تابآوری بنادر ایران زیر فشار جنگ/ ۵۵ میلیون تن کالا جابهجا شد
در حالی که تنشهای منطقهای و شرایط جنگی فشار مضاعفی بر زنجیره تأمین کشور وارد کرده است، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از تخلیه و بارگیری بیش از ۵۵ میلیون تن کالا در بنادر شمالی و جنوبی کشور از آغاز جنگ تاکنون خبر داد.
محمد شکیبی نسب مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تداوم فعالیت بنادر کشور در شرایط جنگی اظهار کرد: از آغاز جنگ در اسفندماه تاکنون، بیش از 55 میلیون تن کالا در بنادر شمالی و جنوبی کشور تخلیه و بارگیری شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص کشور طی یک سال گذشته و مواجهه با دو جنگ، سازمان بنادر و دریانوردی از پیش سناریوهای مختلفی را برای استمرار فعالیت بنادر و تداوم کسب وکار در شرایط بحرانی پیش بینی کرده بود.
وی ادامه داد: هدف این برنامه ریزی ها آن بود که بنادر کشور در هیچ شرایطی از فعالیت باز نمانند و خدمات لازم به صاحبان کالا، فعالان اقتصادی و کشتی ها در حوزه ورود و خروج کالا و شناورها ادامه پیدا کند.
شکیبی نسب گفت: در همین راستا اقدامات لازم برای تأمین مایحتاج مردم و مواد اولیه مورد نیاز کشور انجام شد و بنادر شمالی و جنوبی توانستند از آغاز جنگ تاکنون بیش از 55 میلیون تن کالا را تخلیه و بارگیری کنند.
وی با قدردانی از فعالان بخش دولتی و خصوصی در بنادر کشور گفت: بنادر کشور در این دوره عملکرد مناسبی داشتند و بخش خصوصی و کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی با تلاش خود به تداوم فعالیت بنادر در شرایط دشوار کمک کردند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره تاب آوری بنادر در شرایط محدودیت و محاصره اظهار کرد: همه ظرفیت های بنادر کشور در حوزه های مختلف فعال شده و از امکانات موجود استفاده حداکثری صورت می گیرد. از قبل برای بهره گیری کامل از ظرفیت بنادر برنامه ریزی شده بود و در مواردی نیز با جابه جایی و مدیریت ظرفیت ها، امکان استفاده مؤثرتر از امکانات موجود فراهم شد.
وی درباره وضعیت کانتینرهای متعلق به تجار ایرانی در کشورهای اطراف نیز گفت: بخش عمده کانتینرهای بارگیری شده وارد کشور و تخلیه شده اند و با ادامه دیپلماسی اقتصادی، مسیر ورود سایر کانتینرها نیز در حال تسهیل است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: کانتینرهای متعلق به تجار، بازرگانان و فعالان حوزه بندری نیز با هماهنگی های در حال انجام به کشور منتقل خواهد شد و صاحبان کالا می توانند کانتینرهای خود را دریافت کنند.