بازدید سایت : ۴۹۶۰۵
| کد خبر ۳۰۱۴۶۸
کپی شد

◄ انجمن کشتیرانی هشدار داد: کاهش سهم ایران در کریدورهای بین المللی +فیلم

دبیرکل انجمن کشتیرانی، در برنامه «میز اقتصادی» خواستار تدوین سیاست ملی برای ترانزیت و عبور از نگاه بخشی شد و هشدار داد ادامه این روند سهم ایران در کریدورها را کاهش می‌دهد.

انجمن کشتیرانی هشدار داد: کاهش سهم ایران در کریدورهای بین المللی
+فیلم
تین نیوز |

دبیرکل انجمن کشتیرانی، در برنامه «میز اقتصادی» خواستار عبور از نگاه بخشی و تدوین سیاست ملی برای ترانزیت شد. او هشدار داد ادامه روند فعلی، سهم ایران را در کریدورهای بین المللی کاهش می دهد.

به گزارش تین نیوز،  مسعود پل مه با تأکید بر امنیت و منافع مشترک، خواستار تغییر نگاه ملی به نگاه منطقه ای در حوزه ترانزیت شد و نقش آفرینی فراگیرتر ایران را منوط به اصلاح ساختارها و تسهیل قوانین برای جذب سرمایه گذاری خارجی دانست.

پل مه با اشاره به اهمیت مرزهای دریایی ایران و ظرفیت قابل توجه این کشور در ترانزیت و اقتصاد دریایی، بر لزوم توجه جدی به امنیت و رعایت منافع متقابل کشورهای همسایه تأکید کرد و افزود: اگر تا امروز سیاست ها صرفاً بر منافع ایران تمرکز داشته، باید رویکردها متحول شود تا همه کشورهای مسیر از منافع آن منتفع شوند.

او بی‌توجهی به فرصت‌های دریا‌محور را مانعی برای اشتغال، سرمایه‌ گذاری و کاهش محرومیت ساحلی خواند.

پل مه معتقد است در صورت اجرای اصل منافع مشترک، سرمایه گذاری ها افزایش یافته و رفتارهای سیاسی کشورها نیز بیش از پیش با توسعه منطقه ای هماهنگ خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که طی ۲۰ سال گذشته بی توجهی به این سیاست ها باعث شده مسیرهای جایگزین فعال شوند و سهم ایران کاهش یابد، اما همچنان این فرصت برای بازآفرینی جایگاه کشور پابرجا است به شرطی که به سرعت عمل شود.

مسعود پل مه یکی از بزرگ ترین موانع را تعدد نهادهای تصمیم گیر و هزینه های افزوده ناشی از آن دانست و تصریح کرد: اگر روند فعلی که هر سازمانی مانند گمرک، بنادر، راهداری و… سهم خود را جداگانه مطالبه می کند ادامه داشته باشد، هزینه ها بالا رفته و ایران از مدار رقابت خارج می شود.

وی راه حل را در “ملی شدن نظام ترانزیت” و تعیین یک بسته تعرفه ملی و یکپارچه دانست که هم برای فعالان اقتصادی داخلی و هم خارجی جذاب باشد.

پل مه همچنین به مانع بزرگ مالیاتی و نگاه سلیقه ای به سرمایه گذاری خارجی اشاره و اضافه کرد: هم مجلس و هم دولت باید قوانین را اصلاح کنند تا سرمایه گذار خارجی، راحت تر و کم هزینه تر در ایران حضور یابد؛ چراکه با وضعیت فعلی، کشورهایی مثل روسیه به سرعت مسیرهای جایگزین را تقویت می کنند و امنیت درآمد ارزی، ایجاد اشتغال و عمق بخشی به منافع ملی ایران از دست می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.