توسعه پروژه های حمل ونقلی در منطقه آزاد ماکو
به گفته سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان، در حال حاضر ۱۰ پروژه عمرانی- زیربنایی در دست اجرا است و ۱۰ پروژه دیگر نیز به زودی وارد مرحله اجرا می شوند.

ارزش قرارداد پروژه های در دست اجرا حدود ۵۵۰ میلیارد تومان است و پروژه های جدید نیز مجموعاً اعتباری معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان دارند .
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو؛ میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح ها حدود ۵۵ درصد اعلام شده و تلاش می شود بخش عمده ای از آن ها تا پایان سال جاری تکمیل و به بهره برداری برسد.
برنامه های در شُرف بهره برداری
تحویل بخش هایی از پروژه ها تا هفته دولت (اواخر مرداد) در دستور کار قرار دارد. براساس گزارش ها، حدود ۸ کیلومتر از مسیر تعریض کمربندی ماکو–بازرگان که یکی از پروژه های مهم ترافیکی و ترانزیتی منطقه است، تا هفته دولت آماده و به بهره برداری می رسد . علاوه بر آن، تکمیل جاده باند دوم لجستیک و محور قلش-لانمیش (به طول حدود ۴.۸ کیلومتر) و نیز بخش هایی از عملیات آماده سازی زون A نیز طبق برنامه تا این موعد افتتاح خواهند شد. این اقدامات، علاوه بر رفع گره های ترافیکی، زمینه روان سازی مسیر دسترسی به گمرک ها و تسهیل ترانزیت را فراهم می کند .
تعریض کمربندی ماکو- بازرگان: بخش هایی از مسیر به ویژه ۸ کیلومتر اولیه با ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار آماده افتتاح در هفته دولت است .
جاده لجستیک ماکو: اجرای باند دوم جاده لجستیکی در حال پیشرفت بوده و اولویت برای تسهیل حمل و نقل مرزی است .
محور قلش- لانمیش: تعریض و بهسازی این محور ۴.۸ کیلومتری در سال جاری اجرا شده و به زودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت .
زون A (خدمات لجستیک): عملیات آماده سازی زیرساخت های انبارداری و لجستیکی در این محدوده پیش می رود و بخش هایی از آن تا هفته دولت به بهره برداری می رسد.
توسعه زون های A و B
برنامه توسعه محدوده های زون A و زون B منطقه آزاد ماکو نیز در دستور کار قرار گرفته است. زون A عمدتاً مربوط به زیرساخت های لجستیک و انبارداری است و زون B در حوزه های تجاری، بازرگانی و مسکونی توسعه می یابد.
آماده سازی این مناطق با اهداف گسترش خدمات مرزی و بازرگانی، تقویت زنجیره تأمین و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان دنبال می شود .
بررسی ها نشان می دهد این طرح ها پیشرفت مطلوبی داشته و هر کدام با ایجاد زیرساخت های جدید، نقش مهمی در افزایش ظرفیت منطقه برای جذب سرمایه گذاری و اشتغال زایی خواهند داشت .
راه های روستایی و زیرساخت های زیربنایی
در کنار پروژه های اصلی، بیش از ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در محدوده منطقه آزاد ماکو با مشارکت دستگاه های دولتی دیگر در حال احداث و بهسازی است. این طرح ها با هدف بهبود ارتباط روستایی و دسترسی به خدمات اجتماعی اجرا می شوند.
همچنین توسعه شبکه تأمین آب شرب و کشاورزی، از دیگر اولویت های عمرانی است. به گفته مسئولان، نهضت آبرسانی به روستاهای منطقه در جریان است و پروژه های انتقال آب برای تأمین پایدار منابع آب اجرا شده است .
رشد زیرساخت های آب رسانی و حمل ونقل روستایی، به همراه بهبود خدمات مرزی، بازرگانی و لجستیکی، از دیگر دستاوردهای کلیدی این دوره است.
اهداف کلان و چشم انداز
این اقدامات در چارچوب اهداف کلان سازمان منطقه آزاد ماکو انجام می شوند. از جمله اهداف اصلی می توان به افزایش ظرفیت های زیرساختی و لجستیکی منطقه، ارتقای سطح خدمات مرزی و تقویت نقش ترانزیتی منطقه آزاد ماکو و فراهم سازی بستر برای جذب سرمایه گذاری و رونق اقتصادی محلی اشاره کرد.
با توجه به قرارگیری ماکو در شاهراه ارتباطی آسیا و اروپا و داشتن بزرگ ترین مرز زمینی کشور در محدوده خود، منطقه آزاد ماکو در چشم انداز توسعه ملی به هاب لجستیکی مهمی تبدیل شده است که می تواند موجبات رشد صادرات، واردات و ترانزیت را فراهم آورد .
تحقق این اهداف از طریق تکمیل پروژه های عمرانی و زیربنایی، منطقه آزاد ماکو را در مسیر پویایی اقتصادی و تجاری منطقه ای قرار می دهد.