| کد خبر: 169957 |

◄ پرداخت 70 میلیارد تومان یارانه ارزی برای زائران حج

به سفرهای حج تمتع امسال نزدیک به 60 میلیارد تومان یارانه تعلق گرفت.

تین نیوز

به سفرهای حج تمتع امسال حدود 68 میلیارد تومان یارانه مابه‌التفاوت نرخ ارز آزاد و دولتی تعلق گرفته است.

به گزارش تین‌نیوز، امسال زائران حج تمتع  ۲۰۰ دلار ارز دولتی به‌عنوان ارز همراه دریافت می‌کنند. از طرف دیگر بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت امسال حدود 85 هزار نفر به سفر حج تمتع اعزام خواهند شد.

با احتساب 4000 تومان به طور میانگین به‌عنوان اختلاف قیمت دلار دولتی با  دلار بازار آزاد و با یک حساب سرانگشتی می‌توان نتیجه گرفت که امسال حدود 68 میلیارد تومان فقط برای حج تمتع یارانه سفر پرداخت‌شده است.

همچنین با در نظر گرفتن نرخ 4200 تومان برای دلار مشخص می‌شود حاجیان تمتع امسال حداقل مبلغی بالغ بر 71 میلیارد تومان از کشور خارج کردند و مسلم است که این پول را صرف هزینه‌های سفر در عربستان خواهد کرد و تمام منافع آن به این کشور تعلق خواهد گرفت.

به دنبال افزایش بی‌سابقه نرخ دلار در اواخر فروردین‌ماه بود که دولت برای کنترل قیمت آن نرخ 4200 تومان را برای دلار دولتی تعیین کرد. تخصیص این ارز برای واردات برخی کالاها ازجمله کالاهای اساسی، سفر و مواردی از این قبیل تعریف شد.

اما منافع تخصیص ارز دولتی به گردشگران در حال حاضر نصیب کشورهای خارجی می‌شود به‌گونه‌ای که برای صنعت گردشگری داخل نه‌تنها عایدی نداشته بلکه تاثیر منفی نیز داشته است.

اولین پرواز حج تمتع امسال فردا ( 27 تیرماه) از فرودگاه امام انجام خواهد شد. پروازهای رفت زائران از 27 تیرماه از تهران و آخرین پروازهای رفت ۲۴ مرداد به فرودگاه جده به پایان می‌رسد.

با گذشته بیش از سه ماه از اعلام بخشنامه‌های جدید ارزی بانک مرکزی آمار سفرهای خارجی به طرز چشمگیری افزایش یافت که علت آن‌هم چیزی غیر از اختلاف قیمت دلار دولتی با بازار آزاد نیست. این اختلاف قیمت باعث ایجاد رانت و تخلف در آژانس‌های مسافرتی شده است. مسافران کشورهایی که نیاز به ویزا ندارند تبدیل به طعمه دسته‌ای از آژانس‌های گردشگری شده‌اند به این صورت که مشروط بر اخذ ارز دولتی همراه مسافر، بلیت و حتی هتل رایگان به مسافر می‌دهند و از این طریق سودهای کلان به جیب زده و از طرف دیگر سود زیادی هم نصیب کشورهای مقصد خواهد شد.

حتی بخشی از بازار خرید بلیت هواپیما در این بازار به هم ریخته، نصیب ایرلاین های خارجی می‌شود و ایرلاین های داخلی حتی در این بخش هم بهره کمتری از خارجی‌ها می‌برند. سفر به برخی کشورها که پرواز مستقیم به آن‌ها وجود ندارد از آن دسته سفرهای پرسود برای ایرلاین های خارجی است.

تخصیص ارز دولتی به گردشگران به‌خصوص افرادی که به کشورهای اطراف که نیاز به ویزا ندارد موافق و مخالفانی دارد و البته لزوم ساماندهی این قوانین ارزی مقرر است در پایان تیر‌ماه نحوه پرداخت ارز گردشگری به‌طور مجدد بررسی شود.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.