◄ شرایط ناعادلانه بین رانندگان کامیون ایران و افغانستان/ قوانین به نفع رانندگان کامیون افغانستان است
انجمن صنفی کامیونداران تایباد با انتشار بیانیه ای ضمن برشمردن نمونه هایی از نابرابری های موجود بین کامیون های ایرانی و افغانستانی برای ورود و خرج از مرز، خواستار پایان یافتن شرایط ناعادلانه حاکم بر مرز دوغارون و دیگر گذرگاه های شرقی کشور شده است.

انجمن صنفی کامیونداران تایباد در حمایت از کامیونداران و رانندگانی که به مرز دوغارون و سایر مرزهای مشترک با افغانستان تردد می کنند، بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش تین نیوز، در این بیانیه آمده است: ما، کامیونداران مرز دوغارون و سایر مرزهای شرقی کشور، دیگر توان تحمل بی عدالتی ها و تبعیض های آشکار در حوزه حمل و نقل بین المللی را نداریم.
خبرهای پربازدید امروز را بخوانید:
هشدار در مورد تضعیف ایمنی هوایی کشور/ جنگ هند و پاکستان و افزایش ترافیک پروازی در آسمان ایران
حداقل ارتفاع ممکن تونل برای برقی کردن راه آهن/ تونل های راه آهن لرستان محدودیتی برای برقی شدن ندارند
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: شرایط موجود در مرز دوغارون به وضوح نشان دهنده تبعیض و نابرابری است که نه تنها حقوق رانندگان ایرانی، بلکه امنیت شغلی و معیشتی آنان را تهدید می کند.
در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان شده است: در حالی که کامیون های خالی ایرانی تا ۲۰ روز در مرز دوغارون در انتظار ورود به وطن خود متوقف می مانند، ناوگان افغانستانی به راحتی و بدون مانع وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شوند.
در ادامه این بیانیه آمده است: این بی عدالتی آشکار، به ویژه در برابر سکوت مسئولان و بی تفاوتی برخی دستگاه های اجرایی، فشار بی وقفه ای را بر دوش کامیون داران ایرانی وارد کرده است.
در این بیانیه تاکید شده است: وضعیت کنونی در مرز دوغارون و سایر مرزهای شرقی، با سیاست های کلان کشور در حمایت از تولید داخلی، اشتغال و اقتصاد ملی در تضاد است.
در ادامه این بیانیه آمده است: قرارداد ورود ناوگان افغانستانی به کشور از سال ۸۵ به پایان رسیده است، ولی با این وجود همچنان شاهد ورود آزادانه و بی حد و حصر ناوگان خارجی به کشور هستیم، در حالی که رانندگان ایرانی در مرزهای کشور با هزاران مانع و مشکلات مختلف مواجه هستند.
انجمن صنفی کامیون داران تایباد در ادامه این بیانیه فهرستی از مواردی که به اعتقاد آنان موجب بروز این بی عدالتی ها شده, به شرح زیر برشمرده است:
1. ویزای رانندگان افغان به مدت 6 ماه، بدون درج در پاسپورت و تنها با یک برگ آچار صادر می شود، در حالی که ویزای رانندگان ایرانی تنها سه ماهه است و در پاسپورت ثبت می شود.
2. اگر اعتبار ویزای راننده ایرانی حتی یک روز کمتر از ۳۰ روز باشد، مجوز ورود (رودپاس) برای او صادر نمی شود، در حالی که برای رانندگان افغان چنین محدودیتی وجود ندارد.
3. ورود ناوگان ایرانی به افغانستان نیازمند طی مراحل پیچیده از طریق سفارت افغانستان است، در حالی که ناوگان افغانستانی با هر پلاک و بدون رعایت مسائل فنی آزادانه وارد کشور ما می شوند.
4. علاوه بر آن، ناوگان ایرانی تمامی هزینه های ترانزیت و عوارض کشور افغانستان را پرداخت می کنند، اما رانندگان ایرانی از ترس توقف های بی مورد و تحقیرآمیز، عطای مسیرهایی مانند اسلام قلعه تا هرات را به لقایش می بخشند. مسیری که حتی با وجود کوتاهی، حداقل ۱۰۰۰ دلار ارزآوری برای کشور دارد، اما به دلیل نابرابری ها عملاً برای رانندگان ایرانی غیرقابل استفاده شده است.
انجمن صنفی کامیون داران تایباد در ادامه با تاکید بر ضرورت پایان یافتن این تبعیض ها و نابرابری ها، با اشاره به نمونه ای از این تبعیض ها، خاطرنشان کرده است: کافی است به وضعیت ناعادلانه ای که در کرایه ها وجود دارد، توجه شود.
به گفته این انجمن، کرایه حمل از آبادان تا گمرک دوغارون، که مسافتی هزاران کیلومتری است، کمتر از کرایه ناوگان افغانستانی برای مسیر ۱۲۰ کیلومتری گمرک دوغارون تا هرات است. چرا؟ چرا این تبعیض آشکار و نابرابری همچنان ادامه دارد؟
انجمن صنفی کامیون داران تایباد در بخش دیگری از بیانیه خود از تمامی انجمن های صنفی کامیونداران و رانندگان کشور درخواست کرده است که به صورت فوری و مکتوب از نمایندگان مجلس در حوزه های انتخاباتی خود موارد زیر را درخواست کنند:
1. ورود ناوگان خالی خارجی (افغانستان، ترکیه، عراق، تاجیکستان و...) به کشور ممنوع اعلام گردد؛
2. سیاست های متقابل، بازدارنده و عادلانه در برابر طرف افغان اعمال شود؛
3. شرایط ناعادلانه حاکم بر مرز دوغارون و دیگر گذرگاه های شرقی پایان یابد.