بازدید سایت : ۷۲۲۷۵

◄ سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان مصوب شد

آغاز احداث شهرهای مولد و هوشمند ساحلی با تصویب ۲۷ نقطه ساحلی

سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان مصوب شد
تین نیوز |

در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، امروز ۶ تیر در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و سایر اعضای دولت با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در شهرها به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت شد.

بر این اساس متقاضیان نهضت ملی مسکن می توانند برای دریافت تسهیلات این بخش تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که این سقف بعد از تصویب در شورای پول و اعتبار و ابلاغ قابلیت اجرایی خواهد یافت.

گفتنی است، پیش از این سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در شهرها ۵۵۰ میلیون تومان تعیین شده بود.

آغاز احداث شهرهای مولد و هوشمند ساحلی با تصویب ۲۷ نقطه ساحلی در دولت سیزدهم 

عضو کابینه دولت سیزدهم با اعلام اینکه در دولت سیزدهم بیش از ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد نهضت ملی وارد مدار ساخت شد، ایجاد شهرهای ساحلی را یکی از مهمترین اقدامات این دولت عنوان کرد و گفت: ۲۷ نقطه ساحلی در دولت سیزدهم شناسایی و به تصویب رسید و ایجاد دو شهر ساحلی نیز آغاز شده است.

بذرپاش به تشریح اقدامات این وزارتخانه در بخش مسکن پرداخت و با تاکید بر اینکه مسکن امری یک بخشی نیست و باید تمامی دستگاه ها و سازمان ها در اجرای آن همکاری لازم را داشته باشند، گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور از ابتدای دولت تاکنون وارد فاز عملیاتی و اجرایی شده است و این حجم از عملیات در طی این مدت نشان از عزم دولت برای عمل به قانون و تامین مسکن متقاضیان واقعی مسکن دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته در اجرای قانون طرح جوانی جمعیت بیش از ۷۴ هزار قطعه زمین به واجدان شرایط واگذار شد و این مهم امسال نیز تداوم دارد و امروز نیز بیش از ۵۱ هزار قطعه زمین به واجدان شرایط در کشور واگذار می شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: طبق آمار، متوسط ۲۰ ساله رشد بخش مسکن مثبت ۲.۱ بوده است. در ۳ ساله دولت سیزدهم متوسط رشد مسکن و ساختمان به مثبت ۳.۲ رسیده است. همچنین در حوزه بافت فرسوده متوسط صدور پروانه ساختمانی در ۸ ساله دولت های یازدهم و دوازدهم سالی ۴۷ هزار پروانه بوده است و در ۳ سال دولت سیزدهم متوسط سالانه صدور پروانه ساختمانی بافت فرسوده ۹۴ هزار واحد است.

عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین به مقاسه پرداخت تسهیلات مسکن روستایی و تامین زمین در این دولت با دولت های قبل پرداخت و افزود: در بخش روستایی متوسط پرداخت تسهیلات این بخش و عقد قراردادها در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۸۰ هزار واحد بوده است و در ۳ سال دولت سیزدهم متوسط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سالانه ۱۶۵ هزار واحد ثبت شد. همچنین در بخش تامین زمین نیز در ۸ سال دولت نهم و دهم به میزان ۱.۱ میلیون واحد تامین زمین برای طرح مسکن مهر تامین شد و در ۳ ساله دولت سیزدهم نیز تاکنون ۱.۱ میلیون واحد زمین تامین شده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش تامین زمین روستایی تا قبل از دولت سیزدهم کاری انجام نشده بود. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در بخش روستایی ۵۰ هزار هکتار زمین تامین شد و ۱۰۰ هزار قطعه زمین نیز به واجدان شرایط واگذار شد.

وی تشکیل کارگروه تنظیم بازار مسکن، بازرسی از بنگاه های مشاور املاک و تلاش دولت برای واسطه گری در بخش زمین و ساختمان را از دیگر اقدامات عنوان کرد و افزود: با تشکیل کارگروه تنظیم بازار بیش از ۱۱۰ هزار بازرسی انجام شد و از این طریق تلاش شد تا رفتار واسطه ها در بازار مسکن و زمین کنترل شود. در این کار مجموعه هایی از جمله پلیس اماکن و سازمان تعزیرات همکاری و سایر بخش های همکاری موثری داشتند.

بذرپاش ادامه داد: تدوین و تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره یکی دیگر از اقدامات موثر دولت سیزدهم بوده است که با اجرای این قانون مدیریت سکوها، حذف سوداگری و تنظیم گری در بازار اجاره انجام می شود.

این مقام مسئول راه اندازی سامانه خودنویس را از دیگر اقدامات مهم دولت در بخش مسکن برشمرد و افزود: طبق آمار تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به صورت رایگان ثبت شده است و امکانی است برای موجران و مستاجران تا نسبت به ثبت قرارداد در این سامانه سریع تر اقدام کنند. همچنین اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی که قانون آن از سال ۱۳۵۲ در کشور وجود داشت و اجرایی نشده بود در دولت سیزدهم اجرایی شد. در همین دولت ۱۸۰ هزار خانه خالی شناسایی شده به مدار بازار مسکن بازگشت.

وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: در بخش تسهیلات ودیعه مسکن نیز تاکنون بیش از ۴۵۳ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کردند و چندین لایحه نیز برای کنترل بازار مسکن و تسهیلگری در این بخش منتظر در این دولت تدوین شد و در انتظار تصویب قرار دارد.

بذرپاش یکی دیگر از مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم را تصویب ۲۷ نقطه ساحلی در کشور عنوان کرد و گفت: یکی از طرح های مترقی و طرح های بسیار ضرورت تصویب ۲۷ نقطه ساحلی است که در استان های بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به تصویب رسید. شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مکان یابی این ۲۷ نقطه را مصوب کرده است و ۲ نقطه ساحلی یکی شهر مکران مرکزی در استان سیستان و بلوچستان و دیگری شهر خلیج فارس در استان هرمزگان وارد مدار ساخت و اجرا شده اند. همچنین شهر جدید و ساحلی تیس نیز به زودی به مدار اجرا در می آید.

به گفته وی، یکی از اقدامات مناسب دولت سیزدهم، ایجاد شهرهای مولد و شهرهای هوشمند ساحلی است که دو شهر از این شهرهایی که مکان یابی آنها مصوب شده وارد مدار ساخت شده است.

عضو کابینه دولت سیزدهم، همچنین یادآور شد: در بخش روستایی طی دولت سیزدهم ۶۰۰ هزار قطعه تامین و در سامانه ثبت شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.