بازدید سایت : ۱۵۷۰۳
| کد خبر ۳۰۲۳۸۸
کپی شد

تونل پاتاق؛ گامی مؤثر در ایمن سازی جاده ترانزیتی غرب کرمانشاه

آغاز اجرای پروژه راهبردی تونل پاتاق در محور ترانزیتی سرپل ذهاب–قصرشیرین، امیدی تازه برای رفع یکی از نقاط حادثه خیز کشور است؛ مسیری که در تردد زائران اربعین و توسعه مرزهای غربی نقشی کلیدی ایفا می کند.

تونل پاتاق؛ گامی مؤثر در ایمن سازی جاده ترانزیتی غرب کرمانشاه
تین نیوز |

سال هاست گردنه پاتاق در بزرگراه کربلا به عنوان گلوگاهی حیاتی، در کانون دغدغه مردم غرب کرمانشاه و مطالبه همیشگی برای افزایش ایمنی و تسهیل ارتباطات قرار داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، این نقطه استراتژیک نه تنها مسیر اصلی عبور کامیون داران، تجار و مرزنشینان است، بلکه شاهراه رفت وآمد زائران حسینی نیز هست.

با کلید خوردن پروژه تعریض و تونل سازی، نفس تازه ای به اقتصاد منطقه و امید به مرزنشینان غرب کرمانشاه داده شد پروژه ای که به واسطه ترانزیت و موضوع اربعین از یک مطالبه محلی به پروژه ای ملی بدل شده است.

تونل پاتاق، یکی از نقاط حساس پدافندی جهان، پس از ۱۵ سال انتظار و رفع موانع امنیتی وارد فاز اجرایی شد و قرار است با احداث ۲ تونل به طول مجموع حدود ۸۰۰ متر و ۶ کیلومتر مسیر بهسازی شود.

به گفته مسوولان، هزینه اجرای طرح نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده و تأمین مالی نیز از محل اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی در حال پیگیری است؛ این محور مهم روزانه بیش از ۲ هزار کامیون صادراتی و تانکر سوخت را عبور می دهد و با تکمیل آن، امنیت و رونق مسیر بزرگراه کربلا و صادرات غیرنفتی به عراق افزایش می یابد.

این پروژه با تأمین اعتبارات لازم، طبق برنامه در مدت ۱۸ ماه تکمیل می شود و با حذف گردنه پاتاق، ایمنی مسیر و سرعت جابه جایی زائران اربعین و کالاهای صادراتی چند برابر می شود.

امروز پنجشنبه دوم مردادماه استاندار کرمانشاه و نماینده مردم غرب استان به همراه جمعی از مدیران کل دستگاه های های استان از پروژه تونل گردنه بازدید کردند و روند عملیات احداث این پروژه را مورد بررسی قرار دادند.

تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان برای تونل پاتاق و ۶۰۰ میلیارد برای راه های سومار

نماینده مردم قصرشیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: عذرخواه مردم غرب کرمانشاه هستم که به خاطر پروژه تونل پاتاق و تردد دشوار اذیت می شوند، اما این کار بزرگ باید ۲۰ سال پیش انجام می شد و اکنون به لطف حمایت دولت و استانداری در مسیر اجرا قرار گرفته است.»

فتح الله حسینی افزود: با دستور وزیر اقتصاد، ۸۰۰ میلیارد تومان برای تونل پاتاق تامین شد و ۶۰۰ میلیارد تومان هم برای بهسازی راه های سومار و بازارچه های مرزی تصویب شده است.

وی اظهار کرد: با راه اندازی سامانه گرمسیری و کارخانه قند منطقه با حمایت وزارت دفاع، اشتغال و رونق کشاورزی در سرپل ذهاب و غرب استان جهش خواهد داشت.

او ادامه داد: دولت اخیرا با ساماندهی کولبری در قصرشیرین و گیلانغرب موافقت کرده، پیگیر حل بیکاری مرزنشینان هستیم.

نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: در گرمای بالای ۵۰ درجه، قطعی مکرر برق فشار زیادی به مردم و کشاورزان وارد کرده و انتظار می رود مدیریت برق استان این موضوع را با تدبیر حل کند.

تاکید استاندار کرمانشاه بر تسریع در پروژه تونل پاتاق

استاندار کرمانشاه در بازدید از پروژه تونل پاتاق، بر تسریع عملیات اجرایی این پروژه راهبردی و افزایش اکیپ های کاری تاکید کرد.

منوچهر حبیبی با اشاره به شرایط مساعد آب وهوایی و تعدد جبهه های کاری، خواستار فعالیت ۲ و سه نوبتی توسط پیمانکار برای تحویل به موقع تونل پاتاق شد.

وی افزود: این مسیر نقش کلیدی در تردد زائران اربعین حسینی و کامیون های بازارچه های مرزی از جمله پرویزخان، خسروی و سومار دارد و تسریع در تکمیل آن، ایمنی و رونق منطقه را به همراه خواهد داشت.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: لازم است ضمن افزایش سرعت کار، کیفیت عملیات حفظ شود و پروژه در موعد مقرر به بهره برداری برسد.

محور پاتاق در بزرگراه کربلا یکی از حادثه خیزترین نقاط است که روزانه بیش از ۲ هزار کامیون کالاهای صادراتی و تانکرهای سوخت از این مسیر ترانزیتی تردد می کنند و بیش از نیمی از صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق از این مسیر می گذرد.

بزرگراه کربلا از سمت استان همدان و شهرستان کنگاور آغاز می شود و پس از عبور از شهرهای کنگاور و صحنه به شهر بیستون و از طریق کنارگذر شرقی کرمانشاه، وارد محور کرمانشاه- اسلام آبادغرب می شود.

این بزرگراه بعد از شهرهای اسلام آباد غرب، کرند غرب، سرپل ذهاب، قصرشیرین و در نهایت شهر خسروی به کشور عراق متصل می شود.

مرحله اول طی سالیان گذشته تا شهر اسلام آباد غرب تکمیل و بهره برداری رسیده و فاز دوم در دست احداث سالیان اخیر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.

عملیات اجرایی بزرگراه کربلا در حد فاصل اسلام آباد غرب تا مرز خسروی به طول ۱۲۵ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تاکنون حدود ۹۰ کیلومتر از آن به بهره برداری رسیده است که این مسیر به ۱۰ خط تقسیم و کل قطعات جز قطعه ۹ و ۱۰ الف، مابقی تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

قطعه ۹ این بزرگراه به طول ۱۶ کیلومتر و قطعه ۱۰ بزرگراه کربلا بطول پنج کیلومتر است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۲۵ هزار ۴۵ کیلومتر مربع، یک و نیم درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان دارای هشت هزار و ۵۰ کیلومتر راه اصلی، فرعی، روستایی و بزرگراهی است که از این تعداد ۴۶۷ کیلومتر آن بزرگراه، ۴۷۳ کیلومتر راه اصلی، هزار و ۸۹۱ کیومتر راه فرعی و پنج هزار و ۲۲۰ کیومتر راه روستایی است.

همچنین ۹۲ درصد حمل و نقل در استان کرمانشاه از طریق جاده، پنج درصد هواپیما و سه درصد با قطار صورت می گیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.