ساخت راه آهن مشهد بجنورد شرط توسعه صنایع در خراسان شمالی است
نماینده مردم ۶ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت های حمل ونقل ریلی در استان گفت: ساخت راه آهن مشهد بجنورد، شرط اساسی برای بهره برداری اقتصادی از معادن زغال سنگ و توسعه صنایع انرژی بر در استان است.

نماینده مردم ۶ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت های حمل ونقل ریلی در استان گفت: ساخت راه آهن مشهد بجنورد، شرط اساسی برای بهره برداری اقتصادی از معادن زغال سنگ و توسعه صنایع انرژی بر در استان است.
به گزارش تین نیوز، سید محمد پاکمهر اظهار کرد: خراسان شمالی و استان های همجوار، ظرفیت های قابل توجهی در حوزه معادن زغال سنگ دارند که می توانند در تامین خوراک پتروشیمی ها و نیروگاه ها مورد استفاده قرار گیرند، اما نبود خطوط حمل ونقل ریلی، مانع اصلی بهره برداری از این منابع است.
وی با اشاره به مصوبه سفر ریاست جمهوری در خصوص احداث خط راه آهن مشهد بجنورد، افزود: این طرح با هدف اتصال ریلی شرق کشور به خراسان شمالی مصوب شده و اجرای آن می تواند زنجیره تأمین انرژی، حمل ونقل صنعتی و دسترسی به بازارهای صادراتی را تکمیل کند.
پاکمهر خاطرنشان کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت منابع گازی در فصول سرد مواجه است، باید از ظرفیت های جایگزین مانند زغال سنگ استفاده شود.
وی ادامه داد: تبدیل زغال سنگ به گاز متان، هم در حوزه پتروشیمی مصوب شده و هم مسائل زیست محیطی آن بررسی و تایید شده است.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، رازوجرگلان، گرمه و جاجرم با اشاره به نقش زیرساخت ریلی در پایداری اقتصادی صنایع، گفت: تامین خوراک از منابع بومی با هزینه کمتر، ضامن استمرار فعالیت صنایع بزرگ است. بدون راه آهن، تامین زغال سنگ از خراسان جنوبی و رضوی توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: امروز احداث راه آهن مشهد بجنورد صرفاً یک طرح حمل ونقل نیست، بلکه بخشی از راهبرد توسعه صنعتی، کاهش خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده در استان است.
برای طرح ریلی مشهد- بجنورد- گرگان به طول ۵۷۰ کیلومتر، ۲۷ ایستگاه تعریف شده است که ۲۳۰ کیلومتر این مسیر از استان خراسان شمالی عبور می کند و ابتدای مسیر آن از خروجی ایستگاه گرگان شروع شده و با عبور از شهرهای سرخنکلاته، فاضل آباد، علی آباد، خان ببین و دلند، رامیان و آزادشهر، گنبدکاووس، گالیکش، کلاله، پیش کمر، گرماب، تنگه، آشخانه، شیرین دره، دونگال، بجنورد، به یگان، شیروان، فاروج، قوچان و اخلمد به گلبهار در غرب مشهد ختم می شود.