◄ راه آهن کرمان نیاز به توسعه دارد/ رشد سالانه تردد در جاده های کرمان
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان راه آهن استان بدون توسعه نمی تواند بار ترافیکی جاده ها را کاهش دهد؛ در حالی که هر سال تعداد تردد در جاده ها ۶ تا هشت درصد افزایش می یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: متاسفانه راه آهن استان توسعه لازم را نداشته و نمی تواند بار ترافیکی جاده ها را کاهش دهد؛ در حالی که هر سال تعداد تردد در جاده ها ۶ تا هشت درصد افزایش می یابد.
به گزارش تین نیوز، وضعیت توسعه راه آهن استان کرمان و تأثیر آن بر بار ترافیکی جاده ها همچنان یکی از دغدغه های اصلی مسئولان استانی و نمایندگان مجلس محسوب می شود. در ادامه، مهم ترین نکات و اطلاعات تکمیلی از منابع معتبر آورده شده است:
وضعیت فعلی راه آهن کرمان
- معاون عمرانی استاندار کرمان تأکید کرده که زیرساخت های ریلی استان توسعه کافی نداشته اند و به همین دلیل نقش مؤثری در کاهش بار جاده ای ایفا نمی کنند.
- با وجود رشد سالانه ۶ تا ۸ درصدی تردد جاده ای، راه آهن نتوانسته پاسخگوی نیازهای حمل ونقل باشد.
طرح های توسعه ای در دست بررسی
در این زمینه نماینده رفسنجان و انار از مطالعه و پیگیری احداث خط ریلی جدید از یزد به جنوب کشور خبر داده که هدف آن کاهش بار ترافیکی جاده ها و توسعه اقتصادی منطقه است.این پروژه با برآورد ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در مرحله مطالعات اولیه قرار دارد و قرار است نقش مهمی در حمل ونقل کالا و کاهش فشار بر جاده ها ایفا کند.
آمار و عملکرد راه آهن کرمان
طبق گزارش وزارت راه، درآمد راه آهن کرمان ۷۷ درصد و تخلیه بار ۸۷ درصد رشد داشته که نشان دهنده افزایش فعالیت های ریلی است، اما هنوز کافی نیست. پروژه بازسازی ۵۷ کیلومتر از خطوط ریلی نیز اخیراً افتتاح شده که هدف آن افزایش ایمنی و سرعت قطارهاست.
چالش ها و موانع
خطوط ریلی فرسوده و قدیمی مانند مسیر بافق–زرند–کرمان هنوز نیازمند بازسازی هستند؛ تاکنون فقط بخشی از این مسیر نوسازی شده است. کمبود ناوگان و زیرساخت های مناسب باعث شده حمل ونقل ریلی نتواند جایگزین مؤثری برای حمل ونقل جاده ای باشد.