| کد خبر: 243362 |

◄ وزیر راه و شهرسازی: نیازمندی لکوموتیو ایران بیش از یک هزار دستگاه است

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سرعت پایین سیرِ قطارها در کشور، گفت: سرعت قطارهای مسافری و واگن‎‌های باری باید تغییر کند.

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سرعت پایین سیرِ قطارها در کشور، گفت: سرعت قطارهای مسافری و واگن‎‌های باری باید تغییر کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا،  رستم قاسمی در  مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته که روز سه‌ شنبه، سوم خرداد ماه برگزار شد، گفت: حجم  شرکت‌ کنندگان حوزه دانش‌ بنیان و شرکت‌ های ساخت بخش واگن و لکوموتیو امروز نشان داد دارای توانمندی بسیار خوبی هستیم.

وی با بیان اینکه طی چند ماه گذشته با سفر به کشورهای همسایه یکی از موضوعات مهم که توافق با کشورهای مختلف در حوزه حمل و نقل بود را دنبال کردیم گفت: با ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و قزاقستان و ... در حوزه حمل و نقل توافقات بسیار خوبی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید:

◄ مذاکره‌ ای برای واردات واگن نداشته‌ ایم

وی توضیح داد: روز گذشته نیز با کشورهای حاشیه خلیج فارس در عمان توافق بسیار خوبی در زمینه حمل و نقل دریایی و حمل و نقل ترکیبی انجام شد تا عمانی‌ها با ایجاد یک مرکز لجستیک در ایران بتوانند کالاهای خود را از طریق خطوط ریلی ایران به آسیای میانه ارسال کنند.

قاسمی گفت: فردا نیز با معاون نخست‌وزیر روسیه که به ایران سفر می‌کند، دیدار خواهیم داشت.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ظرفیت ایران در میزان عبور حجم باری از کشور بیش از ۲۰ میلیون تن است و این به آن معنا است که میزان مذکور می‌تواند ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور را در پی داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه به منظور توسعه ظرفیت حمل ونقل کشور برنامه‌ ریزی انجام گرفته است، گفت: از مهم‌ترین مشکلات مان در این حوزه بخش واگن و ریل است که در صدد توسعه آن هستیم و دراین راستا توانمندی‌ هایی در کشور وجود دارد.

وی افزود: سازندگان ایرانی در حوزه ساخت واگن توانمند هستند و در این زمینه نیاز به کشورهای دیگر وجود ندارد، لذا با انعقاد قراردادهای جدید به شرکت‌ ها سفارش داده‌ ایم تا امسال حجم تولیدشان افزایش یابد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، حدود ۱۴ هزار کیلومتر راه آهن در کشور وجود دارد و سه هزار کیلومتر نیز کریدورهای اصلی همچون چابهار، رشت، آستارا و کریدورهای غربی کشور در حال ساخت است.

قاسمی نیازمندی لکوموتیو ایران را بیش از یک هزار دستگاه خواند و اظهار کرد: اگر امروز بیش از هزار دستگاه لکوموتیو در اختیار داشتیم، می‌توانستیم ۲۰ میلیون بار را از کشور عبور دهیم و این راه را یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی کشور قرار دهیم؛‌ چراکه هنگامی که کشوری منبع امور ترانزیت ‌شود، از لحاظ سیاسی، امنیتی و بسیاری از مزیت‌ های دیگر را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حوزه لکوموتیو کسری وجود دارد، گفت: در این راستا به شرکت مپنا نیز اعلام کردیم تا سقفی که طی سه، چهار سال آینده ظرفیت ساخت دارند، قرارداد منعقد می‌ کنیم و ظرفیت‌های داخلی شرکت‌ های دیگری که امکان تولید دارند را نیز پر خواهیم کرد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت‌ های دانش بنیان و تولیدی یکی از امیدهایی است که می‌توانیم در خصوص توسعه حوزه ریلی کشور داشته باشیم.

قاسمی تصریح کرد: براساس برنامه ششم توسعه مقرر شده بیش از ۳۰ میلیون تن و ۳۰ درصد بار کشور در حوزه ریلی حمل شود که این عدد به یک سوم نیز نرسیده و سرعت قطارهای باری کشور بسیار کم است و این امر در حمل بار بسیار تاثیرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه سرعت قطارهای مسافری و واگن‎‌ ها باید تغییر کند، خاطرنشان کرد: این امر نیز جزو برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی است؛ با اقدامات و توانمندی که در کشور وجود دارد نیز امیدواریم بتوانیم توسعه حمل و نقل ریلی که جزو نیازهای جدی کشور ایران است را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برخی از کشورها بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل را از طریق خطوط ریلی انجام می‌دهند، چراکه ارزان و ایمن است و یکی از محورهای توسعه حمل ونقل کشور، حمل و نقل ریلی است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.