آخرین فرود به مقصد همدان
طرح احداث و راه اندازی نخستین کارخانه و مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور با استفاده از صنعت دانش بنیان در قالب تفاهم نامه ای بین استانداری همدان با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در اوایل دی سال گذشته با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد ریال در کنار فرودگاه بین المللی همدان با حضور رئیس سازمان هواپیمایی کشور در این استان کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

طرح احداث و راه اندازی نخستین کارخانه و مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور با استفاده از صنعت دانش بنیان در قالب تفاهم نامه ای بین استانداری همدان با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در اوایل دی سال گذشته با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد ریال در کنار فرودگاه بین المللی همدان با حضور رئیس سازمان هواپیمایی کشور در این استان کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
هدف از این پروژه این بود که با راه اندازی این مرکز، آخرین پرواز هواپیماهای فرسوده کشور و حتی کشورهای همسایه به فرودگاه همدان باشد و پس از آن با جداسازی همه قطعات این هواپیماهای فرسوده بازیافت شوند. اما اینکه در حال حاضر این طرح در چه مرحله ای قرار دارد توسط ایسنا پیگیری شد.
آخرین فرود هواپیماهای فرسوده کشور در فرودگاه همدان در آینده نزدیک
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از آخرین فرود هواپیماهای فرسوده کشور در فرودگاه ها همدان به منظور انتقال به سایت بازیافت هواپیماهای فرسوده این استان در آینده نزدیک خبر داد.
عباس صوفی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور طرح ایجاد مرکز بازیافت هواپیما در کنار فرودگاه بین المللی شهدای همدان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در حال اجراست و در آینده نزدیک شاهد فرود هواپیماهای فرسوده کشور به منظور بازیافت در این مرکز خواهیم بود.
صوفی با بیان اینکه عملیات بازیافت هواپیماهای فرسوده یک کار کاملا تخصصی و علمی بوده که باید با همکاری شرکت های دانش بنیان انجام شود، تصریح کرد: در این رابطه هواپیماهایی که دیگر امکان پرواز نداشته باشند قطعات قابل استفاده این هواپیماها از طریق شرکت های دانش بنیان در این مرکز جداسازی و پس از آن این هواپیماها بازیافت می شوند ضمن اینکه قطعات جداسازی شده برای استفاده در سایر هواپیماها مورد استفاده قرار می گیرد .
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس ادامه داد: طبق مصوبه سازمان هواپیمایی کشور که چند ماه پیش به شرکت های هواپیمایی ابلاغ شد از این پس در کشور هیچ هواپیمای فرسوده ای در فرودگاه ها و یا آشیانه فرودگاه ها اجازه نگهداری ندارند و باید آخرین پرواز این هواپیماهای فرسوده به مقصد فرودگاه همدان برای بازیافت در مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده این استان باشد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل غول پیکر بودن هواپیما امکان انتقال هواپیماهای فرسوده از طریق ماشین های سنگین وجود ندارد بنابراین آخرین پرواز هوایی و فرود آنان به مقصد فرودگاه همدان برای انتقال به مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده استان خواهد بود. در همین رابطه چندی پیش با مسئولین وزارت دفاع، جلسه ای با محوریت پیگیری و فعالیت و راه اندازی کارخانه بازیافت هواپیما، اجرای قطار شهری همدان و ایجاد اولین مرکز پروتون تراپی برای بیماران سرطانی در تهران داشتیم .
وی با بیان اینکه با راه اندازی مرکز بازیافت به طور مستقیم برای ۱۰۰ نفر و به طور غیرمستقیم برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد شد، یادآور شد: به زودی نخستین هواپیمای فرسوده به منظور بازیافت، وارد فرودگاه همدان و پس از آن به این مرکز منتقل می شود تا اقدام به بازیافت در این مرکز کار خود را شروع کند.
امیر رضا یوسفیان، معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه هواپیماهای فرسوده و از رده خارج کشور برای نخستین بار در فرودگاه بین المللی همدان بازیافت می شود، اظهارکرد: با راه اندازی این طرح استان همدان پایلوت بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از ۲۷ خرداد سال گذشته به همه شرکت های هواپیمایی سطح کشور ابلاغ شده که آخرین هواپیمایی را که می خواهند از چرخه فعالیت خارج کنند برای بازیافت با پرواز به فرودگاه همدان انتقال دهند.
وی با اشاره به اینکه این ابلاغیه روی سایت سازمان هواپیمایی کشور از خرداد سال گذشته بارگذاری شده و با راه اندازی این مرکز استان همدان پایلوت بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور خواهد بود، گفت: راه اندازی این مرکز نقش موثری در رونق دو چندان اقتصاد و فناوری این استان برخوردار خواهد بود.
مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده برای نخستین بار نه تنها در کشور، بلکه در خاورمیانه در همدان آغاز شده و در حال اجرا بوده که به طور قطع این صنعت دانش بنیان از نقش موثری در اشتغال استان برخوردار خواهد بود. این طرح شامل آشیانه هواپیما، کارگاه موتور و متعلقات، کارگاه ماشین کاری، سیستم سوخت هواپیما سامانه های الکترونیکی و سایر بخش های مرتبط می شود.