◄ نارضایتی از عملکرد کانون ها و انجمن های صنفی بخش حمل و نقل جاده ای/ جای خالی مشاور حقوقی در تشکل ها
انجمن ها و کانون های صنفی بخش حمل و نقل جاده ای با کمک مشاور حقوقی می توانند نسبت به مقررات ناقص یا مضر واکنش نشان داده و از راه های قانونی ، خواستار اصلاح آنها شوند.

یکی از انتقاداتی که همواره از سوی رانندگان و مالکان ناوگان فعال در بخش حمل و نقل جاده ای مطرح می شود، مربوط به عملکرد تشکل های صنفی در شیوه و چگونگی دفاع از حق وحقوق آنان است.
به گزارش تین نیوز ، بارها در گفت و گو ها و بحث های مطرح شده در شبکه های اجتماعی مشاهده شده که فعالان بخش حمل و نقل جاده ای به انجمن های صنفی خود اعم از کارگری و کارفرمایی استفاده از مشاور حقوقی را برای پیگیری بهتر و هدفمند مطالبات و خواسته های خود، پیشنهاد داده اند.
بسیاری از فعالان بخش حمل و نقل جاده ای معتقدند وجود یک مشاور حقوقی در کنار هیئت مدیره انجمن ها در بهبود عملکرد انجمن های صنفی حمل و نقل جاده ای (اعم از کارگری و کارفرمایی) بسیار کلیدی و مؤثر است و نبود چنین مشاوری یکی از دلایل اصلی ضعف عملکرد این تشکل ها و نارضایتی اعضا به شمار می رود.
این دیدگاه، از آن جهت قابل تامل است که مشاور حقوقی می تواند از حقوق صنفی و فردی رانندگان و دارندگان ناوگان حمل و نقل جاده ای از جمله رانندگان کامیون و اتوبوس و ... در مراجع قانونی، اداری و قضایی دفاع کند.
همچنین رانندگانی که خود مالک ناوگان نیستند در موارد متعددی با مشکلاتی نظیر قراردادهای ناعادلانه و اختلافات کارگری مواجه اند که نیاز به دفاع حقوقی حرفه ای دارد که در صورت وجود مشاور حقوقی در انجمن های شهر یا استان خود، این مشکلات برطرف می شود و در مرحله بعدی هم یک مشاور حقوقی ماهر می تواند در نحوه تنظیم و نظارت بر قراردادها تاثیر مستقیم داشته باشد.
چرا که ممکن است قراردادهایی به رانندگان و مالکان ناوگان تحمیل شود که فاقد شفافیت یا ناعادلانه باشد که مشاور حقوقی می تواند قراردادهای بین رانندگان و شرکت ها یا کارفرمایان را بررسی و اصلاح کند و از وقوع تضییع حقوق طرف ضعیف تر جلوگیری کند.
همچنین باید در نظر داشت که بسیاری از رانندگان و مالکان ناوگان و دیگر اعضای صنف از حقوق خود بی اطلاع هستند که مشاور حقوقی می تواند با برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی سطح آگاهی حقوقی اعضا را افزایش دهد و آنها را با مقررات حمل و نقل، بیمه، مالیات، قوانین کار و... آشنا کند.
از دیگر فواید استفاده از مشاور حقوقی در تشکل های صنفی کمک به حل و فصل اختلافات است.
یک مشاور حقوقی توانمند می تواند نقش میانجی یا داور را در اختلافات بین اعضا یا بین اعضا و کارفرمایان ایفا کند و مانع از کشیده شدن امور به دادگاه شود که این کار موجب صرفه جویی در وقت، هزینه و تنش می شود.
تقویت جایگاه قانونی انجمن نیز از دیگر نکات مثبت استفاده از مشاور حقوقی است.
مشاور حقوقی می تواند به انجمن ها کمک کند تا ساختار داخلی خود را منطبق با قوانین تنظیم کرده و در مذاکرات با نهادهای دولتی و قانون گذار، با قدرت و انسجام بیشتری ظاهر شوند.
همچنین تشکل ها با کمک مشاور حقوقی می توانند نسبت به مقررات ناقص یا مضر واکنش نشان داده و از راه های قانونی، خواستار اصلاح آنها شوند.
همه این موضوعات نشان می دهد نبود مشاور حقوقی فعال، انجمن های صنفی را در موضع ضعف قرار داده و باعث شده نتوانند به درستی از منافع اعضای خود دفاع کنند و همین موضوع موجب نارضایتی اعضا از میزان کارآمدی انجمن ها، کاهش اعتماد آنان به این تشکل ها و در نهایت عدم استقبال از عضویت در انجمن های صنفی بخش حمل و نقل جاده ای شده است که شاید امکان برطرف شدن این مشکلات با حضور یک یا چند مشاور حقوقی توانمند و متعهد وجود داشته باشد.
دهه شصت پدران ما کار ورانندگی میکردند سندیکا راتندگان وکامبونداران خود راننده وجود داشت اما دهه هفتاد از زمانی که انجمن صنفی رانندگان تشکبل شد مدیران انجمن صنفی چندین نفر کشاورز ومکانیک و نمایشگاهدار را کارت عضویت دادند و ده بیست سال رییس همان چند نفر که سلیقه ای تشکیل شده بود بهش رای دادند و ده بیست سال ریس کشاورزان ومکانیکها وتمایشکاهداران بود درپوشش انجمن زانندگان و مشکلات زیادی برای حمل وتقل ورانندگان پیش اوردند امروزه تمام مشکلات دلیل انجمن صنفی هایی ست که راننده نیستند وفقط برای فساد ورانت تشکیل شدند کاتون رانندگان کشوری منحل شود حمل ونقل ایران گلستان میشود