تزریق 1000 میلیارد ریال اعتبار به جاده یاسوج سی سخت
با اختصاص هزار میلیارد ریال اعتبار عملیات بهسازی و ایمن سازی جاده یاسوج سی سخت سرعت می گیرد و زیر ساخت های حمل و نقل بهبود میابد.

هم اینک با تلاش و پیگیری های مسئولان استانی و محلی و نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی هزار میلیارد ریال از طریق اعتبارات ملی برای این جاده پیش بینی شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، فرماندار شهرستان دنا در این زمینه گفت: جاده یاسوج به سی سخت به طول ۳۰ کیلومتر است که ۱۴ کیلومتر آن تا قبل از سال ۹۰ دوبانده شده و پروژه دیگر از سال ۹۵ تاکنون ۵.۷ کیلومتر بوده که انجام شده است. چهار کیلومتر دیگر آن هم در همین سال ها انجام شده و ۵.۷ کیلومتر از آن هم در سال ۱۴۰۱ با حضور مسئولان کشوری افتتاح شد.
عباس رسولی اظهار کرد: این جاده دارای دو تونل و یک پل به نام شهید نجفی است که این پل جزو خاص ترین پروژه های راهسازی و بی نظیرترین پل های کشور بوده و از کف دره تا روی پل ارتفاع حدود چند متر است.
وی بیان کرد: پل قدیمی نجفی تنها پل ارتباطی شهر سی سخت است که از وضعیت خوبی برخوردار نبوده و هر لحظه امکان بروز حادثه ای تلخ و جبران ناپذیر وجود دارد و اکنون این پل یکی از پروژه های بی نظیر حوزه جنوب کشور بوده و این پل، قوسی و کابلی است که در حوزه جنوب نظیر ندارد و با ۳۲۰ متر طول، سه هزار میلیارد ریال اعتبار اولیه برای آن در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: تکمیل پروژه حیاتی جاده یاسوج به سی سخت با توجه به حادثه خیز بودن این مسیر، بهره برداری از آن به کاهش تلفات جاده ای بسیار کمک می کند.تونل های سی سخت و پل سی سخت مدت زیادی است که رها شده اند، در حالی که قرار بود تونل ها سال ۱۴۰۲ افتتاح شوند
رسولی افزود: در نشست اخیر محمد بهرامی نماینده مردم بویراحمد در مجلس شورای اسلامی، عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار و مجموعه راه و شهرسازی استان مبلغ هزار میلیارد ریال برای شتاب بخشی این طرح و به ویژه شتاب بخشی در روند اجرای پل قدیمی و قوسی و یک دهنه تونل در این مسیر سخت گذر تزریق شد.
محمد بهرامی نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس نیز ابراز امیدواری کرد که با تخصیص کامل این اعتبار بتوان روند اجرای این جاده ملی و حیاتی را بیش از پیش شتاب بخشید.
تزریق هزار میلیارد ریال به جاده یاسوج- سی سخت و نوید شتاب در اجرای این طرح ملی
فرماندار دنا یاداور شد: این پروژه علاوه بر تسهیل تردد و دسترسی بهتر به نقاط مختلف شهرستان، می تواند نقش بسزایی در بهبود زیرساخت های حمل و نقل و همچنین تقویت رشد اقتصادی منطقه ایفا کند.
رسولی گفت: این پروژه به عنوان یکی از اولویت های اساسی در برنامه ریزی های ملی و استانی به شمار می رود و امید است با اجرای کامل آن شاهد بهبود وضعیت حمل و نقل در این شهرستان توریستی با مناظر بکر و تاریخی و گردشگری و رونق و شکوفایی اقتصادی این منطقه باشیم.
پرجاده یاسوج به سی سخت به عنوان قدیمی ترین محور در مناطق سردسیری استان که از وسط بلوط های کهنسال با داشتن پیچ های خطرناک و مرگ آفرین عبور می کند ضمن گردشگری بودن این مسیر یکی از جاده های پر تصادف استان به حساب می آید.
با توجه به توریستی بودن شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا که در ۳۵ کیلومتری مرکز استان شهر یاسوج قرار دارد، افتتاح این جاده که مسیر فعلی آن دارای نقاط حادثه خیز فراوانی است منجر به کاهش مخاطرات و سوانح جاده ای و همچنین شکوفایی گردشگری این منطقه توریستی خواهد شد.
از مجموع پروژه ۳۰کیلومتری یاسوج به سی سخت که ۲ تونل با هزار و ۵۰۰ متر در آن جانمایی شده ۱۴ کیلومتر در سال های قبل افتتاح شده و هشت کیلومتر آن مهرماه امسال به بهره برداری رسیده و مابقی نیز در دست اجراست که درصد پیشرفت فیزیکی آن ۴۱ درصد است.
حفاری تونل قطعه سه و تونل قطعه ۲ در حال انجام بوده، همچنین عملیات خاک برداری و تحکیم در دهانه ورودی تونل و پروژه جاده سازی به طول هشت کیلومتر صورت گرفته است.
با بهره برداری از این طرح مشکلات ترافیکی و تصادفات تا حدود زیادی در محور یاد شده کاهش خواهد یافت.
کهگیلویه وبویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۲۰۳ کیلومتر بزرگراه، ۴۳۹ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و پنج کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است