با اولین خودروی آفرود خورشیدی جهان آشنا شوید
یک تیم دانشجویی در دانشگاه فناوری آیندهوون هلند موفق به ساخت نخستین خودروی آفرود خورشیدی جهان موسوم به استلا ترا(Stella Terra) شده اند که به شکل تحسین آمیزی سبک است و می تواند ۳۹۰ مایل را در یک روز آفتابی بدون توقف برای شارژ طی کند.
یک تیم دانشجویی در دانشگاه فناوری آیندهوون هلند موفق به ساخت نخستین خودروی آفرود خورشیدی جهان موسوم به استلا ترا(Stella Terra) شده اند که به شکل تحسین آمیزی سبک است و می تواند ۳۹۰ مایل را در یک روز آفتابی بدون توقف برای شارژ طی کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، یک تیم دانشجویی در دانشگاه فناوری آیندهوون(EUT) با موفقیت نسخه دیگری از وسیله نقلیه کاملاً خورشیدی خود را توسعه داده است. این وسیله نقلیه که Stella Terra نام دارد، به طراحی جدیدی نیاز داشت تا بتواند با چالش های رانندگی خارج از جاده و به اصطلاح آفرود(off-road) مقابله کند و راه را برای کلاس جدیدی از وسایل نقلیه خورشیدی در آینده هموار کند.
وسایل نقلیه الکتریکی(EVs) به عنوان راه حلی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از حمل و نقل معرفی شده اند. نه تنها تولید آنها کربن کم است، بلکه اینکه چگونه این خودروها دوست دار محیط زیست می شوند، در نهایت به نحوه تغذیه شبکه برق بستگی دارد.
در حالی که برق رسانی به شبکه به طور کامل با انرژی های تجدیدپذیر می تواند یک کار بزرگ باشد، هر خودرو را می توان به طور مستقل با استفاده از پنل های خورشیدی ساخت. این مفهوم یک وسیله نقلیه با انرژی خورشیدی است، اما تا حد زیادی در مرحله نمونه سازی باقی مانده است، به استثنای خودروی لایت یر(Lightyear) که سال گذشته وارد مرحله تولید شد، اما بعداً به عنوان یک پروژه تجاری شکست خورد.
دانشجویان دانشگاه EUT که خود را «تیم خورشیدی آیندهوون» می نامند، به این چالش پرداخته اند و قبلاً در مسابقات متعددی مانند چالش جهانی خورشیدی در استرالیا برنده شده اند. تلاش های آن ها برای نزدیک تر کردن خودروهای منتفع از انرژی خورشیدی بسیار کارآمد منجر به توسعه اولین وسیله نقلیه آفرود با انرژی خورشیدی شده است.
استلا ترا چیست؟
این خودروی آفرود به نام Stella Terra دارای حداکثر سرعت ۱۴۵ کیلومتر در ساعت است. این وسیله نقلیه با وزن ۱۲۰۰ کیلوگرم، بُردی معادل ۶۳۰ کیلومتر در یک روز آفتابی دارد.
این وسیله نقلیه از پنل های خورشیدی تعبیه شده در سقف خود تغذیه می کند، اما ساختار زیر کاپوت آن است که آن را متمایز می کند.
استلا ترا برخلاف سایر فناوری های جدید خودرویی که در مسیرهای آسفالت آزمایش شده اند، باید در سواریِ ناهموار مقاومت کند. مهندسان نمی توانستند وزن این خودرو را افزایش دهند، بنابراین به قطعات جدیدی برای ساخت خودرو نیاز داشتند. اما از آنجایی که قبلاً چنین خودرویی ساخته نشده بود، نمی توانستند آنها را از جای دیگری تهیه کنند.
ویس باس، مدیر این تیم در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: از سیستم تعلیق گرفته تا مبدل های پنل های خورشیدی، تقریباً همه چیز را برای Stella Terra خودمان طراحی کردیم. تیم ما مطمئن است که مرزهای فناوری را جابجا کرده است و این وسیله نقلیه ۵ تا ۱۰ سال دیگر در بازار در دسترس خواهد بود.
در سال ۲۰۲۱، تیم خورشیدی آیندهوون از یک ون کمپینگ با انرژی خورشیدی به نام استلا ویتا(Stella Vita) رونمایی کرد.
این تیم دانشجویی برای نشان دادن اینکه این ون واقعا مستقل از ایستگاه های شارژ است، یک سفر ۲۸۹۶ کیلومتری را به جنوبی ترین نقطه اروپا انجام داد. این چالش برای Stella Terra حتی سخت تر است و طبیعت و اقلیم هلند گزینه های آزمایش در دسترس این تیم را محدود می کند.
بنابراین اواخر این ماه، این وسیله نقلیه آفرود اولین سفر طولانی خود را انجام خواهد داد و به مراکش سفر خواهد کرد. این خودرو با طی مسافتی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از مناظر گوناگون عبور می کند و سفر خود را در شرایط دشوار صحرای بزرگ آفریقا به پایان می رساند.
در حالی که نور خورشید در این شرایط فراوان خواهد بود، موفقیت این سفر بار دیگر نشان خواهد داد که چیزی خارج از محدوده دستیابی به وسایل نقلیه سازگار با محیط زیست باقی نمی ماند و انتقال به سمت فناوری های بهتر در این حوزه می تواند تسریع شود.