| کد خبر: 262866 |

خط ۲ قطار شهری، مسیری ارزان و مطمئن از غرب به شرق تبریز

خط دوم قطار شهری تبریز به طول حدود ۲۲.۴کیلومتر، درحال حاضر طولانی ترین مسیر از شبکه ریلی کلان شهر تبریز است که مطابق وعده مدیریت شهری، فاز نخست آن تا پایان دوره ششم شورا به بهره برداری می رسد.

تین نیوز

خط دوم قطار شهری تبریز به طول حدود ۲۲.۴کیلومتر، درحال حاضر طولانی ترین مسیر از شبکه ریلی کلان شهر تبریز است که مطابق وعده مدیریت شهری، فاز نخست آن تا پایان دوره ششم شورا به بهره برداری می رسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، حمل و نقل عمومی ارزان و مطمئن یکی از شاخص های توسعه پایدار شهری است که جوامع پیشرفته سرمایه گذاری اصلی خود را در این حوزه انجام می دهند. به عبارتی دیگر، سرمایه گذاری در این حوزه در وهله اول منجر به پیشگیری از هدررفت وقت و انرژی شده و در وهله بعدی ابتلا به انواع بیماری های تنفسی را کاهش می دهد. یعنی هر آنچه در بخش درمان هزینه خواهد شد، به سمت توسعه حمل و نقل ارزان و پاک سوق داده می شود.

در ایران سیاست گذاری اکثر کلانشهرها به سمت توسعه حمل و نقل عمومی بوده است و علی رغم توفیقاتی که دراین عرصه داشته اند، هنوز با مرزهای استاندارد تفاوت فاحشی دارند. شاید بخشی از این موضوع به کمبود زیرساخت ها مربوط باشد، ولی مهمترین اصل در توسعه حمل و نقل عمومی فرهنگ سازی و اشاعه فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است که متأسفانه در این حوزه کم کاری شده است. نهادهای مرتبط، صدا و سیما، رسانه های جمعی باید بخشی از برنامه های خود را به موضوع فرهنگ سازی در حوزه حمل و نقل عمومی اختصاص دهند.

در کلانشهر تبریز موضوع اما کمی متفاوت تر از سایر کلانشهرهای کشور است. برنامه های زیست محیطی شهرداری تبریزدر سال گذشته، منجر به نتیجه و بهبود هوای تبریز در سال جاری شده است. به طوری که از ابتدای سال تا به امروز، کلانشهر تبریز پاک ترین هوا را در میان کلانشهرهای دیگر داشته است. این مهم تنها در سایه حذف نمک پاشی در زمستان سال گذشته و همچنین تکمیل و توسعه خط یک مترو، خرید و الحاق اتوبوس های جدید و همچنین نوسازی ۱۲۰۰ تاکسی جدید اتفاق افتاده است.

در ادامه این مسیر، مدیریت شهری تبریز با تخصیص بخش بزرگی از بودجه سال جاری به حوزه حمل و نقل، به ویژه حمل و نقل ریلی و همچنین اخذ فاینانس خارجی و تسهیلات داخلی و بدون کمک دولت، عملیات عمرانی خط ۲ مترو را در مسیر آن از قراملک تا میدان بسیج در دست اجرا دارد.

نصب روزشمار سه ایستگاه خط دو قطار شهری تبریز

یکی از راه های ایجاد انگیزه و تلاش مضاعف برای پیشبرد پروژه های عمرانی نصب روزشمار تکمیل پروژه ها بر سردر آن است که مدیریت شهری تبریز در یک سال گذشته اقدام به نصب روزشمار در اکثر پروژه های نیمه تمام کرده و در موعد مقرر این پروژه ها را تحویل داده است. برای پروژه های سال جاری، نیز روزشمار تکمیل آن پیش بینی و در کارگاه پروژه ها نصب شده است.

شهردار تبریز با اشاره به نصب روزشمار در سه ایستگاه خط ۲ متروی تبریز می گوید: برای سه ایستگاه از فاز اول خط ۲ قطار شهری تبریز روزشمار تکمیل تعیین شده است که تلاش داریم در موعد مقرر به بهره برداری برسد.

یعقوب هوشیار ادامه می دهد:زمان اتمام پروژه در ایستگاه قراملک ۵۷۲ روز، شهرک امام ۵۹۳ روز و ایستگاه دانشسرا ۶۲۱ روز تعیین شده است که بر این اساس شهروندان خواهند توانست در اردیبهشت و خرداد سال ۱۴۰۴ از خدمات مترو در ایستگاه های مزبور بهره مند گردند.

وی با اشاره به خروج تی بی ام غربی از مسیر خط ۲ در بیست آذر اضافه می کند: ۲ دستگاه تی بی ام حفاری متروی تبریز در سال های گذشته غیرفعل بودند که با ورود جدی ما به چرخه فعالیت بازگشته و در حال حفاری در مسیر خط دوم مترو هستند و امیدواریم تا پایان سال جاری حفاری کل خط ۲ متروی تبریز به اتمام برسد.

هوشیار خاطرنشان می سازد: خرید ریل فاز اول خط ۲ انجام شده و زیرسازی آن در دست اقدام است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته این خط تا دو و نیم سال آینده تکمیل می شود.

وی با اشاره به مسافرگیری در تمام ایستگاه های خط یک متروی تبریز نیز می گوید: ایستگاه های ۱۸ گانه خط یک متروی تبریز تکمیل و مسافرگیری از آن در حال انجام است که نواقص موجود این ایستگاه ها نیز احصا و نسبت به رفع این نواقص نیز اقدام می شود.

شهردار تبریز همچنین از افزایش جابجایی مسافر در خط یک قطار شهری تبریز نیز خبر داده و می گوید: مسافران خط یک متروی تبریز از ۱۵ هزار نفر به ۴۰ هزار نفر در روز افزایش یافته است که این امر نتیجه تکمیل ایستگاه های خط یک و راه اندازی فاز سوم این خط است و تلاش داریم با تکمیل سیگنالینگ سرفاصله زمانی قطارها را به زیر ۹ دقیقه برسد.

خط دوم متروی تبریز به طول حدود ۲۲.۴ کیلومتر، در حال حاضر طولانی ترین مسیر از شبکه ریلی کلان شهر تبریز است. این خط، شامل ۲۰ ایستگاه است که از محدوده زمین های قراملک تبریز (کارخانه کود آلی) شروع شده، از طریق خیابان وحدت و میدان قراملک (اولین ایستگاه) و پس از عبور از زیر خیابان آخونی، خیابان قدس، در ایستگاه میدان کهن (محققی سابق) دارای ایستگاه تبادلی با خط یک بوده و از طریق میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده وضمن عبور از میدان شهید فهمیده باغمیشه به سمت شهرک نصر، مرزداران، دانشگاه آزاد، نمایشگاه بین المللی و نهایتاً در میدان بسیج خاتمه می یابد. در طرح توسعة این خط، گذر از منطقه خاوران و اتصال به ایستگاه راه آهن تبریز- میانه در نظر گرفته شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سامان 0 0

    چندین نسل بشریت خواهد آمد و خواهد رفت تا این متروی تبریز تکمیل شه خدا میدونه.