ایستگاه های اتوبوس شهری خطرناک شدند
پژوهشگران تاثیر انواع مختلف پناهگاه ها و درختان اطراف بر استرس گرمایی یعنی فشاری که بدن از دمای بالا، رطوبت، نور خورشید و باد احساس می کند را بررسی کردند.

منتظر ماندن در ایستگاه اتوبوس طی روزهای گرم تابستان می تواند ناراحت کننده و حتی خطرناک باشد زیرا نتایج پژوهش جدید مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو مشخص کرد که برخی از طراحی های ایستگاه های اتوبوس ممکن است گرمازدگی مسافران در روزهای گرم تابستان را بدتر کنند.
پژوهشگران تاثیر انواع مختلف پناهگاه ها و درختان اطراف بر استرس گرمایی یعنی فشاری که بدن از دمای بالا، رطوبت، نور خورشید و باد احساس می کند را بررسی کردند.
کوین لانزا -پژوهشگر ارشد این تحقیق- اظهار کرد که اکثر مردم تصور می کنند، ایستادن در ایستگاه اتوبوس مسقف به طور خودکار موجب خنک شدن آنان می شود، اما همیشه این تصور، نتیجه درستی به همراه ندارد.
وی گفت: استرس گرمایی، فقط به دمای نشان داده شده بر روی صفحه گوشی شما نیست بلکه اگر نور خورشید به شدت و مستقیم بر شما بتابد، بدنتان همچنان گرم می شود. در موارد شدید، ایستادن در گرما برای مدت طولانی مانند در انتظار ماندن طولانی برای رسیدن اتوبوس، نیز می تواند منجر به گرمازدگی، بیماری جدی و بالقوه کشنده شود.
این پژوهش شامل بررسی ۱۷ ایستگاه اتوبوس در شهر هوستون تگزاس در تابستان ۲۰۲۳ بود، زمانی که دما بین ۹۵ تا ۱۰۳ درجه فارنهایت ثبت شده است.
پژوهشگران با استفاده از حسگرهای پیشرفته، «دمای کره مرطوب حباب» (WBGT) را اندازه گیری کردند که ترکیبی از دما، رطوبت، نور خورشید و باد را در نظر می گیرد.
نتایج نشان داد که گرم ترین نقاط بدون سایه در «دمای کره مرطوب حباب»، معادل ۹۲.۵ درجه ثبت شد که خطرناک تلقی می شود، با این حال، وجود سایه درختان موجب کاهش تقریبی ۶ درجه ای این دما شد.
پژوهشگران دریافتند که برخی ایستگاه های اتوبوس مسقف، به کاهش دما کمک کردند، اما همه آن ها به یک اندازه موثر نبودند. یکی از بهترین آنها، طراحی با قاب فولادی ضد زنگ و دیواره های شیشه ای بود که سطح استرس گرمایی را ۵.۹ درجه کاهش داد. در مقابل، طراحی رایج دیگر با قاب آلومینیومی و دیوارهای اکریلیک و سقف گنبدی فقط ۱.۶ درجه گرما را کاهش داد و جالب اینکه طراحی ایستگاه اتوبوسی، شرایط را بدتر کرد و دما را ۵.۲ درجه بیشتر از فضای باز نشان داد.
لانزا تاکید کرد که یافته های پژوهش کنونی، اهمیت طراحی مناسب ایستگاه های اتوبوس و کاشت درختان را نشان می دهد. درختان به طور مداوم بهترین تسکین را در برابر گرما فراهم می کنند و اگر امکان کاشت درخت وجود نداشته باشد، ساخت ایستگاه هایی که اجازه خروج گرما را می دهند و نور خورشید را به دام نمی اندازند، بسیار مهم است.
سایت ساینس گزارش کرد، نتایج این پژوهش می تواند به شهرها کمک کند تا فضاهای حمل ونقل عمومی امن تر و راحت تری به ویژه با توجه به افزایش دما در تابستان ها، ایجاد کنند. برای میلیون ها نفری که برای رفت وآمد به اتوبوس ها وابسته هستند، داشتن سایه باید واقعا تسکین دهنده باشد و نه اینکه تحمل گرما را بدتر کند.