◄ اصرار هواپیمایی آسمان به ادامه پرواز هواپیماهای فوکر 100 و سرگردانی و معطلی مسافران
خرابی های مکرر و نیمه تمام گذاشتن پروازها رفته رفته در حال تبدیل شده به ترجیع بند پروازهای هواپیماهای فوکر 100 آسمان است اما این شرکت - شاید به ناچار - همچنان بر پرواز این هواپیماها اصرار دارد.

شرکت هواپیمایی آسمان که زمانی یکی از بزرگترین ناوگان های هواپیما را در اختیار داشت اکنون با تعداد هواپیمای فعال کمتر از نصف انگشتان یک دست، به یک ایرلاین بسیار کوچک تبدیل شده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در شبکه های اجتماعی و کانال های تخصصی هوانوردی و بنا به تصریح رئیس انجمن شرکت های هواپیمایی در مقاطعی از سالجاری هواپیمای فعال این ایرلاین به یک فروند کاهش یافته است. در حال حاضر به نظر می رسد هواپیماهای فعال این شرکت در حال دو فروند فوکر 100 باشند که این دو فروند هواپیما نیز با مشکلات عدیده مواجه اند.
به عنوان مثال براساس گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی ، یکشنبه 21 اردیبهشت ماه 1404 هواپیمای فوکر 100 آسمان به رجیستر EP-ATE که پرواز مشهد به تهران را آغاز کرده بود، دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه شهید هاشمینژاد، به دلیل نقص فنی در سیستم پرشرایز از ادامه پرواز انصراف و پس از مدتی هولدینگ جهت کاهش وزن، در فرودگاه مشهد بر زمین نشست. این هواپیما در ساعت ۲ بامداد ۲۲ اردیبهشت به تهران بازگشت و پروازهای این هواپیما در روز جاری باطل اعلام شد.
همچنین، هواپیمای فوکر 100 دیگر این شرکت به رجیستر EP-ASR نیز که قرار بود ساعت 18:00 روز یکشنبه پرواز شیراز به ساری را انجام دهد، به علت نقص فنی در موتور با چهار ساعت تأخیر عازم ساری شده است.
شرکت هواپیمایی آسمان که در گذشته سهم زیادی از حمل مسافر هوایی را به عهده داشته اکنون در شرایط سختی در نوسازی ناوگان به سر می برد.
سوال اینجاست که با توجه به تکرار این نقص فنی در دو ماه گذشته در هواپیماهای مذکور آیا زمان بازنشستگی ناوگان فوکر ۱۰۰ آسمان فرا نرسیده است؟ و سوال دیگر این که اگر این دو هواپیما بازنشسته شوند، شرکت هواپیمایی آسمان با انبوه نیروهای ستادی باید چگونه ادامه فعالیت دهد؟
متاسفانه هواپیمایی آسمان در سالهای اخیر به وضعیت رقت انگیزی دچار شده و ظاهرا کسی بهفکر بهبودش هم نیست. ایکاش تفاهمنامهای که در زمان برجام با بوئینگ امضا شد، تبدیل به قرار داد و صد البته موجب ورود ناوگان نو به این شرکت میشد.