اصلاح ۹۰ درصد نقاط حادثه خیز مسیرهای اربعینی به پایان رسید
مدیرکل دفتر نگهداری علائم و تجهیزات ایمنی راه ها اعلام کرد: بیش از ۹۰ درصد از اقدامات ایمن سازی در نقاط پرحادثه مسیرهای اربعینی محورهای مواصلاتی کشور اجرا و تکمیل شده است.

مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه های سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای از تکمیل بیش از ۹۰ درصد اقدامات پیش بینی شده در زمینه اصلاح نقاط پرحادثه در مسیرهای اربعینی محورهای مواصلاتی کشور خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، محمد راشد مدرس گرجی گفت: در این راستا، اقداماتی شامل اصلاح نقاط پرتصادف، نصب علائم ایمنی و تابلوهای اطلاعاتی، اجرای روشنایی، خط کشی و نصب تجهیزات افقی از جمله چشم گربه ای انجام شده است.
وی بیان کرد: از مجموع ۳۸ نقطه پرتصادف مصوب کمیسیون ایمنی راه های کشور که در محورهای منتهی به پایانه های مرزی اربعین قرار دارد، تاکنون نسبت به اصلاح ۳۴ نقطه آن اقدام شده و چهار نقطه دیگر پیش از آغاز سفرهای اربعین حسینی اصلاح خواهند شد.
مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه ها افزود: علاوه بر اصلاح نقاط پرتصادف مصوب کمیسیون ایمنی راه های کشور در مسیرهای اربعینی، ۳۵ نقطه مستعد حادثه نیز در این محورها شناسایی و اقدامات اصلاحی بر روی آن ها انجام شده است.
مدرس گرجی به دیگر اقدامات اجرا شده در زمینه ارتقای ایمنی راه ها اشاره و عنوان کرد: از مجموع ۲۲ هزار کیلومتر خط کشی جاده های کشور از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۱۲۰۰۰ هزار کیلومتر در محورهای منتهی به مرزهای اربعینی و با هدف افزایش ایمنی تردد زائران حسینی انجام شده است.
وی تصریح کرد: از سویی تاکنون بیش از ۲۰۰۰ عدد چشم گربه ای استاندارد در مسیرها و کریدورهای اربعینی به ویژه محل هدایت مسیر محورها از دوخط به چهارخط، نقاط واگرایی یا همگرایی، تقاطع ها، مناطق مسکونی حاشیه راه و راه های روستایی نصب شده است.
مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه ها از اجرای عملیات آرام سازی ترافیک در بیش از ۱۰۰ مقطع از مسیرهای اربعینی با نصب چراغ های چشم گربه ای، ایجاد شیارهای عرضی و طولی برای کاهش سرعت ناگهانی وسایل نقلیه و افزایش ایمنی عبور و مرور خبر داد.
مدرس گرجی با اشاره به نصب بیش از ۱۸۰۰۰ عدد تابلو اخطاری و انتظامی در محورهای اربعینی کشور، گفت: این تابلوها با هشدار به رانندگان در پیچ جاده ها، پرتگاه ها و سایر نقاط خطر، نقش مهمی در هدایت ایمن سفرها دارند.
وی اظهار کرد: تابلوهای اطلاعاتی دو زبانه (فارسی و انگلیسی) نیز در این مسیرها و بر اساس استانداردهای بین المللی طراحی و نصب شده و با توجه به حضور زائرانی از کشورهای همسایه، بررسی ها برای استفاده از زبان عربی در برخی مسیرها نیز انجام شده است.
به گفته مدیرکل دفتر نگهداری علائم، تجهیزات و توسعه ایمنی راه ها، با توجه به حجم بالای سفرهای شبانه در ایام اربعین، اقدامات ویژه ای برای بهبود هدایت مسیر در شب انجام شده است، از سویی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در سال جاری سیاست «خط روشن» با هدف افزایش کمی و ارتقای کیفی خط کشی ها را در دستور کار دارد.
مدرس گرجی با اشاره به هدف گذاری اجرای ۱۸۰ کیلومتر روشنایی طولی در سطح شبکه راه های کشور طی سال جاری، بیان کرد: حدود ۱۶ کیلومتر از روشنایی مسیرهای منتهی به مرزهای اربعین اجرا شده و تا پیش از آغاز ایام پرحجم سفرهای اربعین به بهره برداری می رسد، همچنین روشنایی نقطه ای در ۳۰ نقطه از تقاطع ها، مناطق مسکونی حاشیه مسیر و نقاط مه گیر اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از اجرای اقدامات ایمنی، بیش از ۲۰ کیلومتر نصب حفاظ بتنی نیوجرسی در مقاطع پرتگاهی و میان راه ها در محورهای پرتردد به ویژه کریدورهای اربعینی اجرا شده است.