکستان به دریای عمان را داریم که باب جدیدی در صادرات نفت در منطقه خواهد بود. انتقال نفت حوزه خلیج فارس به جای خلیج فارس از دریای سرخ؛ همه این ها خطوط لوله و کریدورهای جدید هستند که با نگاه به آنها متوجه می شویم که اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است و مهم تر اینکه باید در نظر داشته باشیم که اسرائیلی ها در همه این مسیرها از جمله عراق، آذربایجان و  حوزه نفت عرب ذینفع هستند و مستقیم و غیرمستقیم حضور دارند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.