| کد خبر ۱۷۹۶۱
کپی شد

◄ ظرفیت واقعی حمل سوخت با اسکانیا چه قدر است؟ / چرا اسکانیا آتش می گیرد؟

◄ ظرفیت واقعی حمل سوخت با اسکانیا چه قدر است؟ / چرا اسکانیا آتش می گیرد؟
|

تین نیوز | تعبیه باک های جانبی در فضای زیر راهروی اتوبوس های اسکانیا قابلیت حمل سوخت تا سه هزار لیتر را دارد.

به گزارش تین نیوز، طی سال های اخیر شاهد حوادث هولناکی در داخل و خارج شهرها توسط اتوبوس هایی با نام اسکانیا و مونتاژ شرکت عقاب افشان بوده ایم که بیشتر منجر به آتش سوزی، انفجار و در نهایت جان سپاری بسیاری  از هموطنان شده است.

اما به راستی پس از گذشت یک سال از  توقف شماره گذاری اتوبوس اسکانیا آیا همچنان نقایص، شناسایی یا برای رفع آن اقدامی صورت نگرفته است؟ آیا کارخانه تولید کننده استانداردهای لازم را رعایت نکرده است؟ آیا ایستگاه های معاینه فنی در گذشته از وظایف خود سرباز زده اند؟ آیا کمیسیون اصل 90 از کارخانه تولید کننده حمایت می کند؟ آیا رانندگان مقصر اصلی این اتفاقات هستند؟ به راستی چه کسی مقصر اصلی اتفاقات است؟

یکی از فعالان با سابقه در حوزه حمل و نقل مسافربری کشور با اشاره به اظهار نظرهای مختلف در خصوص علل انفجار اسکانیا اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم در خصوص حوادث اتوبوس های اسکانیا، جاسازی باک های اضافی برای حمل سوخت بیشتر است.

وی با اشاره به علت اصلی این کار تصریح کرد: راننده در مسیرهایی مانند چابهار و زاهدان که بتواند سوخت را گران تر از قیمت مبدا بفروشند، حتما باک های اضافی را در خودرو جاساز می کند، زیرا تنها منفعت رانندگی در چنین مسیرهایی در فروش سوخت است. اگر چه بنده همواره رانندگان را از انجام چنین کاری منع کرده ام.

این فعال حوزه حمل و نقل مسافر خاطرنشان کرد: اتوبوس های اسکانیا در زیر شاسی خود قابلیت جاسازی و تعبیه باک های اضافی تا سقف سه هزار لیتر را دارند و این اقدام یک فاجعه است زیرا خودرو را به بمب متحرک تبدیل می کند.

وی با اشاره به سانحه برخورد دو اتوبوس اسکانیا در آزادراه تهران-قم-اصفهان و انفجار هردو یادآور شد: در آن مورد باک های اضافی در کار نبوده است، اما باید توجه داشت که در قدیم کارخانه های اتوبوس سازی باک را در انتهای خودرو جانمایی می کردند اما امروز ما شاهد قرار دادن باک در قسمت جلوی اتوبوس ها و زیر پای راننده هستیم و در زمان برخورد دو اتوبوس از قسمت چپ موجب انفجار هردو اتوبوس شده است.

این فعال حوزه حمل و نقل مسافربری در ادامه گفت: باتری های اتوبوس های اسکانیا زیر پای راننده قرار دارد اما نکته قابل توجه، وجود حفاظ بر روی قطب مثبت و منفی باتری اتوبوس های اسکانیا در زمان تحویل از جلوی در کارخانه است که پس از شستشو، باطری این حفاظ شکسته می شود و راننده رغبتی برای جایگزینی حفاظ نو از خود نشان نمی دهد. در حالی که قدیمی ها از لاستیک تیوپ برای جلوگیری از اتصالی استفاده می کردند.

وی همچنین با بیان اینکه "اجناس به کار رفته در اتوبوس ها نسبت به گذشته از نوع و کیفیت متفاوتی برخوردار هستند" تصریح کرد: در گذشته از آهن برای ساخت کف (راهرو) اتوبوس به کار می رفت اما امروزه از تخته های ضد حریق استفاده می شود که تعدادی زودتر و دسته دیگر دیرتر آتش می‌گیرند.

این فعال حوزه حمل و نقل مسافر در پایان تاکید داشت: باید به حال درآمد رانندگان و به صرفه شدن مسیر های طولانی و از طرف دیگر استاندارد اجناس به کار رفته در ساخت اتوبوس فکری شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقات هولناکی در جاده ها نباشیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.