بازدید سایت : ۷۵۶۶۰
| کد خبر ۲۹۶۷۶۲
کپی شد

آخرین وضعیت خط دو متروی تبریز

مترو به عنوان یکی از مهم ترین وسایل حمل ونقل عمومی در شهرهای بزرگ، نقش کلیدی در کاهش ترافیک، آلودگی هوا و مصرف سوخت ایفا می کند. در بسیاری از شهرهای پیشرفته، توسعه شبکه مترو یکی از ارکان اصلی برنامه ریزی شهری به شمار می آید.

آخرین وضعیت خط دو متروی تبریز
تین نیوز |

 مترو به عنوان یکی از مهم ترین وسایل حمل ونقل عمومی در شهرهای بزرگ، نقش کلیدی در کاهش ترافیک، آلودگی هوا و مصرف سوخت ایفا می کند. در بسیاری از شهرهای پیشرفته، توسعه شبکه مترو یکی از ارکان اصلی برنامه ریزی شهری به شمار می آید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، خط دو متروی تبریز به عنوان طولانی ترین خط متروی این شهر، با طول ۲۲.۴ کیلومتر و ۲۰ ایستگاه، نقش کلیدی در اتصال مناطق غربی و شرقی تبریز ایفا می کند، این پروژه عظیم، با هدف کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و ارتقای سطح کیفی حمل ونقل عمومی در حال اجرا است. 

یعقوب وحیدکیا، مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری تبریز  به پیشرفت های عمرانی و اجرایی خط دو مترو تبریز اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۳، تمرکز اصلی فعالیت های اجرایی بر شتاب بخشی به حفاری تونل های فاز اول و دوم با استفاده از دو دستگاه حفاری پیشرفته (TBM) بوده، که در فاز اول حفاری تونل از قراملک تا میدان دانشسرا به طول ۱۰ کیلومتر به طور کامل به اتمام رسیده و در فاز دوم از مجموع ۷.۵ کیلومتر تونل، ۱.۸ کیلومتر تا پایان حفاری باقیمانده است.

وی آمار و ارقام عملیات اجرایی این پروژه را تشریح کرد و گفت: یک هزار و ۲۰۸ متر حفاری تونل، تولید۵۶۴ رینگ سگمنت، اجرای هم زمان هفت ایستگاه در فاز اول، اجرای پنج کیلومتر بتن در مرحله اول مسیر، مصرف چهار هزار تن آرماتور، بتن ریزی ۵۰ هزار متر مکعب در سال، قالب بندی ۲۳ هزار متر مربعی، ۱۹ هزار و ۸۳۵ بتن ریزی در مرحله روسازی و خاک برداری ۲۸ هزار متر مربعی از جمله اقدامات عمرانی در خط دو مترو تبریز است.

رکوردزنی در بتن ریزی یک هزار و ۱۰۰ مترمکعب در یک روز

وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای چشمگیر این دوره، ثبت رکورد بتن ریزی یک هزار و ۱۰۰ مترمکعب در یک روز در ایستگاه شهرک امام (ره) بود که به عنوان رکوردی بی سابقه در تاریخ متروی تبریز به ثبت رسید، این موفقیت در سایه تلاش های شبانه روزی و پیگیری هایمداوم به دست آمده است. حتی در روزهای تعطیل، جلسات کارگاهی در ایستگاه های در حال ساخت خط دو برگزار می شود و پیگیری مطالبات از پیمانکاران به طور جدی انجام می گیرد.

وحید کیا، میزان هزینه کرد و سرمایه گذاری در خط دو مترو تشریح کرد و گفت: در سه سال گذشته، میزان هزینه کرد پروژه خط دو به اندازه بودجه ۱۰ سال نخست پروژه (۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰) بوده است، این آمار نشان از توجه ویژه مدیریت شهری، مجموعه سازمان قطار شهری، شهرداری تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر دارد. 

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ۲۱ هزار میلیارد و ۲۷۲ میلیون ریال برای پیشبرد این پروژه هزینه شده که هزینه ساخت هر کیلومتر مترو ۳ هزار میلیارد تومان است.

وی به حمایت همه مسئولان شهری و استانی در راستای توسعه خط دو مترو تبریز تاکید کرد و گفت: با وجود پیشرفت های چشمگیر، خط دو متروی تبریز همچنان با چالش هایی همچون تأمین منابع مالی پایدار، هماهنگی های بین بخشی و مدیریت دقیق پیمانکاران روبه رو است. توجه ویژه مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس به تأمین منابع مالی می تواند نقش بسزایی در سرعت بخشیدن به بهره برداری از این پروژه حیاتی داشته باشد.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری تبریز، خاطرنشان کرد: پیشرفت های گسترده خط دو متروی تبریز در سال های اخیر، بیانگر تعهد جدی مدیریت شهری و تلاش های بی وقفه کارگران و متخصصان این پروژه است. این خط با اتصال گسترده مناطق غربی و شرقی تبریز، نقشی اساسی در کاهش ترافیک، افزایش کارآمدی حمل ونقل عمومی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان دارد، تکمیل و بهره برداری از این پروژه، علاوه بر دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی، می تواند الگویی برای توسعه مترو در سایر کلان شهرهای کشور باشد.

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.