سه هزار واحد در نهضت ملی مسکن استان مرکزی تسهیلات ندارند
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: سه هزار واحد در نهضت ملی مسکن استان مرکزی تسهیلات ندارند و تنها ۲۴ هزار واحد پروانه دارند و در صورت نداشتن پروانه ساخت، اعطا تسهیلات بانکی ممکن نیست.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: مسائل مربوط به ساخت و ساز شرکت کیسون در اراک طبق تصمیم گیری وزارتخانه حل می شود و روز شنبه این شرکت تعیین تکلیف خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، حبیب الله میرزاخانی در نشست شورای مسکن و شهرسازی استان مرکزی در اراک، افزود: سه هزار واحد در نهضت ملی مسکن استان مرکزی تسهیلات ندارند و تنها ۲۴ هزار واحد پروانه دارند و در صورت نداشتن پروانه ساخت، اعطا تسهیلات بانکی ممکن نیست و این می طلبد برای صدور پروانه ساخت همکاری شود.
وی عنوان کرد: کمک صندوق قرض الحسنه وزارتخانه که مورد تقاضا برای نهضت ملی مسکن اراک بود در واقع برای کمک به تحویل پروژه است، چون طرح پیشرفت کمی دارد و نمی توان تخصیص از صندوق را در نظر گرفت.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: برای استفاده از ظرفیت صندوق باید تفکیک و واحدهایی که پیشرفت بیشتری داشته مشخص و به این طریق امکان تخصیص از صندوق ایجاد شود، به هرحال وضعیت پروژه بحرانی و با تاخیر مواجه شده و بر اساس الگویی که گفته شده امکان کمک به پروژه وجود داشته باشد.
طاهرخانی اظهار کرد: دیگر پروژه های استان مرکزی پیشرفت خوبی داشته و مسائل پروژه هشت هزار و ۱۱۲ واحدی تأثیرگذاری در عملکرد استان را داشته است.
وی تاکید کرد: رویکرد، سپردن کار به مردم است و باید موانع فعالیت مردمی برداشته شود، سالانه ۴۰۰ هزار واحد در کشور را خود مردم می سازند و باید از توان این بخش و بخش خصوصی مانند صنایع استفاده شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز گلایه مندی از وزیر راه و شهرسازی، گفت: استان مرکزی با داشتن استانداری از بخش عمرانی بیشترین مشکلات عمرانی را دارد و مناسب بود خود وزیر به این استان سفر کند.
نادرقلی ابراهیمی بیان کرد: سوال از خانم وزیر پابرجاست است و هنوز مشکلات در بخش وزارت راه حل نشده است و تقاضای مردم و نمایندگان مردم حضور وزیر و پاسخ به نیازهایشان بود.
وی ادامه داد: باوجود کارهای خوب در بخش مسکن استان مرکزی اما هنوز اقدامات بزرگ زیادی باقی مانده است که باید انجام شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص نهضت ملی مسکن خاطرنشان کرد: روش کار اگر شکل و شمایل دیگری می گرفت شاید مسائل کنونی رخ نمی داد و این روش نهضت ملی مسکن در کشور درست نبود.
وی تاکید کرد: مردم را سر کار نگذاریم، باوجود همه تلاش های وزارت راه و شهرسازی اقدامات جدی نشده است و باید مسکن ملی تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرفت ۱۹ درصدی پروژه هشت هزار و ۱۱۲ واحدی اراک عنوان کرد: پیشرفت ثبت شده بعد از چهار سال قابل قبول و زیبنده استان مرکزی نیست.
ابراهیمی تاکید کرد: مسائل باید شفاف به مردم گفته شود و شرایط کنونی کشور تعارف ندارد و باید قاطعانه سخن گفت و کار انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: سایت های ساخت مسکن باید زیرساخت لازم مانند آب، مدرسه و سایر امکانات را داشته باشند نه اینکه رها شوند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولین استانی باید برنامه زمان بندی پروژه های مسکن را به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اطلاع دهند و این برنامه مشخص شود.
وی بیان کرد: چرا نباید برای شرکت کیسون تصمیم قاطع اتخاذ شود و چقدر دیگر باید زمان را از دست بدهیم و این شرکت می خواهد با ضابطین کار خود را ادامه دهد در صورتی که مشمول ماده ۴۶ است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی آنطور که در نشست مطلع شد با گفتن این نکته که گفته می شود طبق تصمیم های اتخاذ شده شرکت کیسون طبق تصمیم وزارتخانه مشمول ماده ۴۶ شده است، ادامه داد: تعیین تکلیف این شرکت در واقع تعیین تکلیف وضعیت مردم است.
ابراهیمی در خصوص شهر جدید امیرکبیر نیز گفت: زمانی که این شهر جانمایی شد چرا به جانمایی درست، بحث تامین آب، جمعیت پیش بینی شده و نیاز آن ها فکر نشد و چرا باید بدون بررسی کارشناسی اقدام شود؟
وی بیان کرد: چرا مدیریت واحدی در استان مرکزی نیست و مدیریت آب و فاضلاب استان چرا برای تامین آب برنامه ای ندارد؟
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: پروژه مشهد میقان- داودآباد و ایبک آباد چند سال دیگر تکمیل می شود آیا باید ۳۰ سال دیگر منتظر این پروژه ها بمانیم؟
ابراهیمی با ااره به آغاز عملیات اجرایی قطعه یک آزاد راه اراک - خرم آباد تاکید کرد: نیاز است قطعه دوم این مسیر با تعیین سهم سرمایه گذاری بخش دولتی و سرمایه گذار زیر بار ترافیک برود.
دیگر نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان دلخوری و گلایه از نیامدن خانم وزیر به استان مرکزی گفت: نیامدن وزیر با هر دلیلی قابل پذیرش نیست و پاسخی به مردم استان ندارم، با وجود مشکلات عدیده استان مرکزی، نیاز بود شخصا حضور داشته باشند.
سیدمحمد جمالیان بیان کرد: مردم تقریبا بیش از چهار سال است منتظر تکمیل پروژه هشت هزار و ۱۱۲ واحدی اراک هستند، مردم با فروختن ماشین شخصی و طلا سهم آورده خود را تامین کرده اند و امروز دارایی گذشته آن ها قابل برگشت نیست و با پیشرفت ۱۹ درصدی مواجه شده اند.
وی عنوان کرد: برون رفت از مشکل این پروژه نیاز به تصمیم کارشناسی و سخت دارد، متاسفانه با مشکل تفاوت قیمت مواجه هستیم، اما مردم با این افزایش قیمت چطور آورده را تامین کنند؟
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت باید برای کمک به این مردم باتوجه به تاخیر تکمیل پروژه راهکاری در نظر بگیرد که امکان تامین آورده فراهم شود.
جمالیان در خصوص شهر جدید امیرکبیر نیز خاطر نشان کرد: تامین آب این شهر با اینکه با جمعیت تکمیلی خود فاصله دارد با مشکل مواجه شده و در صورت تکمیل جمعیت چه خواهد شد؟ در این خصوص باید تصمیم قاطع گرفته شود.
وی در بخشی دیگر گفت: روگذر خیرآباد و خنداب حدود ۱۰ سال معطل مانده است و وزارت راه و شهرسازی باید برای تکمیل این سازه ها اقدام فوری در نظر بگیرد.
استاندار مرکزی هم در این نشست گفت: نشست های کارشناسی و پروژه های مسئله دار استان بررسی و وزیر شخصا ارزیابی نهایی را انجام و تصمیم لازم اتخاذ شد.
مهدی زندیه وکیلی در واکنش به اعلام مشکل آب شهر امیرکبیر در این نشست و نداشتن آمار دقیق مسئولین استانی از این وضعیت، عنوان کرد: در خصوص مسائل مطرح شده در خصوص تامین آب آشامیدنی امیرکبیر، چاهی اکنون حفر شده است و بهره برداری آب تا ۷۰ لیتر بر ثانیه وجود دارد و این گفته که در این شهر مشکل آب وجود دارد اشتباه و مسئولین استانی باید اطلاعات خود را در این خصوص کامل کنند.
وی اظهار کرد: مصوبات نشست کنونی به امضا وزیر رسیده می شود، برنامه میزبانی از وزیر بود که به دلیل شرایط خاص ایجاد شده نتوانستند در استان حضور یابند اما برنامه های در نظر گرفته شده با حضور معاونین برگزار شد.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه در استان مرکزی ۲۴ هزار واحد در دست اجرا است، تصریح کرد: پروژه هشت هزار و ۱۱۲ واحدی در اراک نداریم و این طرح به چهار پروژه تقسیم شده است و در خصوص شرکت کیسون تصمیم نهایی توسط وزارتخانه اتخاذ شد که زمینه تسریع در انجام کار فراهم شود.
زندیه وکیلی گفت: بارها در خصوص وضعیت پروژه مربوط به شرکت کیسون با وزارتخانه رایزنی شد و تلاش استان نیز برای تعیین تکلیف پروژه به کار گرفته شد و مشکلاتی در دولت قبل بود که ادامه پیدا کرد.
وی ادامه داد: تامین آورده مشکل جدی برای مردم ایجاد کرد و البته شامل همه متقاضیان نیست و احتمالا ۶ دهک مشکلی در تامین آورده نداشته باشند و برای مابقی دهک ها تسهیلات دهک در نظر گرفته شده است که اولین استان در کشور برای این اقدام، استان مرکزی است.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: برای تامین میلگرد تمهیدات ویژه در نظر گرفته شد که در مجموع به تسریع در روند پروژه کمک کرد.
وی افزود: سه پیمانکار دیگر پروژه تفکیک شده هشت هزار و ۱۱۲ واحدی اراک قول انجام تعهد تا پایان سال را داده اند و متوسط پیشرفت پروژه ۲۵ درصد است و تا پایان سال به ۵۰ درصد می رسد اما تحویل پروژه سریع تر از زمان تکمیل نهایی کل پروژه انجام می شود.
استاندار مرکزی تاکید کرد: سایت هشت هزار و ۱۱۲ واحدی زیرساخت های لازم را دارد و از این نظر مشکلی نیست.
زندیه وکیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پروژه های امیرکبیر و مهاجران فعال هستند و تنها مسائل جزئی دارند که مقداری کمک نقدی به این پروژه ها مسائل را حل می کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در خصوص گزارش نهضت ملی مسکن استان مرکزی گفت: کل متقاضیان ثبت نام شده ۱۵۴ هزار و ۹۲۳ متقاضی، کل متقاضیان چهار شرط ۱۹ هزار و ۴۶۸ نفر در استان است.
قدرت اله ابک بیان کرد: تعداد کل متقاضیان موثر (چهار شرط و دارای واریزی ۴۰ میلیون، (کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی) ۲۶ هزار و ۱۵۵ نفر و ۲۶ هزار و ۳۹۷ واحد نیز مربوط به مجموع واحدهای دارای قرارداد است.
وی عنوان کرد: ۲۶ هزار و ۳۷۹ واحد مربوط به کل متقاضیان متصل شده به پروژه، کل واحدهای قرارداد مشارکت مدنی نیز ۲۳ هزار و ۱۸۴ واحد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار کرد: ۲۴ هزار و ۱۵۴ پروانه در نهضت ملی مسکن استان تاکنون صادر شده است.
ابک گفت: مجموع هزینه نهضت ملی مسکن استان مرکزی که شامل تسهیلات و آورده متقاضی می شود نیز تاکنون مبلغ ۹۹ هزار و ۹۵۴ میلیارد ریال است.
وی خاطرنشان کرد: ۹۰۰ واحد سال گذشته افتتاح و به بهره برداری رسید و تعداد سه هزار و ۴۰۰ واحد در سطح استان اردیبهشت ماه سال جاری افتتاح و در حال بهره برداری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: چهار هزار و ۴۷۹ واحد نیز در استان تا پایان سال افتتاح می شود.
ابک با اشاره به مشکلات پروژه نهضت ملی مسکن اراک مربوط به شرکت کیسون تصریح کرد: تزریق کمک مالی از محل صندوق قرض الحسنه وزارتخانه به پروژه اراک به پیشرفت پروژه کمک می کند و در صورت این مساعدت تا پایان سال همه واحدها سقف زده می شود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی هم گفت: هفت هزار و ۶۹۴ متقاضی در طرح جوانی جمعیت استان ثبت نام، چهار هزار و ۳۵۴ متقاضی تایید و ۲ هزار و ۸۷ قطعه زمین تامین شده و ۲ هزار و ۶۰۴ ظرفیت پذیری انجام شده است.
جواد لنجابی تصریح کرد: ۲۶ قطعه زمین برای احداث ۵۴ واحد ویژه ایثارگران و ۵۰ قطعه زمین برای احداث ۲۲۲ واحد مسکونی برای مسکن محرومین استان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید کشور نیز گفت: اسکان جمعیت در شهر جدید امیرکبیر با مشکل تامین آب مصرفی مواجه می شود، هم اکنون اسکان ۲۰ هزار جمعیت برای این شهر در نظر گرفته شده است، اما هنوز مشکل آب رفع نشده است.
شهرام ملکی بیان کرد: چاه آب با ظرفیت ۲۴ لیتر در ثانیه برای این شهر در نظر گرفته شده است که جوابگوی نیاز مردم نیست و تا زمانیکه تامین آب حل نشود امکان بارگزاری جمعیت در این شهر نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی در ادامه این نشست گفت: باتوجه به وضعیت نابسامان منطقه از نظر سطح آب های زیرزمینی یک چاه برای شهر جدید امیرکبیر که اکنون به ۲۳ لیتر در ثانیه رسیده است حفر شد.
حسین اسدی بیان کرد: حاشیه شهر اراک چاه دیگری با دبی ۲۰ لیتر بر ثانیه برای تامین آب شهر امیرکبیر حفاری که به دلیل کیفیت نامناسب به فضای سبز تخصیص داده شد.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که با کمبود آب مواجه هستیم و یکی از راهکارهای تامین آب شهر جدید امیرکبیر خریداری چاه های اطراف و تغییر کاربری از کشاورزی به آب آشامیدنی یا تامین از طریق سد کوچری است.