اتمام عملیات تکمیلی و بهره برداری نهایی از راه آهن یزد- اقلید
طرح راه آهن یزد - اقلید که از مهم ترین طرح های ریلی کشور به عنوان حلقه اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب محسوب می شود، فردا ۶ خرداد با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری نهایی می رسد.
طرح راه آهن یزد - اقلید که از مهم ترین طرح های ریلی کشور به عنوان حلقه اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب محسوب می شود، فردا ۶ خرداد با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری نهایی می رسد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، طرح راه آهن یزد - اقلید که از مهم ترین طرح های ریلی کشور به عنوان حلقه اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب محسوب می شود، به طول ۲۷۰ کیلومتر آغاز شده است که ۲۴۵ کیلومتر از طول مسیر این راه آهن در محدوده استان یزد و بقیه در حوزه استحفاظی استان فارس قرار دارد.
این مسیر شامل ۲۷۰ کیلومتر خط اصلی و ۴۹ کیلومتر خطوط ایستگاهی و ۱۱ ایستگاه می شود. علاوه بر این سرعت جابه جایی قطار مسافری این طرح برابر با ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت جابه جایی قطار باری برابر با ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
این مسیر راه آهن، فردا یکشنبه، ۶ خردادماه، همزمان با سفر وزیر راه و شهرسازی به استان یزد به بهره برداری می رسد.
راه آهن یزد - اقلید طرح ملی که از مصوبه های سفر رهبر معظم انقلاب است یک بار در هفتم مردادماه سال ۱۴۰۰ توسط دولت دوازدهم افتتاح شد اما این طرح به دلایلی متوقف شد.
طرح راه آهن یزد – اقلید مدت ها بود که با تاخیر مواجه شده بود و با تخصیص اعتبار مطلوبی که در دولت سیزدهم برای این طرح به انجام رسید و همچنین اقدامات وزارت راه و شهرسازی در راستای اتمام طرح های نیمه تمام، به بهره برداری می رسد.
این طرح ملی برقراری ارتباط میان بر ریلی استان های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد با استان های یزد، خرسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان با کاهش بیش از ۳۱۰ کیلومتر مسیر و نیز تکمیل حلقه مفقوده محور ترانزیت ریلی شمال شرق - جنوب غرب و جنوب شرق - جنوب غرب کشور را در بر دارد.
حمل بیش از ۳ میلیون تن بار در سال نخست بهره برداری و بیش از ۷ میلیون تن بار در سال بیستم بهره برداری و همچنین جابه جایی یک میلیون نفر مسافر در سال نخست بهره برداری و ۳ میلیون نفر مسافر در سال بیستم بهره برداری برای این طرح برنامه ریزی شده است.