بازدید سایت : ۷۵۶۶۰
| کد خبر ۲۹۶۷۷۲
کپی شد

تونل های پرخطر جاده بابامیدان به یاسوج؛ چالش های ایمنی و نیاز فوری به اقدام

انباشت گازهای سمی و تاریکی مطلق در تونل های مسیر کریدور شمال به جنوب بابامیدان به یاسوج، سال هاست به معضلی جدی برای مردم منطقه تبدیل شده است؛ با وجود هشدارهای مکرر، پرسش اصلی این است که چرا تاکنون اقدامی برای رفع این خطرات انجام نشده است؟

تونل های پرخطر جاده بابامیدان به یاسوج؛ چالش های ایمنی و نیاز فوری به اقدام
تین نیوز |
 انباشت گازهای سمی و تاریکی مطلق در تونل های مسیر کریدور شمال به جنوب بابامیدان به یاسوج، سال هاست به معضلی جدی برای مردم منطقه تبدیل شده است؛ با وجود هشدارهای مکرر، پرسش اصلی این است که چرا تاکنون اقدامی برای رفع این خطرات انجام نشده است؟  

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، محور ارتباطی یاسوج به بابامیدان با ۹ تونل، یکی از جاده های ترانزیتی و پرترافیک جنوب کشور محسوب می شود که ساخت آن حدود دو دهه به طول انجامید؛ این محور روزانه حجم بالایی از ترافیک مرکز به جنوب کشور، شامل استان های خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بنادر جنوبی را به خود اختصاص می دهد.

از مجموع ۹ تونل، پنج مورد در حوزه استحفاظی استان فارس و چهار مورد دیگر در محدوده کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. رانندگان و مسافران، عبور از این تونل ها را به دلیل شرایط نامناسب، مشابه گذر از «تونل های وحشت» توصیف می کنند؛ گازهای سمی نظیر مونوکسیدکربن، دی اکسید نیتروژن و سولفید هیدروژن، همراه با دود ناشی از خودروها و نبود سیستم تهویه، دو تونل طویل این مسیر را به محیطی خفقان آور تبدیل کرده است.

این محور به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب کشور، از اهمیت پدافندی نیز برخوردار است؛ وقوع هرگونه حادثه یا تصادف در این تونل ها می تواند ارتباط جنوب و شمال را مختل کرده و پیامدهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد؛ تونل های شماره چهار و پنج در حوزه فارس، با طول تقریبی دو کیلومتر هرکدام، وضعیتی به مراتب خطرناکتر نسبت به سایر تونل ها دارند.

واگذاری پنج تونل به استان فارس

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان فارس، اعلام کرد پنج تونل در مسیر جاده یاسوج به بابامیدان از سال گذشته تحت مدیریت این استان قرار گرفته است.

سیدعبدالمجید دستاران افزود: مطالعات لازم برای ارتقای ایمنی و انعقاد قراردادهای مرتبط در دست انجام است.

تونل های رها شده و پیامدهای آن

سال هاست این تونل ها بدون رسیدگی مناسب رها شده اند؛ مسئولان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده اند چهار تونل در حوزه این استان به سیستم روشنایی مجهز شده و تا حدی ایمن سازی شده اند، اما پنج تونل دیگر در حوزه فارس فاقد کمترین امکاناتی مانند تهویه، روشنایی و آنتن دهی هستند.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای رستم، تاکید کرد: این تونل ها از زمان افتتاح تاکنون هیچ خدماتی دریافت نکرده اند.

جعفر فرهادی، به مکاتبات متعدد با مسئولان کشوری اشاره کرد که تاکنون بی نتیجه مانده است؛ ازجمله مشکلات این تونل ها می توان به نبود سیستم تهویه، تغییر مقطع عرضی از سه خط به دو خط، ریزش آب از سقف و نبود دالان عرضی برای مدیریت خودروهای گیر کرده اشاره کرد.

ضرورت نصب جت فن ها

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد، نصب جت فن ها (توربو فن های آکسیال) را برای تهویه هوای تونل ها ضروری دانسته است؛ این فن ها به دلیل قدرت بالا، قادر به تخلیه حجم زیادی از گازهای سمی در محیط های بسته مانند تونل ها هستند.

هشدار پلیس راه استان فارس

سرپرست پلیس راه استان فارس، این محور را استراتژیک اما پرخطر توصیف کرد.

سرهنگ بهنام صادقی افزود: نصب سیستم های روشنایی و تهویه، ایمنی مسیر را افزایش داده و از تصادفات می کاهد.

وی همچنین خواستار تخصیص اعتبارات ملی برای ایمن سازی هرچه سریعتر این محور شد.

 

آمار نگران کننده تصادفات در فارس

بررسی ها نشان می دهد استان فارس در رده استان های با بیشترین مرگ و میر جاده ای کشور قرار دارد؛ عوامل اصلی این حوادث شامل غفلت از اصول رانندگی ایمن، استفاده از تلفن همراه و خستگی رانندگان است.

جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال، قربانیان اصلی این سوانح هستند که پیامدهایی مانند ناتوانی جسمی مادام العمر و فشار بر نظام سلامت را به دنبال دارد.

با توجه به تردد گسترده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در این محور، حل مشکلات تونل های بابامیدان به یاسوج نیازمند عزم ملی و اقدام فوری است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.